معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: مادران و همسران شهدا به رفتارها و ارزشهای اهل بیت(ع) و حضرت امالبنین(س) تأسی کردند و مراسم تجلیل از آنها هم با نام مادر حضرت ابوالفضل(ع) عجین شده که دریایی از وفاداری، ولایتمداری، فداکاری و ایثار است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از بنیاد شهید و امور ایثارگران، مهندس سعید اوحدی در مراسم نکوداشت و تجلیل از مادران و همسران شهدا که همزمان با سالروز وفات حضرت امالبنین(س) در تالار خلیجفارس باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا برگزاری این مراسم در سالروز رحلت حضرت امالبنین(س) را گام بلندی در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نشأت گرفته از وفاداری، ولایتمداری و ایثار این بانوی بزرگوار اسلام خواند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه ضمن تقسیم مناسبتها و همایشها به دو دسته کلی، عنوان کرد: در برخی همایشها ارتباط عنوان همایش با مخاطب به سختی برقرار میشود و برگزارکنندگان و سخنرانان همایش باید زحمت زیادی برای همراهی مخاطب بکشند؛ اما بعضی مناسبتها عظمت، قداست و عزتی دارند که در فضای برگزاری همایش تأثیرگذار است و موجب انقلاب در مخاطب میشود که مراسم امروز از این دست مراسمهاست.
اوحدی حضور در جمع مادران و همسران شهدا هم زمان با سالروز وفات حضرت امالبنین(س) را توفیق بزرگی خواند و افزود: اگر با چشم دل بنگریم و بصیرت داشته باشیم، در این مجلس نه تنها حضور همه شهدا که حضور خود حضرت حق را هم میتوان دید، چرا که خود خداوند در حدیث قدسی فرمودند جایگزین شهدا در خانوادهشان خود من هستم.
معاون رییس جمهور با تکیه بر کلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که «باید شهید باشی تا شهید شوی»، عنوان کرد: اگر خداوند خریدار فرزندان شهید شما شد و با آنها معامله کرد، به این دلیل بود که آنها به مرحلهای از معنویت رسیده بودند که جسم مادیشان توان تحمل ظرفیت معنوی آنها را نداشت و آنجا بود که شهید شدند و طبق حدیث قدسی از این پس خود خداوند جایگزین آنها در خانوادهشان شد.
اوحدی ضمن تأکید بر اینکه عنوان مراسم تجلیل از مادران و همسران شهدا از عناوین تأثیرگذار است اضافه کرد: این مراسم با نام مادر حضرت ابوالفضل(ع) عجین شده که دریایی از وفاداری، ولایتمداری، فداکاری و ایثار است. اگر برای برگزاری این مراسم در همه دستگاهها در عالیترین شکل ممکن تأکید داریم، به دنبال درس گرفتن از این معنویت و اقیانوس ایثار و سبک زندگی حضرت امالبنین(س) هستیم.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه شرکت در مراسم تجلیل از مادران و همسران شهدا که به رفتارها و ارزشهای اهل بیت(ع) و حضرت امالبنین(س) تأسی کردند، افتخار بزرگی است، اضافه کرد: شهدا و خانواده شهدا اصلاً به این مراسمها و بزرگداشتها احتیاج ندارند، این ما هستیم که نیاز داریم و آمدهایم درس عشق، وفاداری و ایثار را بیاموزیم.
اوحدی ضمن اشاره به کلید واژه «اقتدار معنوی» در سخنان مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در کنار اقتدار نظامی، اقتصادی، سیاسی و... عنوان کرد: طبق فرمایش ایشان آنچه که یک مملکت و نظام را به کمال میرساند، اقتدار معنوی است که آن اقتدارهای دیگر را هم دربرمیگیرد و این اقتدار معنوی حاصل ایثار و جانفشانی شهدا و رزمندگان و فرزندان و همسران عزیزانی است که امروز در خدمت آنها هستیم.
معاون رییس جمهور با اشاره به عقل و اولیاء الهی به عنوان حجتهای باطنی و ظاهری خدا بر انسانها برای رسیدن به کمال، گفت: امروز مکتب سلیمانی، سیدالشهدای محور مقاومت و شهدا همان حجتهای ظاهری و چراغهای فروزانی هستند که مسیر را برای ما روشن میکنند.
اوحدی در پایان گفت: اگر امروز از مادران و همسران شهدا تجلیل میکنیم و در این مراسم حضور داریم به این دلیل است که از خداوند طلب کنیم که از مسیر این مناسبتها و به برکت حضور عزیزترین و برترین انسانهای عالم خلقت که پارهتن خود را در راه خدا و اسلام هدیه کردند، به ما توفیق حرکت در مسیر سیدالشهدا(ع) و اسلام را عنایت بفرماید.
حجت الاسلام و المسلمین میثم امرودی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم ضمن تسلیت سالروز رحلت حضرت امالبنین(س)، گفت: امروز مادران و همسران شهدا به دو وصف تجلیل میشوند، یک وصف حقیقی و یک وصف وقوع. وصف حقیقی به خاطر اینکه ذات این عزیزان ارزش و ارزشآفرین است.
وی با بیان اینکه حضور مادران و همسران شهدا حقیقی است و در عرش ثبت شده، اضافه کرد: مادران و همسران شهدا در داغ شهیدان خود استوار ایستادند تا نظام اسلامی و وطن استوار بایستد؛ بنابراین به وصف حقیقت امروز نه مسئولین، بلکه اسلام از این عزیزان تجلیل میکند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بیان تجلیل از مادران و همسران شهدا، گفت: به برکت وجود این عزیزان و شهدایی که تقدیم انقلاب و اسلام کردند، قرن چهاردهم که قرن شکوفایی اسلام، نابودی آمریکا و اسرائیل و انشاءالله قرن ظهور امام عصر(عج) است، از سال ۵۷ شروع شده است.
علیاصغر جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم در سخنانی پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 و برقراری آن تا به امروز را آرزوی بردلمانده مسلمانان و شیعیان بعد از گذشت 1400 سال از اسلام خواند و گفت: این آرزو با رهبری حضرت امام(ره) و راهبری مقام معظم رهبری و با ریختن خون هزاران شهید برآورده شد. امروز شهدای ما ادامه دهنده راه ائمه(ع) هستند و در دهه فجر ما در واقع جشن پیروزی همه شهدا در تاریخ اسلام را برگزار میکنیم.
در پایان این مراسم هم از خانم «فاطمه امرالهی»، مادر پنج شهید و همسر شهید «نورمحمدی»، خانم «معصومه قبادی»، مادر شهیدان «شایانفر (مادر سه شهید)»، خانم «جعفرپور»، جانباز، همسر و مادر شهید، خانم «صفرزاد» مادر شهید «ابراهیم قاسمی» که تک فرزند خود را در راه خدا تقدیم کرد، خانم «گلنار ترک» مادر شهید «محرم ترک»، نخستین شهید مدافع حرم و مادر شهید «پرویز کرمپور» از شهیدان مدافع راه وطن تقدیر شد.
لازم به ذکر است این مراسم به دلیل رعایت مسائل بهداشتی با حضور تعداد محدودی از خانوادههای معظم شهدا برگزار شد.