پنجمين نشست شوراي حكام مركز آسيا و اقيانوسيه براي توسعه مديريت اطلاعات بلايا (اپديم) با حضور دكتر سيدحميد پورمحمدي، معاون اقتصادي و هماهنگي برنامه و بودجه ،خانم آرميدا سالسيا آليسجابانا ، معاون محترم دبيركل سازمان ملل و دبير اجرايي اسكاپ بصورت مجازي در سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از سازمان برنامه و بودجه كشور، دكتر سيد حميد پورمحمدي، ه نمايندگي از دولت جمهوري اسلامي ايران، به عنوان كشور ميزبان اپديم، در جلسه سخنراني كرد.
وي با تاكيد بر تعهد مُحكم منطقه آسيا و اقيانوسيه در غلبه بر چالش هاي مشترك اكنون و آينده ، از جمله كاهش و تابآوري موثر و كارآمد در برابر بلايا افزود: همزماني همهگيري جهاني ويروس كرونا، تغييرات اقليمي و مخاطرات طبيعي بار ديگر به ما آسيب پذيري هاي مشترك در منطقه آسيا و اقيانوسيه و اقدامات فوري براي مقابله با بحران را هشدار داد. اين چالشها همگي يادآور اين واقعيت است كه مخاطرات طبيعي فاقد گذرنامه بوده و هيچ مرزي را به رسميت نميشناسند. لذا در اين زمينه هيچ كشوري مصون و هيچ منطقه اي ايمن نيست.
دكترپور محمدي گفت: افزايش وقوع بلايا به نوبه خود به طور فزايندهاي نيازمند همكاري و مشاركت در سطح ملي ، منطقهاي و بينالمللي است. به طور كلي، بر اين امر اتفاق نظر وجود دارد كه ايجاد تابآوري در برابر مخاطرات طبيعي در منطقه آسيا و اقيانوسيه يك موضوع لوكس نيست، بلكه يك ضرورت است و اين موضوع مهم را ميتوان از طريق اتخاذ سياست هاي صحيح و اقدامات عملي معين مانند حصول اطمينان از حمايت ساختاري ، تضمين حمايت مالي و برنامه ريزي براي واكنش اضطراري در مديريت بحران بدست آورد.
معاون اقتصادي و هماهنگي برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: به تازگي با امضاي توافقنامه اداري و مالي ميان دولت جمهوري اسلامي ايران و سازمان ملل متحد و در پي اعطاي مجوز رسمي توسط دفتر استاندارد امنيت و ايمني سازمان ملل براي مقر اپديم (ساختمان سپند)، آخرين مراحل لازم براي عملياتيسازي اين مركز نيز با موفقيت انجام شد.
وي افزود: اين عزم راسخ براي همكاري نزديك عليرغم تحريمهاي شديد يكجانبه به منظور اعمال به اصطلاح "فشار حداكثري" بر مردم ايران طي چند سال گذشته، كه مصداق بارز بي عدالتي و نابرابري بوده، مستحكمتر شده است.
در راستاي توصيه اسكاپ به كشورهاي عضو براي تسهيل در خصوص ادغام و يكپارچكي مخاطرات اقليمي و بلايا در فرآيندهاي برنامه ريزي توسعه، سازمان برنامه و بودجه جمهوري اسلامي ايران فرايند جامعي را براي يكپارچهسازي ارزيابي و كاهش ريسك بلايا در برنامه هاي توسعه ملي خود آغاز كرده است. اين مهم به ويژه در هفتمين برنامه پنج ساله توسعه كشور مورد توجه قرار گرفته است.
دكتر پورمحمدي با بيان اينكه ، سازمان برنامه و بودجه، به عنوان مرجعيت ملي اسكاپ در ايران، در تاريخ ۱۴ و ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ كارگاه مجازي "تلفيق كاهش ريسك بلايا در برنامه هاي توسعه" را با همكاري اپديم و با حمايت بنياد تحقيقاتي چيما برگزار كرد، ادامه داد: دولت جمهوري اسلامي ايران ضمن درك رسالت بسيار مهم اپديم در منطقه، متعهد است كه حداكثر حمايت و پشتيباني خود را از اپديم براي دستيابي اهداف مشتركمان، مطابق با توسعه پايدار و چارچوب توافق سنداي براي كاهش ريسك بلايا به عمل آورد.
وي افزود: از هرگونه ديدگاه، نظر، پيشنهاد يا مساعدت از سوي كشورهاي عضو و ناظر اپديم و اسكاپ در راستاي كمك به انجام مأموريت اپديم از طريق همكاري هاي منطقه اي فزاينده به گرمي استقبال ميشود.
پورمحمدي در پايان، از همه اعضاي شوراي حكام اپديم و ساير كشورهاي عضو اسكاپ، خانم آرميدا آليسجابانا، معاون دبيركل سازمان ملل متحد و دبير اجرايي اسكاپ ، آقاي كاوه زاهدي ، معاون دبير اجرايي اسكاپ ، خانم لتيزيا روسانو ، مدير اپديم ، آقاي مصطفي محقق، هماهنگ كننده ارشد اپديم، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، و از همه كساني كه به نوعي در اين ابتكار عمل مهم منطقه اي سهيم بودهاند تشكر و قدرداني كرد.