با اجراي پروژه هاي اقتصاد مقاومتي در سيستان و بلوچستان سطح زير كشت خرما از ۵۲ هزار و هشتصد و سي و پنج هكتار در سال ۹۵، به ۵۸ هزار و پانصد و شصت و دو هكتار افزايش يافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مركز اطلاع رساني، روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، مهرداد عرب اول، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گفت: جمعيت سيستان و بلوچستان بر اساس برآورد سال ۹۹، ۳ ميليون و ۴۵ هزار نفر است كه ۳.۷ درصد جمعيت كشور به اين استان اختصاص دارد.
وي با بيان اين كه ضريب شهرنشيني استان نيز ۵۰.۹ درصد است، ادامه داد: پس از اين كه چندين حوزه روستايي به شهر تبديل شد، اين ضريب هم افزايش يافت، تراكم جمعيت در سيستان و بلوچستان ۱۵.۲ نفر در كيلومتر مربع است كه تفاوت فاحشي با متوسط كشوري دارد.
اين مقام مسئول اضافه كرد: نرخ مشاركت اقتصادي در سيستان و بلوچستان ۳۵.۳ درصد و ميزان جي دي پي استان ۳.۰۵ درصد كشور و ميزان اشتغال در بخش كشاورزي ۱۶.۵ درصد، صنعت ۳۶ درصد و خدمات ۴۷.۶ است.
به گفته وي، ۲۷ پروژه مصوب اقتصاد مقاومتي در سال ۹۸ داشتيم كه بر اساس آنچه سازمان برنامه و بودجه به استان ابلاغ كرد بالاترين تعداد پروژه مربوط به بخش كشاورزي و شيلات و پس از آن بخش حمل و نقل با ۶ پروژه بود.
عرب اول اضافه كرد: اقداماتي كه در سال ۹۸ در حوزه كشاورزي در مبحث اقتصاد مقاومتي دنبال كرديم، اصلاح و نوسازي باغات پسته و خرما و اصلاح و احيا، حذف و جايگزيني محصولات گرمسيري در جنوب استان بود.
وي ادامه داد: از پروژه هاي شاخص حوزه حمل و نقل در سال ۹۸ مي توان به كريدور شرق به غرب، ميرجاوه _ زاهدان _ بم، همچنين كريدور شمال به جنوب چابهار _ ايرانشهر، زاهدان _ زابل و ساماندهي مناطق حاشيه نشين و سكونتگاههاي غيررسمي اشاره نمود.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان اظهار كرد: در بخش انرژي، ايجاد زون انرژي هاي تجديدپذير در منطقه ميل نادر از پروژههاي شاخص اقتصاد مقاومتي استان در سال ۹۸ بود، از اين ۲۷ پروژه ۱۵ طرح از محل منابع در اختيار شوراي برنامهريزي و توسعه استان تامين اعتبار شد، بنابراين ۱۷۲ ميليارد تومان اعتبار به اين پروژه ها اختصاص پيدا كرد كه متناسب با متوسط سال شروع، حدود ۸۰ ميليارد تومان به اين پروژه تخصيص داده شد.
عرب اول با اشاره به نتايجي كه برخي از اين پروژهها به همراه داشته است، اضافه كرد: سطح زير كشت پسته در سال ۹۵ در استان هشت هزار و چهارصد و هشتاد و چهار هكتار بود كه در انتهاي ۹۸ به ۱۰ هزار و سيصد و يك هكتار رسيد، سطح زير كشت خرما نيز از ۵۲ هزار و هشتصد و سي و پنج هكتار در ۹۵ به ۵۸ هزار و پانصد و شصت و دو هكتاررسيد.
وي با بيان اين كه ميزان توليد خرما نيز از ۲۰۳ هزار و شصت و پنجاه و يك تن به ۲۳۲ هزار و هفتصد و چهل و شش تن رسيد، گفت: بازارچههاي دائمي صنايعدستي در سال ۹۵ صفر بود كه در سال ۹۸ به عدد سه رسيد، شركت هاي دانش بنيان و واحدهاي فناور اخلاق از ۳۴ به ۱۲۵ واحد رسيد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان سيستان و بلوچستان افزود: پروژه هاي اقتصاد مقاومتي مصوب امسال جهش بسيار خوبي داشت كه از ۲۷ پروژه در سال ۹۸ به ۴۴ پروژه در سال ۹۹ رسيد، كه حدود ۶۳ درصد در تعداد رشد داشته و بيشترين حجم پروژهها مربوط به بخش كشاورزي و شيلات با ۱۲ پروژه، حمل و نقل و امور زيربنايي ۱۲ پروژه و منابع آب ۱۰ پروژه است.
وي افزود: براي تعدادي از پروژه هاي مصوب سال ۹۹ از محل منابع در اختيار استان مبلغ ۱۹۵ ميليارد تومان تامين اعتبار كرديم و خوشبختانه از محل منابع ملي و متمركز ۹۴۹ ميليارد تومان اختصاص پيدا كرده كه تا الان حدود ۶۷۹ ميليارد تومان هم تخصيص اين پروژه ها بوده است.
عرب اول افزود: باعنايت به فرمايشات مقام معظم رهبري امسال مزين به سال جهش توليد است كه در اين راستا ۳۷ پروژه براي استان مصوب شده كه هزار و نود و سه ميليارد تومان از محل اعتبارات جهش براي استان ديده شد كه در بين ۳۱ استان بالاترين ميزان اعتبار از محل منابع عمومي با ۳۴۸ ميليارد تومان اعتبار را داشتيم.
وي گفت: از اين ميزان ۲۷۷ ميليارد تومان منابع استاني، ۴۰۱ ميليارد تومان منابع شركتهاي دولتي و ۳۷ ميليارد تومان هم مربوط به سرمايهگذاري بخش خصوصي بود كه در ۳۷ پروژه منتخب جهش توليد اتفاق افتاد.
به گفته عرب اول، ۱۵ پروژه اقتصاد مقاومتي و جهش توليد به جهت اهميتي كه دارد، به صورت مشترك احصا شده است تا بتوانيم از همه ظرفيت و منابعي كه براي اين پروژه اختصاص پيدا مي كند، استفاده كنيم و هم افزايي مناسبي داشته باشيم.
وي خاطر نشان كرد: تدوين سند جامع حمل و نقل، منابع آب، تدوين هسته هاي اصلي توسعه و شناسنامه پروژه هاي جهش توليد سيستان و بلوچستان از ديگر اقدام هايي است كه در راستاي مباحث اقتصاد مقاومتي و جهش توليد تاكنون صورت گرفته است.