وزیر آموزش و پرورش در جمع معلمان برگزیده گیلانی، ضمن اشاره به اینکه امروز بین بازی و درس، کتاب و زندگی، خانه و مدرسه پیوند عمیق ایجاد شده و مادران به دستیاران معلم تبدیل شدند و نقش آفرینی عمده و اساسی ایجاد میکنند.، اظهار کرد: در متن یک تغییر جهانی هستیم که می تواند سکوی پرش و توسعه یادگیری باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در نشست با معلمان منتخب استان گیلان با تشریح عمده ترین تغییرات و تحولات آموزشی کشور در فضای پسا کرونا به پیامدهای ناشی از اعمال آموزش های غیر حضوری دانش آموزان در بستر بهره گیری از فضای مجازی پرداخت و تصریح کرد : این ظرفیت به رغم تمامی محدودیت ها ، امکان ارتباط کتاب و زندگی ، کلاس و منزل ، والدین و معلم و پویایی هر چه بیشتر دانش آموز را فراهم و نقش تسهیل گری معلم را در بستر تعامل والدین پررنگ تر ساخته است.
وی با بیان اینکه کنکور مجموع اهداف نظام تعلیم و تربیت را به گروگان گرفته است، افزود: ما به دنبال پرورش آدم هستیم که مجموعه قابلیتها، دانش پایه و مهارت اساسی برای نقش آفرینی در زندگی جمعی را داشته باشد.
وی نظام تعلیم و تربیت را قافلهای بزرگ و میلیونی خطاب کرد و با بیان اینکه این نظام بزرگترین تشکل اجرایی کشور محسوب میشود، گفت: تمام هدف ما این است که در طی ۱۲سال آموزش به افراد، خروجی ما هویت روشن و مشخصی داشته باشد، معنای مشخصی را برساند و پرسشگر و پژوهشگر باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: این سند در تلاش است تا مفهوم تربیت را جایگزین آموزش کند و مهارتافزایی و شایستهمحوری را جایگزین حافظهمحوری کند؛ ما بهدنبال این هستیم که به دانشآموز ابزاری دهیم و شرایطی برای آنها فراهم کنیم که بتوانند راهشان را پیدا کنند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه شاد و تلویزیون ابزار بوده اصل ارتباط، معلم است و او باید در دل دانشآموز نفوذ کند؛ گفت: محرومیتها اگرچه وجود دارد اما ما به معلمان تکیه میکنیم و اجازه نمیدهیم کسی از آموزش جا بماند.
وی پرورش انسانهای توانمند را نیازمند تلاش معلمان دانست و گفت: امیدواریم همه تغییراتی که به تحول منجر نشدند، به مقصود برسند اما عناصر این کار معلمان هستند که تفکر پژوهش محوری و پژوهش مبتنی بر میدان عمل را به دانش آموزان بیاموزند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در متن یک تغییر جهانی هستیم که میتواند سکوی پرش، توسعه یادگیری و تجربه آموزی جدید باشد، تصریح کرد: متوسط یادگیری و دسترسی به امکانات آموزشی در همه جای دنیا مشابه ایران است و باید از فرصت کرونا برای حل مسائل دیرین بهره ببریم.