وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به قم، با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفي، با حجتالاسلام والمسلمین عباسی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در سازمان جامعةالمصطفی دستاوردهای علمی و بینالمللی این سازمان را شایسته تقدیر دانست و تصریح کرد: جامعةالمصطفی از مؤثرترین مجموعههای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل و فرصتی بزرگ برای انقلاب اسلامی به شمار میآید. جامعةالمصطفی امروز با بهرهگیری از تجربیات گذشته و با عنوانی تأثیرگذار و فراگیر در میان مسلمانان، به عنوان منشأ وحدت و همبستگی جهان اسلام مطرح است.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی هیچگاه بنا نبوده در مرزهای کشور محدود شود. در این زمینه، با وجود دستاوردهای بسیار خوب جامعةالمصطفی در عرصه بینالمللی، همچنان فاصله معناداری با آرمانهای بلند انقلاب اسلامی وجود دارد و مجموعه نظام باید برای گسترش و تقویت کمی و کیفی این فعالیتها بکوشد.
اسماعیلی با اشاره به نقش حمایتی و تسهیلکننده دستگاههای دولتی و حاکمیتی، اظهار داشت: به نظر میرسد بسیاری از بخشهای دولتی از نقش حمایتی خود خارج و بیشتر به تصدیگری می پردازند و این نقص موجب شده است مجموعههای حاکمیتی کشور از موفقیت لازم برخوردار نباشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پشتیبانی و حمایت از فعالیتهایی از این دست را یکی از رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و یادآور شد: در دولت جدید، نگاه ما به رایزنیهای فرهنگی، به عنوان ستاد حمایت از فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی است. مأموریت اصلی نهادهای فرهنگی کشور در عرصه بینالملل، انتقال پیام اسلام و گفتمان انقلاب اسلامی به ملتها است و میکوشیم در این زمینه پشتیبانی و حمایت لازم از مراکز فعال در این زمینه صورت پذیرد.
وی فرهنگ و هنر را گویاترین زبان در سراسر جهان دانست و تصریح کرد: جامعةالمصطفی از ظرفیتهای بسیار ارزشمندی برخوردار است و میکوشیم ضمن عقد تفاهمنامههای مشترک، زمینه بهرهمندی بیشتر از این ظرفیتها فراهم شود.
اسماعیلی، در پایان سخنان خود، فرصت خدمتگزاری در دولت را کوتاه خواند و خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با تمام وجود از هر لحظه از این فرصت، که به برکت خون شهدا فراهم آمده است، در جهت پیشبرد اهداف عالی انقلاب اسلامی استفاده کنیم. دولت سیزدهم مصمم است در کنار حوزه اقتصاد و معیشت، توجه ویژه به بخش فرهنگ داشته باشد و امیدواریم این جلسه سرآغاز فصل جدیدی از همکاریهای مشترک در عرصه فرهنگ به شمار رود.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی رئیس جامعةالمصطفی نیز در این دیدار با تسلیت ایام سوگواری دهه آخر ماه صفر و خیر مقدم به محمدمهدی اسماعیلی، به معرفی فعالیتها و دستاوردهای علمی و بینالمللی سازمان جامعه المصطفی پرداخت و اظهار داشت: این سازمان در سال 86 از تلفیق دو مجموعه دستاندرکار آموزش معارف اسلامی به طلاب غیرایرانی شکل گرفت و امروز در اتحادیههای مهم دانشگاهی جهان عضویت دارد.
وی با اشاره به فعالیت مراکز جامعةالمصطفی در داخل و خارج کشور ابراز داشت: در بسیاری از واحدهای آموزشی، برادران اهل سنت در کنار پیروان مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) به تحصیل اشتغال دارند و یکی از مراکز بزرگ جامعةالمصطفی که در استان گرگان واقع شده است، به برادران اهل تسنن اختصاص دارد. این موضوع در میان مراکز آموزشی علوم اسلامی در جهان اسلام کمنظیر است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به تحصیل دههاهزار دانشپژوه غیرایرانی از 130 ملیت جهان در جامعةالمصطفی یادآور شد: حوزههای دانشی این مجموعه شامل سه قلمرو کلان علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگشناسی است. نزدیک به 160 رشته و گرایش در مقاطع مختلف در جامعةالمصطفی در حال اجرا است که براساس طرح تحول آموزشی، به بیش از چهارصد رشته و گرایش افزایش خواهد یافت. المصطفی در کنار نظام سطوح حوزوی، از نظام دانشگاهی با مدارک رسمی وزرات علوم و فناوری بهره میبرد و مدارک دانشپژوهان خود را براساس نیازهای منطقهای آنان ارائه میکند.
وی آموزش مجازی را از محورهای مهم توسعه جامعه المصطفی برشمرد و تصریح کرد: در قالب دانشگاه مجازی، از تجربیات خوبی در بخش آموزش غیرحضوری بهرهمند هستیم و تلاش می کنیم این بخش در آینده توسعه بیشتری یابد. مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی نیز یکی دیگر از مراکز مهم جامعةالمصطفی به شمار میآید که سالانه میزبان هزاران استاد و دانشپژوه از سراسر جهان است.
رئیس جامعةالمصطفی آموزش زبان فارسی را به غیرفارسیزبانان، یکی از مهمترین دستاوردهای جامعةالمصطفی دانست و خاطرنشان کرد: بنا به اذعان مسئولان آموزش زبان فارسی کشور، جامعةالمصطفی در سالیان گذشته بیشترین دستاورد را در آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان داشته است. دانشآموختگان جامعةالمصطفی در سرتاسر جهان با تسلط بر زبان فارسی، ظرفیتهای ارزشمند و بهترین سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند.
وی ادامه داد: دانشآموختگان جامعه المصطفی بهترین عقبه و مهمترین سرمایه فرهنگی برای جمهوری اسلامی ایران و گفتمان انقلاب اسلامی به شمار میآیند و این سرمایه امروز در اختیار همه بخشهای کشور قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش ارتباطات دو جانبه میان جامعةالمصطفی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، مدیریت مراکز قرآنی، حوزه چاپ و نشر، حج و زیارت، فعالیتهای فرهنگی و بینالمللی و... را از زمینههای مساعد برای توسعه همکاریهای مشترک برشمرد.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه، که با حضور شماری از معاونان و مسئولان بخشهای مختلف جامعةالمصطفی برگزار شد، پیشنهادهایی درباره زمینههای همکاری دوجانبه ارائه و مقرر شد کارگروهی مشترک به منظور بررسی زمینه های همکاری میان جامعةالمصطفی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عملیاتی شدن آن تشکیل شود.