مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، انتشار تمبر پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین را به مفهوم تحکیم روابط دو کشور برشمرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آیین رونمایی از تمبر «پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران وچین» با حضور سفیر جمهوری خلق چین در ایران، روسای ایکوم و موزه ارتباطات کشور در موزه ملی ارتباطات برگزار شد.
مدیرعامل شرکت ملی پست با بیان اینکه انتشار این تمبر حاکی از روابط دیپلماتیک خوب و ویژگی های فرهنگی میان دو کشور است گفت: بی تردید رونمایی از تمبر مشترک ایران و چین، تحکیم روابط و توسعه فرهنگی را نشان می دهد و حضور این تمبرها در کشورهای مختلف جهان روابط نزدیک دو کشور را نمایان می کند..
معاون وزیر ارتباطات ایران با بیان اینکه تمبر مشترک ایران و چین منقوش به دو پل از میراث گذشته دو کشوراست، افزود: این پل های تاریخی از دیرباز پل ارتباطی بین کشورها بوده و مفهوم آن بر روی این تمبر، برقراری و تحکیم روابط دو کشور است.
سبحانی فر با اشاره به تفاهم نامه ای که پیش از این با پست چین منعقد شده بود، گفت: انتشار تمبر مشترک یکی از بندهای این تفاهم نامه بوده است که امروز شاهد این رویداد فرهنگی هستیم و این تمبر در چرخه مبادلات پستی کشورها قرار می گیرد.
وی افزود: یکی دیگر از بندهای این تفاهم نامه احیای جاده ابریشم و مبادلات پستی است که قطعا با توسعه روابط خوب دو کشور انجام می شود و از بستر مناسب پستی در روابط تجاری بیشتر استفاده می کنیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت ملی پست، تمبر را یکی از معتبرترین داشتههای فرهنگی کشورها برشمرد و افزود: برگزاری نمایشگاه های تمبر مشترک با کشورها، همواره در انتقال تاریخ و فرهنگ نقش ویژه ای دارد.
معاون وزیر ارتباطات با بیان این که، تمبر در کنار ارزش های هنری و زیبا شناختی به عنوان یک رسانه ارتباطی موثر محسوب می شود، گفت: این رسانه با قابلیت پیام رسانی گسترده و فراگیر، نقش های گوناگونی در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، اقتصادی و سیاسی ایفا می کند.
سفیر چین در ایران نیز با معرفی خود به عنوان یک کلکسیونر تمبر، گفت: تمبرها را می شود شناسنامه کشور و یا دایره المعارف فشرده نامید که میتواند تاریخ و تمدن؛ آداب و رسوم و پیشرفت های اجتماعی یک کشور را ثبت و منعکس کند.
وی افزود: طرح منقوش بر تمبر مشترک ایران و چین که تصاویر پلهای گوانگ جی چین و خواجوی اصفهان است؛ هنر معماری نفیس باستانی دو کشور را نشان میدهد و نماد این است که دو کشور از طریق پل دوستی به هم متصل شده اند.
چانگ هوا ادامه داد: در نیم قرن گذشته روابط ایران و چین با عبور از آزمون های تحولات بین المللی به طور مداوم توسعه یافته و دوستی بین دو ملت با گذشت زمان تقویت شده است.