در لايحه بودجه ۱۴۰۱ توجه ويژه اي به حمايت از اقتصاد ديجيتال و كسب و كارهاي فناورانه اين حوزه شده؛ با افزايش ۱۷۲ درصدي منابع شبكه ملي اطلاعات تكميل اين شبكه هم در دستور كار دولت قرار گرفته است.
به گزارش مركز اطلاع رساني،روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه در لايحه بودجه سال آينده براي ايجاد فرصت ھاي شغلي پايدار در بخش خدمات زيربنايي كسب وكارھاي مبتني بر اقتصاد ديجيتال ۸ هزار و ۸۹۶ ميليارد ريال منابع ديده شده كه اين رقم نسبت به بودجه ۱۴۰۰ بيش از ۲۰۶ درصد رشد دارد.
با اختصاص اين منابع در سال آينده اهداف مهمي از جمله ۲,۵ برابر شدن مجتمع ھاي فني اقتصاد ديجيتال در استان ها محقق شده و تعداد كسب و كارهاي نوين مستقر در پارك هاي علمي و فن آوري و مراكز توسعه استان ها هم بيش از ۲.۲ برابر خواهد شد.
با توجه به اهميت شبكه ملي اطلاعات در رشد پايدار اقتصاد ديجيتال منابع اين بخش هم با رشد ۱۷۲ درصدي ۷۶ هزار و ۳۴۵ ميليارد ريال تعيين شده است.
البته براي تكميل شبكه ملي اطلاعات به خصوص در مناطق كمتربرخوردار هم احكام خوبي در تبصره ها آمده، از جمله اين موارد مي توان به تأكيد استفاده از فروش اموال مازاد وزارت ارتباطات و صندوق پيشرفت و عدالت براي تكميل اين شبكه زيرساختي اشاره كرد.
تكميل شبكه ملي اطلاعات و ارائه خدمات زيرساختي پايه وكاربردي شبكه ملي اطلاعات از طريق سرمايه گذاري بخش دولتي و خصوصي توسعه و تكميل ارائه خدمات دولت ھوشمند از طريق مديريت يكپارچه و تمركز بر پروژهھاي اولويت دار توسعه دولت الكترونيك و رشد ارزش افزوده بخش از طريق ارائه:
• ICT ايجاد فرصتهاي شغلي پايدار در بخش خدمات زيربنايي كسب وكارھاي مبتني بر اقتصاد ديجيتال
• IT حمايت از توسعه و ايجاد كسب و كارھاي جديد مبتني بر توسعه فناوري فضايي و خدمات فضاپايه
• كاهش شكاف ديجيتالي و ايجاد عدالت بين مناطق كشور از طريق فراھم سازي دسترسي نقاط روستايي به پهن باند
• بهبود سرعت و كيفيت پهن باند از طريق توسعھ ظرفيت ھا و استفاده بھينھ و اقتصادي از منابع كمياب