وزیر نفت اعلام کرد که یکی از برنامههای اصلی وزارت نفت دولت سیزدهم تکمیل پروژههای نیمهکاره و سنواتی است که از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و ممکن است بعضی از آنها اکنون صرفه اقتصادی یا ضرورت نداشته باشند از این رو باید غربالگری شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی روز جمعه (نهم مهرماه) در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، پس از بازدید از سد چمشیر و مجتمع پتروشیمی گچساران در جمع خبرنگاران گفت: مراحل ساخت سد چمشیر پیشرفتی مطلوب داشته است و مرحله نهایی آن با حدود ۱۸۰ میلیارد تومان تا پایان امسال تأمین اعتبار میشود و به ما قول دادند اوایل سال ۱۴۰۱ آبگیری سد انجام شود.
وی افزود: سد مخزنی چمشیر بالغ بر ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گنجایش ذخیره آب دارد و از بزرگترین سدهای کشور است؛ تأمین کالای آن بهویژه در بخش نیروگاهی انجام شده است و موضوع تأمین سیمان آن را هم با وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) و دولت مطرح میکنیم.
وزیر نفت همچنین با ارزیابی مثبت از روند تکمیل مجتمع پتروشیمی گچساران، اظهار کرد: ساخت این پروژه حدود ۸۷ درصد پیشرفت داشته و یکی از امتیازهای آن این است که ۷۸ درصد کالاها ساخت داخل است، خوراک این مجتمع نیز از خط اتان که از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس میآید تأمین میشود.
اوجی ادامه داد: یکی از برنامههای اصلی وزارت نفت دولت سیزدهم تکمیل پروژههای نیمهکاره و سنواتی است که از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و ممکن است بعضی از آنها اکنون صرفه اقتصادی یا ضرورت نداشته باشند از این رو باید غربالگری شوند و اولویت و نیاز را بررسی میکنیم و در کنار آن پروژههای جدیدی را هم با مطالعات کارشناسی دقیق و تأمین منابع مالی آنها آغاز میکنیم.
سرمایهگذاری ۲۶۰ میلیون یورویی در میدانهای نفتی کهگیلویه و بویراحمد
وی با تأکید بر توسعه متوازن در بخش بالادست و پاییندست، تصریح کرد: این قول را به همه مردم و همکاران صنعت نفت میدهیم که آغاز پروژهها متوازن خواهد بود.
وزیر نفت در ادامه گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد هشت میدان نفتی دارد و ۱۳ درصد ذخایر نفتی کشور در این استان است؛ طرحهای توسعه و حفظ و نگهداشت میدان نفتی گچساران ۱ و ۲ و گچساران ۳ و ۴ و میدان بیبیحکیمه با افزایش تولید ۴۰ هزار بشکه در روز را آغاز میکنیم و حدود ۲۶۰ میلیون یورو حجم سرمایهگذاری این سه میدان برای حفظ و نگهداشت و افزایش تولید است.
اوجی اعلام کرد که این پروژهها در هفتههای آینده آغاز میشوند و تا دو سال و نیم دیگر هم به بهرهبرداری میرسند.
تخصیص ۱۱۴ میلیارد تومان به پروژهای مسئولیت اجتماعی استان
وی با اشاره به مسئولیت اجتماعی وزارت نفت، بیان کرد: بنای ما این است که هر جا صنعت نفت فعالیت دارد مردم منطقه از قبل این پروژهها بهرهمند شوند، بنابراین وزارت نفت ۶۲ پروژه در حوزههای آموزشی، بهداشتی و رفاهی با حدود ۱۱۴ میلیارد تومان در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام میدهد؛ نزدیک به ۸۲ روستا تا پایان امسال به شبکه گاز متصل میشود، همچنین ۹۰۰ خانوار از کمیته امداد و سازمان بهزیستی که بنیه مالی ضعیفی دارند معرفی شدند که هزینههای لولهکشی گاز آنها را وزارت نفت پذیرفته است.
وزیر نفت اعلام کرد که همه این پروژههای مسئولیت اجتماعی این استان تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند.
اوجی همچنین پس از بازدید از شهرک صنعتی سربیشه گچساران بر جلوگیری از خرید کالاهای خارجی و استفاده از ظرفیت استان تأکید کرد و گفت: با توجه به اجرای طرح ساخت پتروشیمی گچساران، ساخت واحد پلیاتیلن، تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و توسعه میدانهای نفتی مدنظر در گچساران و بیبی حکمیه، گچساران در حال تبدیل شدن به یک قطب صنعتی است و اعتقاد ما این است که واحدهای صنعتی باید نیازهای صنعتی طرحهای همجوار خود را تأمین کنند.
پتروشیمی گچساران سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسد
در این گزارش، جواد اوجی در جریان سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، در نشست مردمی شورای اداری شهرستان باشت حضور یافت و با اعلام این خبر، ادامه داد: واحد تبدیل اتیلن به پلیاتیلن گچساران نیز پیشرفت ۲۵ درصدی دارد و در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد.
وی با تأکید بر استفاده از نیروهای بومی استان و منطقه باشت، اظهار کرد: برای بهرهمندی حداکثری از توان جوانان این منطقه درخواست کردیم با سازمان فنی و حرفهای استان و منطقه باشت ارتباط برقرار شود که وزارت نفت دورههای آموزشی برگزار کند تا پتروشیمیها بهدست جوانان منطقه راهبری شوند.
وزیر نفت همچنین گفت: ایجاد پارک پلیاتیلن در مناطق محروم جزو برنامههای ماست که وزارت نفت اجازه سرمایهگذاری ۲۰ درصدی دارد، اما سرمایهگذاران باید تشویق شوند و امتیازهای خوبی هم به آنها داده میشود.
اوجی با اشاره به توجه وزارت نفت به مسئولیت اجتماعی، بیان کرد: تا ۳ درصد از پروژههای توسعهای برای این پروژهها هزینه میشود؛ پروژههای کنونی هم ۲۶۰ میلیون یوروست که ۳ درصد آن برای هزینهکرد برای پروژههای عامالمنفعه هزینه میشود.
وی با بیان اینکه ۱۱۴ میلیارد تومان برای ۶۲ پروژه استان را تقبل کردیم، ادامه داد: ۵ میلیارد تومان هم در اختیار استانداری قرار میگیرد که ایشان به عدالت بین شهرستانها تقسیم کنند.
وزیر نفت تأکید کرد: مشکلات آبرسانی هم در نشست شورای اداری استان و هیئت دولت مطرح و پیگیری میشود؛ همه توان وزیران، هیئت دولت و شخص رئیسجمهوری برای حل مشکلات مردم است، ما هم هر یک بشکه نفت، میعانات گازی و... که با وجود تحریم و موانع میفروشیم، با زحمت فراوان است.
اجرای بیش از ۶۲ پروژه مسئولیت اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد
بر طبق این گزارش، جواد اوجی، پس از بازدید از سد چمشیر، مجتمع پتروشیمی و شهرک صنعتی سربیشه شهرستان گچساران، در نشست مردمی شورای اداری شهرستان گچساران حضور یافت و در سخنانی گفت: خداوند به استان کهگیلویه و بویراحمد و گچساران ذخایر نفتی خوبی داده است؛ ۱۳ درصد ذخایر نفتی کشور در این شهرستان است و ظرفیت تولید نفت از مجموع میدانهای این استان ۶۲۰ هزار بشکه در روز است.
وی با بیان اینکه پروژههایی در بالادست و پاییندست صنعت نفت در این منطقه آغاز شده است، افزود: بعضی از آنها پروژههای سنواتی هستند که از اوایل ۱۳۹۰ آغاز شدند که متأسفانه در این فرصت زیاد تکمیل نشدند، اما من اینجا قول میدهم که طرحهای پتروشیمی گچساران و واحد پلیاتیلن که زنجیره این مجموعه است اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسند تا این شهرستان در بحث اشتغال و درآمدزایی از آنها بهره ببرد.
وزیر نفت تصریح کرد: طرحهای توسعه و حفظ و نگهداشت تولید سه میدان در گچساران ۱ و۲، گچساران ۳ و۴ و میدان بیبیحکیمه نیز برای افزایش روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت کلید میخورد که اشتغال خوبی در بر خواهد داشت و از ظرفیت گچساران و استان کهگیلویه و بویراحمد در تکمیل آنها استفاده میشود و تجهیزات مورد نیاز از این استان و همین کارخانجات صنعتی تأمین خواهد شد.
اوجی تأکید کرد: اعتقاد من این است که شهرکهای صنعتی ظرفیت خوبی دارند و اگر قرار است صنعت نفت توسعه یابد باید از توان همین شهرستانها استفاده شود.
تلاش برای تعیینتکلیف پروژههای نیمهکاره
وی با بیان اینکه یکی از اهداف دولت سیزدهم غربالگری، تعیین تکلیف و تکمیل پروژههای نیمهکاره و نیمهتمام است، گفت: در دولت سیزدهم همه توان را میگذاریم در همه بخشها و نهتنها صنعت نفت تا پروژههای نیمهکاره را تکمیل کنیم؛ در این استان هم سه پروژه در نخستین فرصت با توان وزارت نفت و شرکتهای تابع تا پایان این دولت به بهرهبرداری میرسند.
وزیر نفت همچنین اظهار کرد: اعتقاد من و دولت سیزدهم بر این است که هر جا صنعت نفت پروژه دارد مردم منطقه باید از قبل آنها بهرهمند شوند، به همین دلیل در همین مدت که من وزیر شدم این موضوع اولویت کاریام بوده است.
اوجی بیان کرد: امروز هم بیش از ۶۲ پروژه عامالمنفعه (در حوزههای ورزشی، آموزشی، راهسازی، آب و...) در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بخشی از آنها امسال و بخشی دیگر سال آینده به بهرهبرداری میرسند؛ مردم باید احساس کنند اگر در شهرستانشان واحد پتروشیمی، پالایشگاهی یا توسعه نفت و گاز وجود دارد از آن بهره میبرند.
وی ادامه داد: در حوزه گازرسانی هم ۸۲ روستا که بخش زیادی هم در منطقه گچساران است به شبکه گاز متصل میشود.
پتروشیمی گچساران شهریور ۱۴۰۱ میآید
وزیر نفت به اجرای پروژه پتروشیمی گچساران هم اشاره کرد و افزود: با همت مجموعه نفت و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) و اعتبار تخصیصدادهشده به شما مردم قول میدهم این پروژه تا شهریورماه ۱۴۰۱ به بهرهبرداری برسد.
اوجی با بیان اینکه بهرهبرداری این پروژه اشتغالزایی و درآمد مطلوبی برای استان به همراه دارد، به توسعه زنجیره پتروشیمی هم اشاره کرد و گفت: بخشی از اتیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی گچساران صرف خوراک واحد پتروشیمی میشود که در کنار این مجموعه قرار دارد.
وی ظرفیت تولید این مجتمع پتروشیمی را سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اتیلن اعلام و تصریح کرد: پیشنهاد احداث یک واحد پتروشیمی در کنار این مجموعه داده شده است تا پس از مطالعات و بررسی اجرا و از محرومیت و کمبرخوردار بودن این شهرستان کاسته شود.
انتصاب مدیران فسادستیز در نفت
وزیر نفت به توسعه سه پروژه نفتی در قالب طرحهای نگهداشت و تولید در گچساران هم اشاره کرد و گفت: حجم سرمایه مورد نیاز برای این سه پروژه بیش از ۲۶۰ میلیون یورو در طول سه سال خواهد بود که ۳ درصد از آن صرف مسئولیت اجتماعی میشود.
اوجی با بیان اینکه از زمان بهعهده گرفتن مسئولیت وزارت نفت تاکنون بیش از ۱۳ مدیر توانمند، متخصص، جهادی و فسادستیز را در نفت منصوب کردم، افزود: همه تلاش مدیران و وزیران دولت رفع دغدغه و حل مشکلات و چالشهای مردم است.
وی تاکید کرد: وضع معیشت مردم بسیار سخت است و همه تلاش ما این است با حرکت جهادی این مشکلات را حل کنیم. وعده خدا حق است و مشکلات حل خواهد شد.
ضرورت ساماندهی نیروهای انسانی در نفت
وزیر نفت به دغدغه برخی مدیران در جذب نیروهای خارج از استان هم اشاره کرد و ادامه داد: وظیفه ما مدیران و وزیران این است که اجازه ندهیم از نیروهای خارج از ظرفیت استان استفاده شود. بیشک این موضوع و مقدار استفاده از نیروهای بومی را بررسی میکنیم.
اوجی گفت: وزارت نفت برای تربیت و سپس استفاده از نیروهای ماهر از راهاندازی آموزشگاه فنی و حرفهای و ارتقای سطح علمی و تخصصی جوانان منطقه حمایت میکند.
وی به جذب نیروهای انسانی در صنعت نفت هم اشاره کرد و با یادآوری اینکه متأسفانه در دولت گذشته ۱۰ هزار سمت در صنعت نفت حذف شده و هیچ نیرویی جذب نشده که خود یک چالش است، گفت: در نخستین روزهای کاریام چند دستورعمل را در زمینه سرمایه انسانی ابلاغ کردم؛ هماکنون ۱۰۳ هزار نیروی ارکان ثالث و ۳۷ هزار نیروی قرارداد مدت معین و موقت در نفت فعال هستند که باید ساماندهی شوند.
وزیر نفت با بیان اینکه ۱۰ هزار سمت حذفشده در صنعت نفت احیا شده است، بیان کرد: تبدیل وضع کارکنان مدت موقت در مقابل سمت به مدتمعین و تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر تا پایان سال در دستور کار است. تلاشمان این است با گرفتن مجوز از دولت و سازمان برنامه و بودجه برای سمتهای جدید و تأمین اعتبار مشکلات نیروی انسانی را حل کنیم.
اوجی به نشست عصر امروز دولت در شورای اداری استان با حضور رئیس جمهوری هم اشاره کرد و گفت: در این نشست تخصیص ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اجرای پروژه بالادستی صنعت نفت برای مسئولیت اجتماعی را بیان خواهم کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر نفت و جمعی از اعضای هیئت دولت به همراه سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری صبح روز جمعه (نهم مهرماه) در سفری یکروزه به استان کهگیلویه و بویراحمد آمدند؛ اوجی پس از بازدید از سد چمشیر، مجتمع پتروشیمی و شهرک صنعتی سربیشه شهرستان گچساران، در نشست مردمی شورای اداری شهرستان گچساران و باشت حضور یافت.