سالن اصلی مجتمع فرهنگی هنری بوعلی سینا و سالن های آمفی تئاتر، سینما و رستوران مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی همدان با برگزاری مزایده عمومی و طی مراحل قانونی به بخش خصوصی واگذار شدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراسم واگذاری رسمی این مجتمع ها با حضور معاون سیاسی-امنیتی استاندار همدان، مدیرکل و معاونان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سرمایه گذاران پروژه برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این مراسم با تأکید بر اینکه این اداره کل یکی از دستگاههای پیشرو در امر واگذاری مجتمعهای دولتی است، گفت: امر واگذاری مجتمعهای بوعلی سینا و شهید آوینی بعد از بررسی و طی مراحل قانونی، دو نوبت در روزنامههای کثیرالانتشار به صورت آگهی منتشر شد.
احمدرضا احسانی با بیان اینکه واگذاری مجتمع فرهنگی هنری شهر لالجین هم در دستور کار قرار دارد؛ افزود: بر اساس اصل 44 قانون اساسی، برونسپاری امور، مشارکت بخش خصوصی و ارتقاء بهرهوری از اهداف این طرح است.
در ادامه این جلسه داوود ابوترابی معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل هم در خصوص این پروژه توضیحاتی ارائه کرد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در اجرای ماده 27 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به روش (ROLT) برخی از فضاهای فرهنگی و هنری خود را به به بخش خصوصی واگذار نموده است.
وی اظهار کرد: کاهش تصدیگریهای دولت، ایجاد اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر، بهبود خدمات فرهنگی و هنری به مردم، افزایش بهرهوری از امکانات مجتمع و دقت بیشتر در نگهداری از اموال مجتمع، اصلاح نظام خدمت و بهبود عملکرد و بالا بردن جنبه حاکمیتی و نظارتی اداره کل و جلب مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای فرهنگی و هنری جزو هدفهای اصلی این طرح به شمار میرود.
وی با بیان اینکه فرآیند واگذاری مجتمعهای فرهنگی و هنری همدان از سال 1394 آغاز شده بود اما علیرغم تلاش و پیگیری همکاران در سنوات گذشته، به دلیل عدم استقبال بخش خصوصی از روش واگذاری (ماده 5) به نتیجه نرسید؛ خاطرنشان کرد: از تیرماه 1398 روش واگذاری به (ROLT) تغییر یافته و با برگزاری جلسات متعدد، در نهایت نتیجهای مطلوب حاصل شد.
ابوترابی با تأکید بر اینکه در این روش هزینههای نگهداری، تعمیر و تجهیز سالن های مجتمعها به دستگاه های صوتی و تصویری مدرن بر عهده سرمایهگذار است، گفت: اخذ مجوز ایمنی از سازمان آتش نشانی، ایجاد فضاسازی مناسب در محوطه و ساختمان مجتمع، ایجاد امکانات رفاهی از جمله راهاندازی بوفه و رستوران، کارآفرینی و ایجاد اشتغال حداقل برای 10 نفر، کاهش هزینههای نگهداری تأسیسات مجتمع، فعالیت بیشتر و مستمر سالن همایشها و افزایش آمار برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی و هنری از جمله کنسرتها و نمایشهای پرمخاطب را از مزایای واگذاری این دو مجتمع فرهنگی عنوان کرد.
مصطفی آزادبخت معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان هم در این جلسه گفت: کارهای فرهنگی به برنامههای ریزی بلند مدت و آینده نگری نیاز دارد.
وی ضمن قدردانی از تلاش های مدیرکل و مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای انجام کاری مغفول مانده، تصریح کرد: معدل کاری این اداره کل بسیار بالا و قابل توجه است.
وی با بیان اینکه کار فرهنگی به ظرافت و حساسیت نیاز دارد، خاطرنشان کرد: به سرانجام رساندن این طرح بعد از سالها، شایسته تقدیر است.