دكتر محمدباقر نوبخت، رييس سازمان برنامه و بودجه كشور به منظور افتتاح ٥ پروژه عمراني در استان؛ امروز دوشنبه وارد فرودگاه زاهدان شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از سازمان برنامه و بودجه كشور، دكتر نوبخت در بدو ورود به فرودگاه بين المللي زاهدان مورد استقبال استاندار و رييس سازمان مديريت و برنامهريزي سيستان و بلوچستان قرار گفت.
افتتاح همزمان يكهزار واحد مسكن مددجويان كميته امداد امام خميني(ره) و چهار هزارو ۷۰۰ واحد مسكن بنياد مسكن انقلاب اسلامي در۲ روستاي زابل از برنامه هاي اين سفر است.
همچنين افتتاح ساختمان فرمانداري شهرستان نيمروز و فنوج، مجتمع آموزشي، فرهنگي و ورزشي بانوان شهرستان نيمروز و هامون و پل افضلآباد از ديگر برنامه هاي دكتر نوبخت است.
رييس سازمان برنامه و بودجه كشور در سفر يك روزه از راه آهن زاهدان-خاش و راه آهن خاش- ايرانشهر به صورت هوايي بازديد و در ادامه اين سفر از حاشيه شهر زاهدان ديدن خواهد كرد.پروژه راه آهن چابهار- زاهدان -سرخس يكي از طرحهاي مهم ملي درحال اجرا در سيستان وبلوچستان است كه تكميل و راهاندازي آن تحولات چشمگيري در ارتباطات تجاري كشورهاي مختلف و توسعه و پيشرفت استانهاي جنوب شرق كشور ايجاد ميكند.
خط ريلي چابهار - سرخس به صورت يك خطه و براي جابجايي كالا و مسافر در حال ساخت بوده اين خط ريلي ۹۰ درصد براي جابجايي كالا و حدود ۱۰ درصد براي مسافر پيش بيني شده است.
مسير اصلي اين خط ريلي از چابهار به زاهدان به طول ٦١٠ كيلومتر سال ۱۳۸۹ كلنگ زني شد اما از سال ۱۳۹۲ به طور جدي درحال اجراست.
اين خط ريلي از دروازه شرقي اسكله شهيد بهشتي چابهار آغاز و با عبور از شهرستانهاي كنارك، نيكشهر، ايرانشهر و خاش در نهايت به زاهدان متصل شده و پس از آن براي ارتباط با كشورهاي آسياي ميانه به سرخس متصل ميشود.
از اهداف اصلي اين خط ايجاد كريدور ريلي شرق كشور، اتصال بندر تجاري، ترانزيتي، اقتصادي و گردشگري چابهار به شبكه ريلي كشور و كشورهاي آسياي ميانه، كمك به توسعه سواحل مكران، ايجاد بستر مناسب براي توسعه و رشد اقتصادي سيستان و بلوچستان و اتصال كشورهاي آسياي ميانه و افغانستان به آبهاي آزاد است.
راه آهن چابهار- زاهدان- ميلك - سرخس به عنوان اصلي ترين اولويت زيرساختي شرق كشور علاوهبر كسب منافع ملي حاصل از درآمدهاي ترانزيتي، تاثير مستقيمي بر اشتغالزايي و پيشرفت اقتصادي اين نقطه از ايران اسلامي خواهد داشت.
ايجاد زيرساخت ريلي سبب دسترسي بهتر به معادن غني استان شده و بهرهبرداري از آنها را مقرون به صرفه مي كند، علاوه بر اين مقدمات لازم براي سرمايه گذاري در زمينه فعالسازي ظرفيت معادن غني شرق كشور فراهم مي شود.