معاون رئيسجمهوري و رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور ظهر امروز از مركز آموزش مديريت دولتي بازديد كرد و در نشستي صميمانه با همكاران مركز به ايراد سخن پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از روابطعمومي سازمان اداري و استخدامي كشور، دكتر لطيفي در ابتداي سخنان خود ضمن تشكر و قدرداني از زحمات و تلاشهاي خانم دكتر احمديپور در دوران تصدي مركز، بيان داشت: مركز آموزش مديريت دولتي با هدف والايي طراحي شده است. نيازمندي به آموزشهاي تخصصي و ضمن خدمت متناسب با نيازهاي واقعي دستگاههاي اجرايي وجود مركز آموزش مديريت دولتي را ضروري ميكند؛ اما اين آموزش كمكم به آموزشهاي نظري تبديل شد، آموزشهايي كه با نيازهاي دستگاهها فاصله دارد.
وي افزود: ما نيازمند يك بازمهندسي در ساختار مركز آموزش مديريت دولتي هستيم. يكي از مأموريتهاي جدي مركز كه كمابيش به آن پرداخته شده است و در اين دوره بايد جديتر به آن پرداخته شود، موضوع تبديل دانش ضمني و تجربۀ مديران كشور به موردكاويهاي آموزشي است. آموزش مبتني بر كيس و مورد بايد مبنا قرار بگيرد.
دكتر لطيفي با بيان اينكه تجارب ارزشمندي در نظام اداري داريم، تصريح كرد: يكي از دلايل عدم رغبت بزرگان براي رفتن از نظام اداري، اين است كه احساس ميكنند هنوز تجربههايشان آنطور كه بايد به نسل بعد منتقل نشده است؛ طبق پژوهشي كه در اين حوزه انجام شده است، ذات و جوهرۀ بازنشستگي، فراموشي است. راه حل اين فراموشي اين است كه دانش ضمني اين افراد به دانش عيني در نظام اداري كشور تبديل شود.
معاون رئيسجمهوري با اشاره به اهميت ايجاد بانك اطلاعات مديران، خاطرنشان كرد: تا امروز سه بار بانك اطلاعات مديران در مركز افتتاح شده اما به ثمر نرسيده است. بانك اطلاعات مديران يك بانك ايستا نيست، بلكه پوياست و بهروزرساني شده و در آموزشها به كار گرفته ميشود.
وي افزود: اين مركز نبايد آموزشها را محدود به كاركنان دولت ببيند، بلكه شهروندان نيز به آموزش احتياج دارند. شهروندان در مواجهه با نظام اداري گاهي انتظاراتي دارند كه شايد قابل اجابت نباشد و اينگونه ناراحتي ايجاد ميشود؛ لذا خوب است كه طرفين از حقوق هم آگاه باشيم و بدانيم هركدام در چه چهارچوبي وظيفه داريم.
دكتر لطيفي گفت: كرونا با همۀ تهديدها، اين فرصت را ايجاد كرد كه آموزش مجازي عملي شود؛ تا قبل از آن قابل تصور نبود. همين الان بيش از ۹ ميليون دانشآموز در شبكۀ شاد در حال آموزشديدن هستند و اين حركت بزرگي است. ما نيز در حوزۀ آموزش بايستي از ظرفيتهاي جديد استفاده كرده، هزينۀ آموزش را كم كنيم و گسترۀ آن را افزايش دهيم و پيامدهاي آموزشمان در نظام اداري را بسنجيم. اينكه صرفاً پس از برگزاري دورهها گواهي داده شود كمكي نميكند؛ ضرورتي ندارد شركت در دورۀ آموزشي را گره بزنيم به نظام حقوق و دستمزد. آنچه مهم است، نتيجه است.
رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور يكي از دلايل عدم بهرهوري در نظام اداري و نارضايتي كاركنان و مردم را ناشي از نظام آموزش كشور دانست و گفت: منظور من از آموزش، education و آموزش نظري نيست، منظور من training است و اين را نبايد به lecture و كلاس محدود كرد؛ اما نبايد training را به آموزش تقليل داد، چون Human resource development (HRD) مفهومي وسيعتر از آموزش به صورت lecture و كلاس است و بايد در اين حوزه نوآوري كنيم.
دكتر لطيفي در پايان ابراز اميدواري كرد: اميد دارم همتمان را براي انجام كارهاي بزرگ براي كشور بلند كنيم.