رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به افزایش 29 درصدي درآمد شوراهای آموزش و پرورش گفت: در روز 24 دي ماه از شوراهاي برتر با حضور معاون اول رئيس جمهور تقدير خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، پیش از ظهر امروز شهریار فولادوند در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته شوراها در ساختمان علاقمندان برگزار شد، اظهار کرد: برای درک اهمیت عملکرد شوراهای آموزش و پرورش باید به رسالت خطیر تربیت نیروی انسانی اشاره کرد. هرچقدر آموزش و پرورش بهتر عمل کند و رویکردهای مناسب تري در امر آموزش اتخاذ شود به همان ميزان، جامعه آینده از نیروی انسانی کارآمدتري برخوردار خواهد بود.
وی افزود: خانواده ها ،سرمايه هاي زندگي خود را به آموزش و پرورش میسپارند و از طرفی به دلیل اهمیت، وسعت و حساسيت امر تربیت، لازم است آموزش و پرورش مشارکت همگانی را داشته باشد تا موضوع تعلیم و تربیت در جامعه نهادینه شده و در صدر جامعه قرار گيرد.
فولادوند تصریح کرد: نقش آفرینی شوراهای آموزش و پرورش میتواند مشارکت و نظارت مردم را در امر تعلیم و تربیت تضمین کند و حمایتهای مجموعههای موثر در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش را سازماندهی کند.
وی با اشاره به ترکیب شوراهای آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، شوراها برای تضمین مشارکت و نظارت مردم بر امر تعلیم و تربیت تشکیل میشود و در روند فعالیتهای آموزش و پرورش نقش تسهیل گری دارند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با اشاره به پتانسیل شوراها در تفویض مسئولیت ها در راستای پیشبرد اهداف آموزش و پرورش اظهار کرد: نگاه سیستمی در همه ارکان آموزش و پرورش باید مبتنی بر واگذاری اختیارات به سطوح پایین تر باشد لذا این موضوع نیازمند زمینه سازی است.
وی بر انجام تکالیف سایر دستگاه ها در برابر آموزش و پرورش تاکید و عنوان کرد: برخی از اختیارات شوراها با تصویب قوانین کاهش یافته است اما با پیگیریهای صورت گرفته این موضوع اصلاح شد و از بهترین نتایج پیگیری ها، بازگرداندن ۴ تبصره به ماده ۱۸ قانون شوراهاست.
وی با اشاره به اينكه تشکیل جلسات شوراها بخشی از عمل به قانون است و تلاش شده شوراها قانون را اجرا و به دستورالعملها عمل کنند، گفت: در سال ۹۸ ، قریب به ۲۵۰ جلسه شورا در ۳۲ استان کشور برگزار شده است. تعداد جلسات برگزار شده در هر استان بنابر ضرورت آن استان بوده و در برخی استان ها بنا به نیاز جلسات بیشتری برگزار شده است. تلاش می کنیم مسیرها رو به بهبود و اصلاح برود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی تصریح کرد: یکی از مولفههای موردنظر در دفتر شوراها اهتمام مسئولان بر حضور شخصی و مستمر درجلسات است، بنابراین در استانها، در ۸۳ درصد جلسات شوراها، استانداران و اعضای اصلی حضور داشتند.
وی ادامه داد: در ۶۸۴ شورای آموزش و پرورش شهرستان، منطقه و ناحیه در سراسر کشور و ۶ هزار و ۲۹۵ جلسه شورا تشکیل شده است،که علي رغم كرونا این تعداد جلسه نسبت به سال قبل کاهشی نداشته است.
فولادوند خاطرنشان کرد: به طور کلی ۲۹ هزار و ۳۹۱ مصوبه در شوراها در سال ۹۸ داشتیم که از این تعداد بیش از ۲۵ هزار و ۴۷۴ مصوبه اجرایی و عملیاتی شده و نسبت به سال ۹۷ یک درصد افزایش داشته است كه از اين تعداد بیش از 20 درصد مصوبات در حوزه آموزشی و 20 درصد در حوزه پرورشی است همچنین حدود ۴۰ درصد مصوبات در حوزه مالی و اداری و در زیست بوم کرونا، ۱۱ درصد مصوبات در موضوعات فرادستگاهی، 5 درصد به اقدامات پژوهشی و مابقی مربوط به سایر موضوعات؛ از جمله قوانین مختلف برای ساماندهی مصوبات، تسهیل در اردوهای راهیان نور و ....بوده است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی گفت: تلاش کردیم در کنار اقتضائات بومی و منطقه ای از معاونتهای مختلف آموزش و پرورش نیز بهره مند شویم، بنابراین ۱۲ عنوان برنامه از سوی وزیر به استانها ابلاغ شد كه پس از بررسی عملکردها، ۹ استان برتر در بحث شوراها را به عنوان شوراهای برتر انتخاب کردیم و از تلاش آنها با حضور معاون اول رئیس جمهور تقدیر خواهد شد.
فولادوند افزود: در شرایط کرونایی شوراهای آموزش و پرورش به کمک سایر مجموعهها آمدند و در بخش مدیریت و کنترل زمان و در بحث بازگشایی مدارس مساعدت هایی از جمله تامین مایحتاج بهداشتی مدارس را بر عهده داشتند.
وی تصریح کرد: در دوران کرونا تلاش شده است پوشش حداکثری بستر آموزش دانش آموزان، حتی برای افرادی که هیچگونه دسترسی به آموزش ها نداشتند با ارائه بستههای آموزشی انجام شود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی از افزایش 29 درصدی درآمد شوراها در شرایط کرونایی خبر داد و عنوان کرد: تقدیر از شوراهای برتر روز 24 دی با حضور معاون اول رئیس جمهور انجام خواهد شد.