وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دانشگاه تهران را از پیش قراولان وحدت میان حوزه و دانشگاه دانست و گفت: عناصر اصلی فعال در این زمینه شهیدان والا مقام مفتح و مطهری از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران بودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی روز شنبه در نخستین نمایشگاه تخصصی تمدن نوین اسلامی که در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به مناسبت 27 آذر ماه، روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر این مطلب افزود: انقلاب و تفکری که منشاء اصلی ایجاد نهضت مردمی انقلاب اسلامی بود بر مبنای نواندیشی دینی بود که حول محور امام راحل شکل گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تلاش نهضت مردمی انقلاب اسلامی بر این بود تا فهمی از اسلام و تشیع ارائه کند که توان ایجاد تحولات گسترده در دوره معاصر را داشته باشد.
اسماعیلی اظهار داشت: ۲۰۰ سال تلاش کردند که بگویند دین توان اداره جامعه و حل مسایل جوامع انسانی را ندارد؛ به همین دلیل بر دوگانه علم و دین بیشتر اصرار داشتند. بر همین اساس از جمله دوگانه هایی که جمهوری اسلامی آن را حل کرد، دوگانه علم و دین بود که نگاه نواندیشی دینی را برای حل مسائل اجتماعی و سیاسی و ایجاد راهکار جایگزین مطرح کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه، دانشگاه تهران را از پیش قراولان وحدت میان حوزه و دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: عناصر اصلی فعال در این زمینه همچون شهید مفتح و شهید مطهری از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران بودند.
لزوم تعیین پیوست فرهنگی برای چهار میلیون مسکن
اسماعیلی در ادامه با طرح این پرسش که الگوی معماری اسلامی کجا باید تدوین شود، افزود: پیش از این، تجربه ای در ساخت مسکن مهر داشتیم و امروز که این پروژه را بررسی می کنیم در می یابیم به دلیل اینکه از مدل الگوی معماری اسلامی بهره مند نبود، منجر به ایجاد برخی مشکلات و آسیب های اجتماعی شد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی باید برای ساخت چهار میلیون مسکن، پیوست فرهنگی تهیه کند، گفت: این پیوست فرهنگی همان الگوی معماری اسلامی است که خانواده و جامعه سالم را تضمین می کند. منشاء آسیب هایی مانند رشد طلاق، کاهش ازدواج و فرزندآوری که امروز در اجتماع مطرح است، فقدان پیوست فرهنگی است.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اگر جامعه ای می خواهد پیشتاز تمدن باشد باید از این مشکلات عبور کند؛ امروز بحران جمعیت پیش روی همه ما است. در سال ۱۴۴۰ ممکن است رشد جمعیت منفی شود و جامعه ای که دارای نیروی جوان کافی نیست، تحول بزرگی مثل تمدن نوین در آن رخ نمی دهد و باید برای آن چاره اندیشی کنیم.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه امروز در مرحله ای حائز اهمیت برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی هستیم، تاکید کرد: ابتدا باید مسائل و بحران های پیش رو حل شود؛ جامعه ای که با الگوی تمدنی رو به رو است، باید مسائل اقتصادی و تورمی را حل کند.
وی خاطرنشان کرد: بخش عمده این موارد مانند فرهنگ عمومی در حوزه وظایف تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که به کمک همه دستگاه ها در حوزه فرهنگ عمومی باید انجام دهیم.
اسماعیلی گفت: مسأله عفاف و حجاب را باید حل کنیم. سبک زندگی اسلامی مقوله ای کامل است و همه مفاهیم آن از مراودات اعضای خانواده شروع می شود تا ارتباط با ارکان قانونگذار، مجریان قانون و همه این موارد کاری است که در شورای فرهنگ عمومی بر عهده وزارت فرهنگ قرار دارد.
وی در پایان تاکید کرد: حرکت دولت و نظام اسلامی برای عبور از مراحل باقی مانده و ایجاد نظم جدیدِ مبتنی بر تفکر توحیدی که انقلاب اسلامی داعیه دار آن است، ضروری به نظر می رسد.