ورزش زنان در دولت تدبیر و امید تنها به رشد مدال و افتخارات بینالمللی ختم نمیشود بلکه در عرصه مدیریتی نیز اتفاقات چشمگیری در این بخش رخ داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت ورزش و جوانان،افزایش تعداد رشتههای ورزشی رسمی فعال، ورزشکاران اعزامی به مسابقات برون مرزی و مدالهای کسب شده از رقابتها و میزبانی از رویدادهای بینالمللی، موفقیتهای بهدست آمده در ورزش بانوان طی هشت سال گذشته بوده است.
اگر قرار باشد تحلیلی از تواناییهای زن ایرانی داشته باشیم، باید به موفقیتهای بهدست آمده در ورزش بانوان نگاه کنیم تا معلوم شود چه افتخارات بزرگی در ورزش بانوان، بهویژه از سال ١٣٩٢ تاکنون بهدست آمده است. بانوان پرتلاش کشورمان تا پیش از سال ١٣٩٢ فقط در ٧۵ رشته ورزشی که زیرمجموعه ۴۴ فدراسیون بود، فعالیت میکردند اما اکنون در ۱۲۹ رشته ورزشی و ۴۹ فدراسیون ورزشی فعالیت و حضور رسمی دارند.
تا هشت سال پیش فقط ۱۱ نفر به بازیهای المپیک، ۱۱ نفر به بازیهای پارالمپیک، ۱۱۴ نفر به بازیهای آسیایی و تنها ۳۴ نفر به بازیهای پاراآسیایی اعزام شده بودند که کسب ۲۴ مدال از بازیهای آسیایی و ۱۴ مدال از بازیهای پاراآسیایی و ۳ مدال از بازیهای پارالمپیک سهم بانوان ما از این میادین معتبر بود. در حالی که در دولت تدبیر و امید، شاهد یک جهش آماری هستیم، بهگونهای که ۱۵ نفر به المپیک، ۳۰ نفر به پارالمپیک، ۱۵۵ نفر به بازیهای آسیایی و ۱۲۹ نفر به بازیهای پارآسیایی اعزام شدند.
در حوزه کسب مدال از میدانهای بزرگ آسیایی و جهانی، جدا از کسب نخستین مدال المپیکی بانوان ایران در المپیک ۲۰۱۶ ریو و ۴ مدال در پارالمپیک، از ۲۴ مدال از بازیهای آسیایی تا پیش از سال ۹۲، به ۳۴ مدال رسیدیم و از ۱۴ مدال بازیهای پاراآسیایی تا پیش از دولت یازدهم با یک جهش خیرهکننده، به عدد چشمگیر ۷۰ مدال دست پیدا کردیم. در زمینه میزبانی از رقابتهای بینالمللی حوزه بانوان هم از رقم ۱۸ میزبانی تا رقم ۳۴ میزبانی از سال ۹۲ تا امروز، رشد کردیم.
کسب بیش از ۶۹ کرسی بین المللی ،برپایی نخستین کنگره زنان حقوقدان ورزشی جهان در ایران، افتخار پرچمداری کاروان ایران توســط «زهرا نعمتی» در المپیک ۲۰۱۶ ریو، «آوا جوادی» در بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۶ نروژ، «عشرت کردستانی» در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو از جمله حضورپررنگ زنان ورزشکاردر فعالیتهای برون مرزی است. تصدی ریاست فدراسیونهای ورزشی توسط زنان،انتصاب رییس گروه زنان استانهای کشور به عنوان مشاور مدیران کل ورزش و جوانان، عضویت زنان در شــورای ساماندهی پوشــش تیم های ملی بانوان با هدف سیاست گذاری و نظارت بر اجرا، عضویت زنان به عنوان نماینده ورزشــکاران در مجامع انتخاباتی فدراســیونهای ورزشی، نواب رییس زنان در فدراســیونهای ورزشــی ، احیا فدراسیون اسلامی ورزش زنان با هدف توسعه ورزش قهرمانی زنان در عرصه های بین المللی ،بخشی از برنامه های توسعه ای در ورزش بانوان است که با تدبیر در۸ سال گذشته اجرایی شد.
افزایش تعداد مربیان زن ورزشی به بیش از ۱۰ هزار ،افزایش تعداد ورزشکاران زن سازمان یافته به بیش از ۱۳ هزار نفر ، اعزام ۱۳۷ نفر داور زن جهت قضاوت در رویدادهای بین المللی و بهرهگیری از ۱۲ هزار زن متخصص در جایگاههای مدیریتی ورزش کشور اقدامی اثر گذار درحوزه ورزش است که در دولت یازدهم ودوازدهم عملیاتی شد.
در حوزه زیرساختهای ورزشی ویژه بانوان در سراسر کشور رقم۴۴۰ سالن ورزشی از موارد قابل تاملی است که در دولت تدبیرو امید به ثبت رسیده است. ورزش بانوان به خوبی ثابت کرد که برای موفقیت، هیچ حد و مرزی نمیشناسد و تلاش می کنند تا در تمامی عرصه ها از فتح سکوهای افتخار تا مدیریت ورزش در داخل کشور و کسب کرسی های بین المللی با اهتمام چندبرابری نام ایران را بلند اوازه تر نماید.