رئیس صندوق اعتباری هنر از راهاندازی دو طرح «سایه» و «پروانه» در سال ۱۴۰۰ به عنوان دو اقدام مهم صندوق اعتباری هنر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سیدزاده رئیس صندوق اعتباری هنر ظهرامروز در نشست اطلاعرسانی صندوق اعتباری هنر با اشاره به تعداد بیمهشدگان تامین اجتماعی در سال جاری اظهار داشت: با توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه تامین اجتماعی تعداد بیمهشدگان صندوق با رشد ۷۸درصدی از تعداد ۲۴هزار نفر در انتها سال ۹۵ به بیش از ۴۲هزار نفر در سال ۹۹ رسیده است.
وی ادامه داد: در سال۹۹ بیش از ۶هزار و ۵۰۰هنرمند، نویسنده و روزنامهنگار از سوی صندوق به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدند، سهم پرداختی صندوق اعتباری هنر در سال ۹۹بابت حق بیمه سالانه هنرمندان ۹۸میلیارد تومان بوده است. همچنین اعضای صندوق از کمک ویژه معادل ۱۰درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در هرسال، بابت حق بیمه ماهانه برخوردار میشوند.
سیدزاده در خصوص بیمه تکمیلی نیز یادآور شد: در سال۹۹ بیش از ۳۰هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور از خدمات بیمه درمان تکمیلی صندوق برخوردار شدند. آمار ثبتنامکنندگان در سال۹۹ نسبت به سال ۹۵ بیش از ۱۲۰درصد رشد داشته است.
وی افزود: در سال۹۹ باتوجه به به شیوع ویروس کرونا و مشکلات جامعه فرهنگ و هنر کشور، این صندوق تلاش کرد تا در تنظیم قرارداد با شرکت بیمه بیشترین پوشش خدمات با کمترین هزینه را به اعضای تحت پوشش خود ارائه دهد، همچنین از سال۹۷ بیمه عمر و حادثه به خدمات بیمه درمان تکمیلی افزوده شده است.
رئیس صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه طی ۴سال گذشته بیش از ۶۰درصد سهم حق بیمه متقاضیان بیمه تکمیلی به صورت یارانه مستقیم توسط صندوق اعتباری هنر پرداخت میشود، خاطرنشان کرد: صندوق اعتباری هنر در سال ۱۳۹۹، ۳۳/۷۸میلیارد تومان یارانه بیمه درمان تکمیلی اعضا پرداخت کرده است.
سیدزاده بیان کرد: از ابتدای سال۹۹ تاکنون به بیش از ۶۲هزار و ۸۷۶ پرونده رسیدگی و طی ۱۰۵۷ مرحله بیش از ۱۱میلیارد تومان خسارت درمان به صورت مستقیم به حساب بیمهشدگان واریز شده است. از ابتدای سال۹۶ تاکنون بیش از ۷۰میلیارد تومان خسارت درمانی به بیمهشدگان صندوق اعتباری هنر پرداخت شده است.
وی در مورد طرح تکریم و کمک مستمری نیز تصریح کرد: طرح تکریم به هنرمندان، نویسندگان و شاعران پیشکسوت و فرهیختگان صاحب سبکی که از سوی ارزشیابی هنرمندان، نویسندکان و شاعران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صلاحیت آنان احراز شده است توسط صندوق اعتباری هنر پرداخت میشود.
رئیس صندوق اعتباری هنر بیان کرد: تمامی هنرمندانی که بنا به دلایلی از قبیل کهولت سن، عائلهمندی، بیماری و از کارافتادگی قادر به تامین حداقل معاش زندگی خویش نیستند و از محل دیگری همچون صندوقهای بازنشستگی دولتی یا موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی مستمری دریافت نمیکنند پس از احراز صلاحیت با تایید دییر شورای ارزشیابی هنرمندان کشور مشمول دریافت کمک مستمری میشوند.
سیدزاده اضافه کرد: با پیگیریهای انجام شده از مهرماه سال۹۷ مبلغ دریافتی مشمولان طرح تکریم و مستمری صندوق افزایش یافت و برمبنای این افزایش، دریافتی ماهانه مشمولان طرح تکریم از ۲۰۰هزار تومان به ۸۰۰هزار تومان و کمک مستمری ماهانه، از ۱۵۰هزار تومان به ۲۵۰هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
وی ابراز کرد: در سال۹۹ تعداد ۴۶۳نفر مشمول طرح تکریم و ۲هزار و ۶۱۴نفر در قالب طرح کمک مستمری از سوی صندوق ماهانه مقرری دریافت میکنند، البته صندوق اعتباری هنر بنا دارد تا در صورت تامین مالی از ابتدای سال آتی دریافتی مشمولان طرح تکریم و کمک مستمری را تا سقف دوبرابر افزایش دهد.
رئیس صندوق اعتباری هنر در رابطه با تسهیلات این صندوق نیز اظهار کرد: علیرغم محدودیتهای مالی و بودجهای در چندسال گذشته صندوق اعتباری هنر توانست با جلب مشارکت موسسات بانکی، تشهیلات قرضالحسنه به اعضا را از منظر کمی و کیفی افزایش دهد، در واقع در بخش تسهیلات به سمت تقویت و توانمندسازی فعالان کارآفرین، اولویت حمایت از تولیدات و طرحهای اشتغالزا، توزیع متوازن منابع مالی و افزایش کمی و کیفی تسهیلات قرضالحسنه هستیم.
سیدزاده با اشاره به سامانه «بیمانو» گفت: صندوق اعتباری هنر در راستای به کارگیری و ارائه ابزارهای خدمات نوین به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و جلب رضایت اعضا اقدام به طراحی تنها سامانه اینترنتی خدمات درمانی کشور با نام «بیمانو» کرده است. با راهاندازی سامانه بیمانو این امکان فراهم شده تا اعضا از طریق پروفایل شخصی خود به سهولت در هر زمان و مکان نسبت به بارگذاری مستندات پزشکی و ذکر مبلغ پرداخت شده، اقدام کنند. در واقع این سامانه امکان نظارت بر عملکرد شرکتهای بیمه، ارتقا پاسخگویی و ارائه اطلاعات شفاف به اضحاب فرهنگ، هنر و رسانه را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: از زمان راهاندازی سامانه بیمانو در سال۹۶ تاکنون نزدیک به یک میلیون سند درمانی توسط اعضای صندوق در سامانه بیمانو ثبت و برفرآیند رسیدگی به این مطالبات در شرکت بیمه نظارت شده است.
رئیس صندوق اعتباری هنر در خصوص «هنر کارت» نیز افزود: پروژه هنر کارت در پاسخ به مطالبات اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تکمیل زنجیره حمایتی و خدماتی و براساس نیازسنجیهای انجام گرفته عملیاتی شد. هنر کارت با دارا بودن خدمات و سرویسهای متنوع فرصتهای بینظیری را در اختیار دارندگان خود قرار میدهد. این خدمات در قالب یک کارت بانکی عضو شبکه شتاب به هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران عضو صندوق اعتباری هنر ارائه میشود.
سیدزاده بیان کرد: هنر کارت با ترکیب سودمندی از امتیاز نقدی و خدمات، شرایط ایدهآل و متمایزی را برای فعالان فرهنگی و هنری کشور فراهم میکند، این خدمات شامل خدمات قراردادی، فروشگاه اینترنتی و سرویس شخصی است، همچنین. هنر کارت کیفیت خدمات ارائه شده با تنوع خواستهها و علاقهمندیهای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه همخوانی دارد.
وی یادآور شد: مجموعه گستردهای از معتبرترین مجتمعهای تجاری، فروشگاهها، رستورانها، هتلها، باشگاههای ورزشی و مراکز فرهنگی و تفریحی آماده ارائه خدمات به دارندگان هنر کارت هستند. تاکنون بیش از ۸۵هزار نفر در سامانه هنر کارت ثبتنام کردهاند. از این تعداد ۶۳هزار عضو صندوق و مشمول دریافت هنر کارت هستند و برای بیش از ۶۰هزار نفر معادل ۹۶درصد ثبتنامکنندگان افتتاح حساب صورت گرفته است و برای باقیمانده افراد، به دلیل مشکلات کدملی و افتتاح حساب انجام نشده است. البته ۴۳هزار کارت تاکنون چاپ و مراحل ارسال در حال انجام است.
رئیس صندوق اعتباری هنر در رابطه با اقدامات این صندوق در دوران کرونا اظهار کرد: در زمان شیوع ویروس کرونا ما اقداماتی از قبیل پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی سه ماه اول اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، پرداخت حق بیمه درمان تکمیلی فصل تابستان و کمکهای بلاعوض و اعطای تسهیلات، پرداخت کمک هزینه معیشتی در قالب کمک مستمری به بیش از ۲۷۰۰نفر از اعضای صندوق، بهرهمندی ثبتنامکنندگان هنر کارت از بیمهنامه کرونا و پرداخت کمک هزینه ایام بیکاری کرونا داشتهایم.
سیدزاده از پرداخت مرحله دوم کمک هزینه ایام بیکاری کرونا پیش از نوروز ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: باتوجه به ادامه روند تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری ناشی از شیوع ویروس کرونا به منظور کاهش پیامدهای معیشتی مقرر شد با مساعدتهای سازمان برنامه و بودجه کمک هزینه بیکاری به اعضای صندوق اعتباری هنر اختصاص پیدا کند که خوشبختانه دیروز مبلغ فوق به حساب صندوق واریز و طی امروز و فردا مبلغ یکمیلیون و ۵۰۰هزار تومانی که دولت برای عیدی در نظر گرفته بود به حساب اعضا واریز خواهد شد.
وی در مورد برنامههای سال آینده این صندوق با اعلام راهاندازی طرح «سایه» و «پروانه» خاطرنشان کرد: تجمیع و یکپارچهسازی اطلاعات مالی هنرمندان تحت پوشش، برای دسترسی به آمار رسمی یکی از مهمترین دغدغههای این نهاد حمایتی در سالهای اخیر بوده است، سامانه اطلاعات یکپارچه هنرمندان با عنوان «سایه» بر بستر وب، به منظور ایجاد بستر جامع اطلاعاتی هنرمندان گسترده در سطح کشور با محوریت عضویت در صندوق اعتباری هنر تهیه و تنظیم شده است.
رئیس صندوق اعتباری هنر بیان کرد: تمامی اطلاعات هویتی، بیمهای و حمایتی از اعضای صندوق اعتباری هنر همچنین سوابق دریافت و پرداختهای اعضا در سامانه «سایه» قابل مشاهده است.
سیدزاده در مورد طرح «پروانه» نیز توضیح داد: «پروانه» نام بستر دیگری در صندوق اعتباری هنر است که فعالیت خود را از سال آینده آغاز میکند. پروانه در واقع یک فضای مارکتینگ برای هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران است که با ایجاد پروفایل برای هر یک از اعضای صندوق، امکان معرفی عمومی آن ها را فراهم میکند. تاکنون نزدیک به ۹هزار اثر در پروانه ثبت شده است و حتی سفارشاتی نیز در آن ثبت شده است.
وی در تا پایان از باز شدن دریچه حق عضویتهای صندوق اعتباری هنر در پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۰ خبر داد.
گفتنی است، حسین سیدزاده در این نشست به سوالات اصحاب رسانه و کسانی که از طریق لایو اینستاگرام سوالات خود را مطرح کردند پاسخ داد.
یادآور میشود در ابتدای این نشست از خانوادههای خبرنگاران علی اکرمی و روحالله رجایی که به دلیل بیماری کرونا فوت شدند تجلیل و به صورت نمادین «هنر کارت» به اعضای خانواده این دو عضو رسانه تقدیم شد.