معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس وزير نیرو با بيان اينكه در تامين آب مردم، دولت تدبير و اميد گامهاي بلندي برداشته است، گفت: هماينك 82.5 درصد جمعيت روستايي از آب آشاميدني سالم بهرهمند هستند در حالي كه ميانگين جهاني 53 درصد است.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا انجمشعاع» روز شنبه در جلسه شورای معاونان امور مجلس وزارتخانهها و سازمانهای دولتی كه با حضور معاون امور مجلس رئیسجمهور و وزیر نیرو در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد با بيان اين كه روستاها به عنوان قطبهاي توليد و اشتغال مولد هميشه مورد تاكيد دولت و وزارت نيرو بوده است، اظهار داشت: بيش از 13 هزار و 104 روستا با جمعيت 8.8 ميليون نفر از شبكه آب سالم و پايدار بهرهمند شدهاند و اين حركت تا پايان دولت با سرعت ادامه دارد و در پويش #هرهفته_الف_ب_ايران هم جزو طرحهاي بسيار مهم وزارت نيرو است.
وي اضافه كرد: در جمعيت شهري هم 99.9 درصد مردم از اين امكان برخوردارند در حالي كه ميانگين جهاني 85 درصد است.
انجم شعاع در حوزه برق و انرژي هم گفت: تا سال 57، حدود 7024 مگاوات نيروگاه نصب شده داشتيم كه تا ابتداي دولت يازدهم به افزون بر 68 هزار مگاوات رسيد و در دولت يازدهم 8586 مگاوات نيروگاه نصب شد و در دولت دوازدهم تاكنون 9425 مگاوات به بهرهبرداري رسيد كه تا نيمه 1400 به 11 هزار و 533 مگاوات و در مجموع نيروگاه ها به بيش از 89 هزار مگاوات خواهد رسيد.
وي اظهار داشت: مهمترين وظايف وزارت نيرو تامين آب و برق مطمئن و پايدار براي مصارف مختلف و مردم در سراسر كشور است كه اين وظايف توسط پنج شركت مادر تخصصي، سازمان توسعهاي انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق ايران كه در ارتباط با برنامهريزي و توسعه انرژيهاي پاك و تجديدپذير فعاليت ميكند با حدود 200 شركت تابعه و وابسته انجام ميشود.
اين مقام وزارت نيرو افزود: در بخش آب و آبفا در دولت دوازدهم، هر سال 8 سد ملي و 42 هزار هكتار شبكههاي اصلي آبياري و زهكشي به بهبهبرداري رسيده است و سرمايهگذاري در اين بخشها معادل 38 هزار ميليارد تومان بوده است.
انجم شعاع گفت: در اين مدت، هر ساله به طور متوسط 6 تصفيهخانه آب و 10 تصفيه خانه فاضلاب در مدار بهرهبرداري قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: سدهاي كشور با هدف كنترل و ذخيره آب براي مصارف مختلف و نيز پيشگيري از وقوع سيل و سيلابها احداث ميشوند و نقش بسيار موثري ايفا ميكنند.
انجم شعاع يادآوري كرد: در سال 57 ، 19 سد داشتيم كه تا ابتداي دولت يازدهم به 144 سد رسيد. در دولت يازدهم 25 سد و در دولت دوازدهم 26 سد به بهرهبرداري رسيد كه تا نيمه 1400 اين تعداد به 32 سد و در مجموع در دولتهاي يازدهم و دوازدهم به 57 سد افزايش خواهد يافت.
وی از راهاندازی سامانهای برای تقویت ارتباط نمایندگان مجلس با وزارت نیرو خبر داد و افزود: از طریق سامانه مذکور این امکان برای نمایندگان فراهم شده تا از طریق آن بتوانند بدون مراجعه به وزارت نیرو، درخواستهای مختلف خود از جمله ملاقات با وزیر، معاونان وی و مدیران عامل شرکتهای مادر تخصصی را به ثبت رسانده و نتیجه را از همان طریق پیگیری کنند.
انجمشعاع ادامه داد: فرم ثبت ملاقاتها و بازدیدها در قالب یک فرمت تهیه شده و در این سامانه امکان ملاحظه گزارشهای مدیریتی وجود دارد، علاوه بر آن، مکاتبات نمایندگان نیز از این طریق قابل پیگیری و بهصورت پیامکی نیز مراحل ارجاعات مکاتبات به اطلاع نمایندگان رسانده میشود.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس وزير نیرو با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در تعامل با مجلس شورای اسلامی گفت: تدوین نظامنامه ارتباط با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ابلاغ به مدیران ستادی و استانی جهت ایجاد وحدت رویه، تدوین دستورالعمل نحوه هماهنگی و برگزاری جلسات با نمایندگان و ابلاغ به مدیران زیرمجموعه، تدوین نظامنامه در خصوص فرآیند فراخوان شایستهگزینی و اطلاع رسانی در این موارد به نمایندگان، استفاده مستمر از فضای مجازی و نرم افزارهای پیام رسان و همچنین تهیه و توزیع گزارشات و بولتن های مختلف جهت تبادل اطلاعات با نمایندگان و تدوین گزارشهای تحلیلی دورهای برای ارائه به وزیر نیرو، بخشی از برنامهها و اقدامات وزارت نیرو در جهت بهبود تعاملات با مجلس شورای اسلامی بوده است.