معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پشتیبانی و مانع زدایی از تولیدات در بخشهای اصلی اقتصاد با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جاری را امری راهبردی عنوان و بر اجرای آن در مورد تولیدات فرهنگی و خلاق در سال ۱۴۰۰ تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لادن حیدری با اشاره به اینکه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری و تاکید کردند که «شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همهجانبه و رفع موانع، کامل محقق شود»، گفت: انتخاب شعار حکیمانه امسال توسط معظم له نشان می دهد که کشور بیش از همیشه نیازمند همدلی، همکاری و تلاش مضاعف است تا با ریلگذاری اقتصادی به سمت تولید حرکت کند.
وی ادامه داد: در عرصه فرهنگ با زمینه سازی برای پشتیبانی از نیروهای خلاق و دارندگان ایده و نیز با توسعه محصولات فرهنگی و خلاق می توان به رشد و توسعه کسب و کارها و اقتصاد این بخش دست یافت. امری که در دو سال اخیر تلاش شد تا ضرورت و الزامات زیرساختی آن در سطح دستگاه و دولت طرح شود، مورد توجه و بررسی قرار گیرد و به عنوان معاون وزیر و مسئول بهبود محیط کسب و کارهای وزارتخانه نیز بر این فرایندها نظارت دقیق داشته باشم چرا که رویکرد توسعه اقتصاد فرهنگ و توسعه صنایع فرهنگی و خلاق در کشور ما از جمله انگاره های نوین در مباحث رشد شاخص های اقتصادی و تولیدی است.
اگرچه سخن گفتن از سهم تولیدات فرهنگی و هنری در افزایش درآمد و تولید ملی در کشور ما تازگی دارد اما موانع بر سر راه کسب و کارهای این بخش دیرین و توسعه پشتیبانی و حمایت ها نیز ضروری است.
اقتصاد هرگز فارغ از فرهنگ متصور نیست
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: صنایع فرهنگی در کشور ما هنوز چنان مورد توجه نیست که در کانون برنامه ریزی ها قرار داده شود و برای جلب حمایت از توسعه صنایع فرهنگی و نیز تولیدکنندگان و خالقان آثار بایستی از موانع بسیاری عبور کرد. از مهمترین این موانع ناآشنایی برنامه ریزان کشور با صنایع فرهنگی و نیز قوانین و مقررات سنتی کشور است که همچنان صنعت و محصولات صادراتی درآمدزا را تنها در انحصار بخش هایی چون نفت، کشاورزی و صنایع سنگین می دانند.
حیدری افزود: اقتصاد هرگز فارغ از فرهنگ متصور نبوده و نیست چرا که نه تنها کارگزاران اقتصادی در زمینه ای فرهنگی فعالیت میکنند بلکه مناسبات فرهنگی نیز در زمینه ای اقتصادی است که رقم می خورد.
به گفته وی، در دنیایی که سرمشق های نوین توسعه از ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد در حال ظهور است، راهبرد ابلاغی مقام معظم رهبری در قالب شعار پشتیبانی و مانع زدایی از تولید می تواند سبب گشایش فضاهای نوینی در این عرصه شود تا ضرورت تدوین و اجرای سیاستها و چارچوبهای مشوق تولیدات فرهنگی را با رویکرد توسعه پایدار بازنمایاند.
رفع موانع و پشتیبانی تولیدات فرهنگی از ضرورت های توسعه اقتصاد دیجیتال
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: صنایع فرهنگی و خلاق در دنیای دیجیتالی شده امروز، موتور محرکه اقتصاد دیجیتال محسوب می شود. میزان بالای فروش جهانی و دیجیتالی این محصولات و همچنین محتوای فرهنگی و خلاق در سال های اخیر موجب تقویت فروش ابزار دیجیتال شد و کالاهای فرهنگیِ دیجیتال اکنون در زمره بزرگ ترین منابع درآمد اقتصاد دیجیتال قرار دارند.
در شرایط کرونایی که جهان با آن درگیر است، سخن گفتن از رفع موانع و نیز پشتیبانی تولیدات فرهنگی از ضرورت های توسعه اقتصاد دیجیتال کشور است.
حیدری در ادامه سخنان خود با تاکید براینکه نهال اقتصاد فرهنگ و هنر با نوسازی ساختارهای مهم دولتی و حضور بخش خصوصی توانمند و تناور میشود، اظهار داشت: دستگاه هایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان مرکز اتصال و ارتباط حاکمیت با آفرینشگران؛ تسهیلگران و سرمایهگذاران بخش خصوصی و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانهای و نیز مصرف کنندگان، بایستی از قدرت ابتکار عمل برخوردار باشند.