رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بر ضرورت تلاش براي دستيابي به الگوي مناسب توسعه ديپلماسي علمي كشور تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست بررسي راهكارهاي توسعه دیپلماسی علمی کشور که با حضور صاحبنظران و اساتيد دانشگاهي در این مرکز برگزار شد، از فعال شدن كارگروه ديپلماسي علمي در مركز بررسيهاي استراتژيك خبر داد و وظيفه اصلي اين كارگروه را الگوسازي در زمينه توسعه ديپلماسي علمي كشور اعلام كرد.
خياطيان اجماع ملي را ضرورت موفقيت همه سياستگذاريها دانست و تاكيد كرد كه دستيابي به يك الگوي كارآمد در زمينه توسعه ديپلماسي علمي نيز شكلگيري همان اجماع در اركان تصميمسازي و اجرايي كشور را ميطلبد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت اهتمام مراكز دانشگاهي و دستگاه سياست خارجي به ديپلماسي علمي، گفت: بر اساس برنامهريزي انجام شده مطالعات و پژوهشهاي دانشگاهي در اين زمينه با محوريت دانشگاه شهید بهشتی دنبال خواهد شد و امیدوارم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.
خیاطیان در ادامه به تبيين اهمیت دیپلماسی علمی و ضرورت توسعه آن در شرايط امروز كشور پرداخت و خاطرنشان كرد: مرکز بررسیهاي استراتژيك در راستاي وظايف و مسئوليتهاي خود با جديت در صدد انجام مطالعات سياستي و طراحي راهبرد در اين زمينه است و بر همين اساس از نظرات و پيشنهادات همه اساتيد فعال و صاحبنظر در اين حوزه بهره خواهد گرفت.
وی همچنین به مسئوليت دستگاه سياست خارجي كشور در زمينه ديپلماسي علمي اشاره كرد و اذعان داشت: در این زمینه با وزیر و مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور گفتوگوهایی به عمل آمده كه خوشبختانه با استقبال دکتر امیرعبداللهیان مواجه شده است. امیدواریم با همکاری وزارت خارجه به پیشبرد بهتر مسئله دیپلماسی علمی در کشور کمک کنیم.
خیاطیان با یادآوری این مسئله که مبدا همه تحولات و پيشرفتهاي امروز در جهان، حوزه علم و فناوری است، گفت: اگر اسباب تعاملات سازنده با جهان در قالب ديپلماسي علمي فراهم نكنيم، سایر حوزههای دیپلماسی نوین نیز در کشور لطمه خواهد خورد و در نتيجه بسیاری از امور و برنامههاي توسعهاي ابتر خواهند ماند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در پایان تبادل استاد و دانشجو در حوزه فناوری را یکی از پايههاي توسعه دیپلماسی علمی عنوان کرد و گفت: با همكاري دستگاه سياست خارجي و دستگاههاي متولي آموزش عالي در كشور، لازم است برنامهريزي مدوني براي ارتقاي وضع فعلي در اين زمينه انجام شود.
در این نشست اساتید حاضر در جلسه به بحث درباره وضعیت علمی ایران در نظام جهانی، موانع توسعه دیپلماسی علمی، راهکارهای توسعه رایزنیها با دانشگاههای جهان و جذب و اعزام استاد و دانشجو، به و از سایر نقاط جهان پرداختند.