معاون توسعه ورزش بانوان گفت: فضای همدلی و نگاه یکسان بین مردان و زنان در بین فدراسیون ها وجود دارد و این موضوع امکان ارتقا و موفقیت بانوان را در المپیک بیشتر می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، نشست خبری مهین فرهادی زاد، معاون توسعه ورزش بانوان به مناسبت گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
فرهادیزاد در این نشست با اشاره به فرارسیدن میلاد حضرت زهرا (س) و تبریک روز زن درخصوص اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته اظهار داشت: در سالی که گذشت فعالیت هایی در بخش بانوان انجام شد که بخشی از آن درخصوص بحث ساختاری بود و اینکه سعی کردیم عدالت جنسیتی را برقرار کنیم. وی ادامه داد: طی تفهاهم نامه ای که با فدراسیون ها از ابتدای سال امضا کردیم اعتبار جداگانه را برای بانوان در نظر گرفتیم. ایجاد این فضا باعث شد ظرفیت های بانوان از سوی فدراسیون ها دیده شود. همچنین ساختار معاونت بانوان در ادارات کل استان ها اصلاح کردیم. اعتبارات بخش بانوان در اختیار معاون باتوان استان ها قرار گرفت و میتوانند تصمیمات را اتخاذ کنند. معاون توسعه ورزش بانوان خاطرنشان کرد: ۲۲۴ پروژه ورزشی در بخش بانوان به بهره برداری رسید و در این بین ۵۰۱.۵۴۵ هزار متر مربع به فضای ورزش کشور در بخش بانوان افزوده شد. همچنین شاهد افزایش خانه های روستایی بودیم که محل امنی برای انجام فعالیت های ورزشی روستاییان است و تلاش ما این است که ساختار قامتی بانوان روستایی درست شود. در سال ۹۹ تفاهم نامه ای با دکتر ابتکار معاون رییس جمهور امضا و مقرر شد که دو هزار نیروی زن از بین روستاییان به دانش ساختار قامتی مجهز شوند که به عنوان کمک دائمی در کنار روستاییان باشند و عملا خود روستاییان مجری طرح باشند.
وی ادامه داد: مدرسین تربیت شدند و از اول بهمن کلاس های آموزشی در روستاها برقرار شده است. دو هزار نیرو براساس میزان فعالیت استان ها مشخص شده اند. خوشبختانه ما از امکانات مالی که از سوی نهاد ریاست جمهوری درنظر گرفته شده برخوردار هستیم. المپیاد ورزشی دختران روستایی را سال آینده در پنج رشته برگزار میکنیم و استعدادها به هیات ها و فدراسیون ها معرفی می شوند. تنیس روی میز و دوومیدانی جزو این رشته ها محسوب می شوند.
فرهادی زاد اظهار داشت: برنامه ای که امسال برای بانوان درنظر گرفتیم گردشگری بانوان بود. هر استان از ظرفیت های گردشگری برخوردار است و با وجود شیوع کرونا در کشور به خاطر استفاده از فضاهای باز این طرح عملی شد.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: افزایش کرسی های بین المللی ورزشی یکی دیکر از برنامه های ما بود که بانوان ما در این حوزه بسیار فعال شدند. برای اولین بار یک بانوی ایرانی توانسته به عنوان یکی از اعضای کمیته فدراسیون جهانی انتخاب شود. این عضویت فدراسیون جهانی بسیار مهم است و جایگاه ورزش بانوان را در سطح آسیا و جهان بالا میبرد. از جمله کرسی که خانم امینی و اشرف در فدراسیون جهانی دارند. این موضوع نشان می دهد که بانوان ما بسیار اثرگذار هستند.
وی افزود: ما در حال حاضر ۸۸ کرسی بانوان در سطح بین الملل داریم. مسئولین هیات های مراکز استان هم جدیدا از بانوان انتخاب می شوند و این موضوع باعث شده که انگیزه بین بانوان بیشتر شود. این اتفاق بسیار خوبی بوده که حاصل تلاش در بخش بانوان است.
فرهادی زاد همچنین با اشاره به تلاش های صورت گرفته در حوزه بانوان برای حضور موفق در المپیک و پارالمپیک توکیو خاطرنشان کرد: ما تا به الان ۶ سهمیه در المپیک و ۱۰ سهمیه در پارالمپیک کسب کردیم و هنوز فرصت داریم که با انجام مسابقات از سوی فدراسیون های جهانی سهمیه های ما بیشتر شود. فضای همدلی و نگاه یکسان بین مردان و زنان در بین فدراسیون ها وجود دارد و این موضوع امکان ارتقا و موفقیت بانوان را در المپیک بیشتر می کند.
وی گفت: دوستانی که قبل از بنده در این معاونت بودند زحمات زیادی کشیدند و برای تغییر اساسنامه تلاش کردند و اینکه سهم بانوان در بودجه قابل توجه باشد. اساسنامه جدید در شورای نگهبان است و در صورت تایید بانواناز آن بهره مند می شوند. با توجه به ظرفیت و پتانسیل خوبی که بانوان دارند درحال حاضر از بانوان بیشتر برای پست های مدیریتی استفاده میکنند. در آینده سمت و سوی استفاده از زنان در پست های مدیریتی بیشتر می شود.
معاون وزیر ورزش و جوانان درخصوص اینکه باید برای بانوان ایجاد انگیزه کرد و کسب مدال توسط بانوان ارزشمند است اظهار داشت: زمان خانم علیزاده این موضوع بود که مدال برنز بانوان در حد طلای آقایان دیده شود. چون نسبت به آقایان خیلی دیرتر کار را شروع کردیم و در برخی رشته ها این فضا و ظرفیت را داریم که بانوان ما دیده شوند. این درحالی است که اسپانسر لازم برای بخش بانوان نیست و از این رو حمایت چندانی نمی شوند. باید برای بانوان ایجاد انگیزه کنیم. ورزشکاران، مربیان و مسئولین ما آموزش لازم را باید داشته باشند. برخوردهای منطقی باید وجود داشته باشد که ورزشکاران حد و حدود خود را بشناسند. فرهادی زاد در خاتمه در پاسخ به این سوال که آیا شرایط کرونا در عملکرد ورزشکاران ایران تاثیرگذار خواهد بود یا خیر، گفت: شرایط کرونایی برای همه دنیا بود و به نتایج ورزشکاران مان در توکیو امیدوارم. رسیدن به فینال در المپیک کار ساده ای نیست که ورزشکاری مثل الهه احمدی موفق شد به آن دست پیدا کند. ما ورزشکاران مستعدی داریم که می توانند در المپیک بدرخشند. ورزشکاران ما اگر در شرایط خوب قرار بگیرند رفتن روی سکو برای آنها شدنی است. باید شرایط خوب را ایجاد کنیم که شاهد درخشش ورزشکاران باشیم.