معاون امور جوانان بر تدوین سند اجرایی شبکه های تخصصی با شرح وظایف دستگاه های همسو و همراه تأکید کرد و گفت: همچنین باید گزارش گیری اقدام و عملیات فصلی شبکه ها به صورت منظم صورت بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت ورزش و جوانان، جلسه محمد مهدی تندگویان با روسای شبکه های تخصصی تشکل های جوانان امروز با حضور سجاد سالک مدیرکل دفتر مشارکت های اجتماعی و فعالیت های داوطلبانه جوانان برگزار شد.
در این جلسه محمد مهدی تندگویان پس از استماع صحبت های روسای شبکه های تخصصی جوانان با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر تهران گفت: عمده ثبت نام کنندگان در انتخابات شوراهای شهر در رنج سنی جوان قرار دارند که انتخاب جوانان با هر درصدی جای امیدواری است و هرچقدر تعداد رای آوران جوان بیشتر باشد نشان دهنده رغبت و اعتماد مردم به مدیریت جوانان است.
وی همچنین با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: این انتخابات هم به خوبی برگزار شد و با توجه به مشکلات اقتصادی مردم و بحران کرونا در کشور، آمار فوق العاده ای به جا گذاشت و هیچکس همچین برآوردی از مشارکت مردم را نمی کرد. در هر صورت برنده انتخابات مردم و بازنده و سرافکنده دشمنان این نظام و مرز و بوم هستند.
معاون امور جوانان ادامه داد: بارها گفته ام که جوان خودش ثروت است و کافیست زیرساختهای اشتغال فراهم و مسکن به قیمت واقعی خود برسد که در آن صورت جوان هیچ نیازی به هیچ پولی ندارد و کشور را اداره خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به شبکههای تخصصی تشکل های جوانان گفت: با پایشی که انجام دادیم مشخص شد که در کشور فقط بحث کمی تشکل ها مورد توجه بوده و کیفی سازی مغفول مانده بود به همین دلیل به سمت شبکه سازی تخصصی رفتیم. واقعیت این است که در زمان پایش، هیچ قانونی برای شبکه سازی حداقل برای وزارت ورزش و جوانان وجود نداشت ولی الان خوشحالیم که بگوییم با قانون جدید اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان میتوانیم این موضوع را به صورت قانونی دنبال کنیم.
تندگویان افزود: دستورالعمل کلی شبکه سازی را پس از تصویب در شورای معاونان وزارتخانه ابلاغ می کنیم ولی آیین نامه ها و دستورالعمل ها در جژئیات میتواند توسط خود سمن ها، مجمع ملی و مجامع استانی تدوین شود.
وی بر مدیریت و استفاده مناسب از فضای مجازی برای تولید و محتوای مداوم از سوی سمنها تاکید کرد و گفت: به هر شکلی که می شود باید از این فضا استفاده کرد و تشکلی که نمی تواند از این فضا استفاده کند در حقیقت تشکل نیست و باید از چرخه تشکل ها خارج شود. نگاه ما حذفی نیست بلکه نگاه رشدی است اما این موضوع با توجه به اهمیتی که دارد باید جزو شرایط تشکلها باشد.
معاون امور جوانان به ایجاد یک بستر مشخص ملی برای آموزش سمن ها اشاره کرد و گفت: سمن ها باید سرفصل های مورد نیاز خود را به ما اعلام کنند و ما هم بستری را فراهم کنیم که این موضوع آموزش ها قاعده مند شود در این بستر تامین کلاس و استاد مورد نظر با خود سمن هاست و ما یک بستر واحد را به وجود خواهیم آورد.
وی به موضوع معرفی استعدادهای شبکه های تخصصی پرداخت و گفت: استعدادهای شبکه های تخصصی باید در ستاد ملی ساماندهی امور جوانان توسط خود شبکه ها ارائه شود و با حمایتی که صورت میگیرد از آنجا به ستاد های ساماندهی استانی ابلاغ شود.
تندگویان به همکاری شبکه های تخصصی جوانان با مجمع ملی و مجامع استانی تشکل های جوانان تأکید کرد و گفت: باید در این خصوص جلسات متعددی برگزار شود و خود جوانان این ساختار به جمعبندی و تعیین تکلیف برسند.
تندگویان بر شفافیت مالی شبکههای تخصصی جوانان تاکید کرد و گفت: هر شبکه باید سامانه شفافیت مالی داشته باشد و روی این سامانه جداول عملکرد مالی خود را در اختیار عموم قرار دهد.
وی با بیان اینکه در ۴ سال گذشته مجموع اعتبارات حمایتی معاونت امور جوانان از کل تشکل های جوانان کشور، ۳۲ میلیارد تومان بوده است گفت: به صورت میانگین به هر تشکل ۸ میلیون تومان در سال می رسد اما بابت همین رقم اندک، پاسخگوی همه نهادهای نظارتی هستیم و سامانههای پرداخت ما به سمن ها کاملاً شفاف و از طریق سایت وزارت ورزش و جوانان در اختیار عموم قرار دارد.
معاون امور جوانان بحث درآمدزایی شبکههای تخصصی اشاره کرد و گفت: شبکه ها تخصصی جوانان باید از همه ظرفیت های موجود برای درآمدزایی استفاده کنند که استفاده از فضای مجازی و تبلیغات می تواند راهکار خوبی باشد اما وقتی که به درآمد زایی می رسند باید نسبت به عملکرد مالی خود به نهادهای نظارتی پاسخگو باشند.
وی اظهار داشت: برآورد شبکه های تخصصی برای اجرا و عملیات باید مبتنی بر یک سند سیاست گذاری اجرایی باشد، یعنی افزایش اعتبار و دریافت کمک های حمایتی باید بر اساس سند سیاست گذاری و چشم اندازی باشد که شما تعیین می کنید تا بر اساس آن ما بتوانیم در ستادهای ملی از آن دفاع و بر مبنای آن نیز از شما گزارش گیری کنیم.
تندگویان به موضوع آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: از وظایف مهم شبکه تخصصی آسیبهای اجتماعی پایش ملی آسیبهای کشوری است یعنی باید گزارش مدیریت به روز و هم در پیشگیری و هم در مقابله با آسیب های اجتماعی برنامه مناسب داشته باشند.
وی تصریح کرد: همه شبکه های تخصصی نیازمند یک فاز مطالعاتی و پژوهشی هستند به عنوان مثال شبکه امداد و نجات باید آمایش نقاط حادثه خیز کشور و مدل برخورد و مقابله با آن را داشته باشد و تخصصی در حوادث و بحران ها ورود کنند.
تندگویان بر تدوین سند اجرایی شبکه های تخصصی با شرح وظایف دستگاه های همسو و همراه تأکید کرد و گفت: همچنین باید گزارش گیری اقدام و عملیات فصلی شبکه ها به صورت منظم صورت بگیرد.
وی بر عدم موازی کاری ها و استفاده از ظرفیت تفاهم نامه ها و توافقات معاونت امور جوانان با نهادهای دیگر توسط شبکههای تخصصی جوانان تاکید کرد و گفت: شبکههای تخصصی اتفاقی تازه در حوزه جوانان بوده و حتماً خالی از ایراد نیست ولی چشم انداز آن روشن است و در دولت بعدی هم با شعارهایی که در خصوص جوانان داده شد رشد خوبی را متصور هستیم به شرطی که ساختار ملی سمن های جوانان پای کار باشد.