معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز چهارشنبه 20 اسفند ماه در مراسم اختتامیه دهمین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تصریح کرد: ایثار و همدلی ملت ایران رمز عبور از گذرگاههای تاریخی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از بنیاد شهید و امور ایثارگران، مهندس سعید اوحدی در این مراسم با تبریک عید مبعث و اعیاد شعبانیه گفت: برخی مناسبتها بهاندازهای قوی و غنی هستند که میتوان به راحتی با آن ارتباط برقرار کرد. یکی از موضوعاتی که در آموزههای دینی مورد تأکید است، موضوع خدمت است. یکی از فلسفههای بزرگ رسالت پیامبر گرامی اسلام (ص) موضوع خدمت به مردم بوده است؛ خدمتی که مبتنی بر اخلاق شکل گرفته و آیات زیادی در قرآن نسبت به نوع رفتار پیامبر (ص) با جامعه و مردم وجود دارد.
وی افزود: خدمت نباید تک بعدی بلکه باید مبتنی بر اخلاق باشد. آیات و روایات بسیاری درباره نوع رفتار پیامبر گرامی اسلام (ص) وجود دارد که نشان میدهد ایشان دغدغه بسیاری نسبت به جامعه و مردم داشتند. خداوند در آخرین آیه سوره توبه خطاب به انسانها درباره روحیات و ویژگی ذاتی حضرت محمد (ص) فرمودهاند که برای ایشان غم عظیمی بود وقتی میدید دیگران به گرفتاری دچار شدهاند.
معاون رییس جمهور ویژگی ذاتی پیامبر را حرص داشتن در رسیدگی به امور جامعه انسانی دانست و خاطرنشان کرد: پیامبر همواره با خضوع و خشوع در خدمت مردم بود و خدمت مبتنی بر اخلاق خدمتی شایسته است و در فرازهایی از دعای سجادیه آمده است که «خداوندا وفور نیت خدمت را به من عطا کن»، چون شاخص ارزشگذاری به نیت انسان است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فراز و نشیبهای زندگی حاج قاسم سلیمانی در مدت 42 سال خدمت خالصانه و خاضعانه افزود: این سردار شهید فتنه دشمن را با بصیرت تشخیص داد و مهر و محبتش در دل رزمندگان انداخته شد و این در شرایطی بود که استکبار جهانی همه دنیا را برای از بین بردن آثار معنوی اسلام بسیج کرده بودند.
اوحدی با بیان اینکه هم اکنون در جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، گفت: این دنیای استکبار که دم از حقوق بشر میزند در دوران تحریم داروی جانبازان شیمیایی و قطع نخاعی را از ما دریغ کردند اما آنچه ما را از این گذرگاه عبور داد و برای مردم افتخار و برای دشمن ذلت در پی داشت چیزی جز خدمت صادقانه و وحدت ملت نبود و ایثار و همدلی ملت ایران رمز عبور از گذرگاه های تاریخی است.
معاون رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: اگر رهبر معظم انقلاب با آرامش و اقتدار صحبت میکنند، شک نکنید بخش اعظم این اقتدار به برکت وجود شما دانشجویان و آیندهسازان است.
حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم گفت: مردم عزیز ایران همواره در مصائب و سختیها، جنگ، تحریم، مشکلات و حوادث کرونا نشان دادند حاضر هستند از جان و مال خود ایثار و از خودگذشتگی داشته باشند.
وی هدف برگزاری این آیین را ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در میان دانشجویان و جوانان برشمرد و افزود: این رویداد فرهنگی با برگزاری ۹ دوره توانسته فرهنگسازی خوبی را در جامعه اعم از جوانان و عموم ایجاد کند.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با بیان اینکه خدمت به دیگران در عین نیاز دینداری است، افزود: در جامعهای که کسانی جانشان در معرض خطر است، اما در عین حال جانفشانی میکنند و یا کسانی در عین تنگدستی انفاق میکنند، آنها برندگان واقعی هستند و قیمت انسان کمتر از بهشت نیست.
در پایان این مراسم از ۷۲ دانشجو و گروه دانشجویی فعال در حوزه کرونا و دیگر مصادیق فداکاری (۵۳ دانشجو و ۱۶ گروه دانشجویی) منتخب دانشگاههای سراسر کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس نمادین فداکاری تقدیر شد.
همچنین در بخش ویژه این آیین از خانواده شهید مدافع حرم «محمد آژند»، جهادگر آسمانی «کسری اسمعیلی» و خانواده زنده یاد «عارف جعفرپور» دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویر احمد تقدیر شد.