وزير نيرو گفت: موضوع مصرف در جامعه، آب و انرژي و منابع زيست محيطي از عرصههايي است كه در كشور نيازمند توجه همه جانبه است.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردكانيان» روز يكشنبه در آئين امضاي تفاهمنامه همكاري وزارتخانههاي نيرو و آموزش و پرورش اظهار داشت: بايد هر چه زودتر از طريق ميانروهايي، فاصله قابل توجهي كه بين توانمنديها در ديگر عرصهها و عرصه چگونگي مصرف وجود دارد را كم كرده و از اين طريق جامعهاي تابآور و رو به جلو داشته باشيم.
وي با بيان اين كه اصليترين راهكار، بازگشت ما به مباني و چارچوبهاي اخلاقي است، افزود: هيچ عرصهاي در زندگي بشر و كشور وجود ندارد كه بدون نياز به تقيد و پايبندي بيشتر به موازين اخلاقي آينده روشني در اختيار داشته باشد.
اردكانيان با اشاره به تفاهمنامه همكاري ميان دو وزارتخانه نیرو و آموزش و پرورش گفت: دولت با چنين چارچوبها و كارگروههاي مشتركي تعريف ميشود؛ ماموريتهايي كه به ثمر رسيدن آنها مستلزم كار نزديك و بههم پيوسته دو يا چند دستگاه دولتي و تابع هدفي است كه حل و فصل آن كاري در تراز دولت ميشود.
وي گفت: علت اصلي ناكاميها در هر عرصه و يا محقق نشدن هدفهاي طراحيشده، بيترديد در فاصله گرفتن از اصول اخلاقي حاكم بر آن عرصه است.
اردكانيان افزود: هر حرفهاي، صنفي و عرصه فعاليتي چارچوبهاي اخلاقي خود را دارد و پايبندي به اين چارچوبها پيششرط و پيش نياز اصلي در توفيق است و جامعهاي كه پايبند به اين موازين باشد، جامعهاي توسعه يافتهتر است.
وي اظهار داشت: امضاي تفاهمنامه بين وزارت نيرو به عنوان دستگاه مسئول آب و برق در كشور و وزارت آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولي آموزش و پرورش سرمايههاي جامعه كه ارتباط مستقيم و تاثيرگذار با همه خانوادههاي ايراني دارد، كاري بسيار مهم است که نه صرفا در جهت صرفهجويي در مصرف آب و برق بلكه در جهت ترويج استفاده مناسب از منابع و داشتهها به عنوان يك امر اخلاقي مطرح است.
وي گفت: صرفِ محدوديت منابع انگيزه براي مصرف صحيح نيست، بلكه يك نص اخلاقي است كه ما را مكلف به يك عادت صحيح در استفاده از نهادهها و منابع ميكند.
اردكانيان افزود: هدف اصلي ما ارتقاي سواد آب و انرژي و آگاهيبخشي و فرهنگسازي در اين زمينه است. ميخواهيم همه امكانات موجود در صنعت آب و برق را به نحو تاثيرگذاري خارج از بروكراسيهاي موجود در اختيار تعليم و تربيت فرزندان اين كشور قرار دهيم.
وزیر نیرو ادامه داد: به دنبال اين هستيم كه با فراهم كردن شرايطي، دانشآموزان با هر آنچه كه به لحاظ نظري در كتابها ميخوانند به طور عملي آشنا شوند و مهارتآموزي و يادگيري روشهاي عملي را به شكل جديتري وارد عرصه آموزش و پرورش كنيم و از اين طريق به شكل برنامهريزي شدهاي تمامي تاسيسات و تجهيزات، آزمايشگاهها، سازههاي آبي و تاسيسات مربوط به برق ميتواند براي افزايش آگاهيهاي معلمان و مدرسان و دانشآموزان در اختیار قرار گيرد تا در زندگي آينده خود و نقشي كه در زندگي اجتماعي ايفا ميكنند با سواد عملي بيشتري وارد اين عرصه شوند.
چشمانداز ما تشكيل گروههاي همياران آب و انرژي است
وي افزود: تلاش داريم بويژه از طريق افزايش سواد آب و انرژي ميان دانشآموزان بتوانيم از طريق آنها تاثيرگذاري خود را روي گروه اصلي هدف كه خانوادههاست بگذاريم. چشمانداز ما تشكيل گروههاي همياران آب و انرژي است كه بتوانند در خانوادهها اين پيام را منتقل كنند و خود در عمل در مصرف صحيح آب و انرژي سهم و نقش داشته باشند.
وي ميزان گاز دريافتي را يك هفتم مجموع مصرف بخشهاي خانگي و تجاري عنوان كرد و گفت: اگر اين روند اصلاح نشود در آينده نزديك حتي ممكن است ناچار به واردات گاز براي تامين مصرف شويم.
اردكانيان با مهم خواندن توجه به اين مسئله اظهار داشت: برنامهريزي در این زمینه كاري بلندت مدت است كه يكي از گامهاي اصولي آن سازماندهي همكاري با وزارت آموزش و پرورش است.
وزير نيرو گفت: با توجه به جايگاه مهم آموزش و پرورش در شكلدهي منابع انساني به عنوان اصليترين عنصر حفظ حيات و توسعه كشور همه بايد كمك كنند و ما هم در این راستا سهم و نقش داريم.
وي با بيان اينكه پرداخت قبوض مدارس نبايد يكي از دغدغههاي آموزش و پرورش باشد و اين زيبنده نيست، گفت: به جاي رفع و رجوع اين دغدغه، بايد به كارهاي مهمتري پرداخته و تلاش ميكنيم اين دغدغه رفع شود. بخشي، از طريق قانوني است كه همه به آن عمل ميكنيم و حاضريم به صورت هدفدار و با توجيه اقتصادي هزينه متعارف آب و برق مدارس را بپردازيم و از اين طريق به مصرف صحيح كمك كنيم.
اردكانيان با بيان اين كه حدود 880 ميليون كيلووات ساعت مصرف برق مدارس ماست و تعداد مدارس دولتي ما بيش از 123 هزار باب است، گفت: اين آمادگي را داريم كه رقم ثابتي براي اصلاح الگوي مصرف در مدارس در نظر گرفته شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اصلاح مصرف چالش اصلي ما در جامعه است و همه در اين پروژه مشترك نقش و سهم داريم و رسانهها در اين زمينه نقش حائز اهميتي دارند.