اعظم کریمی با بیان این که استان ها باید به مقتضیات بومی و منطقه ای خود در اجرای برنامه ها و طرح ها توجه ویژه داشته باشند تا شاهد اثر گذاری برنامه ها باشیم، تاکید کرد: با ساختن یک اثر فرهنگی اثرگذار و با استفاده از ابزارهایی که در حوزه فضای رسانه ای و شبکه های اجتماعی امروز موجود است یا با راه اندازی پویش هایی با ریشه های فرهنگی، می توان به بسیاری از نگرش های نادرستی که شکل گرفته پایان داد و یا شاهد تغییر آنها بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، وبینار تخصصی « بررسی تغییرات نگرش جوانان به ازدواج » به همت دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان و با ارائه یافته های پژوهشی دو صاحب نظر و محقق این حوزه صبح امروز در ساختمان جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
اعظم کریمی در این وبینار که با حضور مجازی و آنلاین جمعی از معاونان جوانان و کارشناسان ادارات کل استانی و همچنین کارشناسان ستادی برگزار شد، اظهار داشت: در چند سال اخیر شاهد تغییرات چشمگیری در حوزه سن ازدواج هستیم که به عقیده کارشناسان و متخصصان این حوزه، موضوعات فرهنگی و تاثیر رسانه ها، تکنولوژی و نوع نگرشی که جوانان نسبت به نسل قبل دارند، این تفاوت ها و تغییرات را به و جود آورده است.
وی افزود: ما به عنوان دست اندرکار حوزه جوانان و استان ها به عنوان بازوان اجرایی باید در حوزه فرهنگ سازی برای تغییر نگرش، ازدواج ساده، ارزش گذاری به موضوعاتی که هدف اصلی تشکیل خانواده و ازدواج است و همچنین ارزش های متعالی خانواده، برنامه ریزی و از طرح های سازمان های مردم نهاد در این حوزه حمایت کنیم.
کریمی با بیان این که استان ها باید به مقتضیات بومی و منطقه ای خود در اجرای برنامه ها و طرح ها توجه ویژه داشته باشند تا شاهد اثر گذاری برنامه ها باشیم، تاکید کرد: با ساختن یک اثر فرهنگی اثرگذار و با استفاده از ابزارهایی که در حوزه فضای رسانه ای و شبکه های اجتماعی امروز موجود است یا با راه اندازی پویش هایی با ریشه های فرهنگی، می توان به بسیاری از نگرش های نادرستی که شکل گرفته پایان داد و یا شاهد تغییر آنها بود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان گفت: امیدوارم بتوانیم با بالا بردن آگاهی ها در خصوص تغییرات نگرشی و زنگ خطری که تلاش می کنیم به صدا در بیاوریم، به سمت برنامه های عملیاتی تر در استان ها به ویژه استانهایی که کاهش نرخ ازدواج دارند، برویم.
در این وبینار مرجان رشوند عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به ارائه پژوهش بررسی تغییرات نگرش جوانان به ازدواج پرداخت و در آن آماری از وضعیت ازدواج جوانان، افزایش میانگین سن ازدواج، رشد نسبت مجردین و ... در سال های اخیر ارائه داد.
وی همچنین به تبیین کارکرد اساسی خانواده و ادامه نسل پرداخت و همچنین عوامل تغییر در امر ازدواج، تحولات ارزشی و نگرشی افراد و عوامل موثر تاخیر در سن ازدواج دختران و پسران را تشریح کرد.
در بخش دیگری از این وبینار نیز دکتر سالار کاشانی، معاون پژوهشی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) به عوامل تغییر نگرش جوانان به ازدواج پرداخت و مهمترین عوامل در ازدواج موفق، مهمترین ملاک های انتخاب همسر، مهمترین دلایل ازدواج نکردن را از نظر خود جوانان بر پایه تحقیق و افکار سنجی، تشریح کرد.