معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد حوزه پرورشی و امور تربیتی نقش اول را در توسعه و ترویج و نهادینه سازی باورها و تقویت هویت دینی و ملی همچنین تحقق سند را برعهده دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، علیرضا کاظمی در مراسم گرامیداشت هفته تربیت اسلامی و سالروز تأسیس نهاد امور تربیتی که صبح امروز در ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش برگزار و به صورت زنده از شبکه شاد پخش شد با بیان اینکه یقینا هفته امور تربیتی فرصت مناسبی است تا درباره اهمیت و جایگاه این حوزه بیاندیشیم اظهار کرد: در این هفته باید از پیشکسوتان و دستاوردهای این حوزه نام ببریم و یاد کنیم و بخشی از چالشها و مشکلات این حوزه را مورد بررسی قرار دهیم و به بازبینی فعالیتها، ماموریتها و دستاوردهای این حوزه بپردازیم و راه حلهایی برای بعضی از چالشها پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه در شرایط کرونا و زیست بوم جدید فعالیتهای این حوزه اهمیت مضاعفی پیدا کرده است افزود: امور تربیتی یادگار شهیدان رجایی و باهنر است و در اهمیت و استمرار حیات آن با تمام فراز و فرودهایی که در طول 40 سال گذشته داشته است همین کافی است که بارها مورد تاکید و سفارس موکد نگاه تیزبینانه و هوشمندانه رهبری قرار گرفته است ایشان فرموده اند امور تربیتی صدقه جاریه شهیدان رجایی و باهنر است و خدای رحمت کند این شهیدان را که این نهال را در آموزش و پرورش کاشتند.
نقش موثر امور تربیتی در فرهنگ و ارزشهای انقلاب
کاظمی اشاره کرد: ایشان فرموده اند در دورههای قبل و این دوره بارها تاکید کرده ام که باید معاونت پرورشی را جدی بگیرید که در آموزش و پرورش بسیار امر مهمی است البته فلسفه تاکید ایشان از این بابت است که این حوزه نقش اول را در توسعه، ترویج و نهادینه سازی باورها، فرهنگ و ارزشهای انقلاب، تقویت هویت دینی و ملی همچنین تحقق سند تحول بنیادین را برعهده دارد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یقینا بالاترین نقش را در تحقق سند، حوزه پرورشی و فرهنگی با ایجاد موقعیتهای تربیتی متفاوت رشدمدار و نقش آفرین دانشآموزان در تمام ساحتهای تربیتی برعهده دارد افزود: به تعبیر وزیر آموزش و پرورش حوزه پرورشی و فرهنگی میتواند نقطه عزیمت آموزش و پرورش به سمت تحقق اهداف سند تحول بنیادین باشد.
به گزارش پانا، وی عنوان کرد: یقینا این وجه از فعالیتهای پرورشی و فرهنگی در دوره ای که به دلیل ساختار غلط نظام آموزشی کشور از پیش دبستانی تا دانشگاه باعث شده است حاکمیت مطلق آموزش بر پرورش سیطره پیدا کند و در زیست بوم جدید که فعالیتهای حضوری و میدانی کمرنگ شده اهمیت مضاعف تری پیدا کرده است.
حجاب را از ما طلب میکنند
کاظمی در بحث ماموریتهای حوزه پرورشی و انتظارات جامعه از آن بیان کرد: ماموریتهای ما به لحاظ موضوعی و تنوع موضوع و به لحاظ دامنه کار و تعداد برنامه در خصوص یک موضوع حد و مرز ندارد؛ و ما در تعارض با این موضوعات و انتظارت همچنین محدودیتهای منابع انسانی و مالی به شدت در فشار هستیم. حجاب را از ما طلب میکنند، انتقال ارزشهای دفاع مقدس و صدها موضوع دیگر را از ما انتظار دارند که انتظار درستی است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نهادینه سازی مسائل فرهنگی و تربیتی مهم ترین وظیفه ماست تضاد بین انتظارت، دستاوردها و کمبودها بسیار رنج آور است. مدیران میگویند حجم برنامهها زیاد است، جذابیت و تنوع ندارد، از طرفی با توجه به اینکه موضوعات فرهنگی بسیار زیاد، ذائقه دانشآموزان تنوع طلب و استعدادها متفاوت است، برای ایجاد جذابیت و فراگیری لازم است ویترینی جذابی از فعالیتهای متنوع فرهنگی، هنری و قرآنی برای جذب تمام دانشآموزان با استعدادهای متفاوت پیش بینی کنیم. این موضوعات دوگانگیهایی است که آزاردهنده است و باید یکی را انتخاب کرد؛ یقینا آنچه به نفع دانشآموز است.