رئيس سازمان نقشه برداري كشور گفت: با توجه به رويكردي كه سازمان برنامه و بودجه كشور در دورهي جديد نسبت به موضوع نقشه و اطلاعات مكاني و سازمان نقشهبرداري كشور دارد، شاهد بهرهمندي هر چه بيشتر كشور از ظرفيتهاي حوزه نقشه و اطلاعات مكاني باشيم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از سازمان نقشه برداري كشور، علي جاويدانه رئيس اين سازمان در مراسم افتتاحيه بيست و ششمين همايش و نمايشگاه نقشه برداري و اطلاعات مكاني ژئوماتيك ۱۴۰۰، ضمن خير مقدم به شركتكنندگان، از اين كه بعد از دو سال وقفه اين امكان فراهم شد تا همايش ژئوماتيك ۱۴۰۰ برگزار شود ابراز خرسندي كرد و اظهار داشت: امروزه براي تحقق قانون جهش توليد مسكن، توسعه سواحل مكران، مديريت بحران و نيز طراحي پايش سند ملي آمايش، سازمان نقشهبرداري كشور يكي از طرفهاي اصلي مشورت و تصميمگيري محسوب ميشود. از طرفي رشد روزافزون ظرفيت حوزه نقشه و اطلاعات مكاني باعث شده تا متخصصين حوزه نقشه و اطلاعات مكاني وظيفهي سنگينتري را نسبت به قبل بر عهده داشته باشند.
وي خاطر نشان كرد: در پيامي هم كه آقاي دكتر ميركاظمي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور براي اين همايش ارسال كردهاست، اين موضوع مورد توجه قرار گرفته، اميدواريم با توجه به رويكردي كه سازمان برنامه و بودجه كشور در دورهي جديد نسبت به موضوع نقشه و اطلاعات مكاني و سازمان نقشهبرداري كشور دارد، شاهد بهرهمندي هر چه بيشتر كشور از ظرفيتهاي حوزه نقشه و اطلاعات مكاني باشيم.
رئيس سازمان نقشه برداري كشور افزود: اين همايش مهمترين رويداد ملي در حوزه نقشه و اطلاعات مكاني محسوب مي شود و يكي از قديميترين و با دوام ترين همايش هايي مي باشد كه تاكنون در سطح كشور برگزار شده است و همين تداوم موجب شده تا طي چهار ماه اخير با استقبال قابل توجهي چه در سطح مقالات علمي همايش و چه در سطح مشاركتكنندگان نمايشگاه مواجه شويم.
وي تصريح كرد: يكي از اهداف اصلي اين همايش ايجاد هماهنگي و همافزايي بين بخشهاي مختلف نقشه و اطلاعات مكاني در كشور، اعم از بخشهاي دولتي توليدكننده اطلاعات مكاني يا بخشهاي دولتي كه مصرفكنندگان عمده اطلاعات مكاني هستند، بخشهاي دانشگاهي، بخشهاي خصوصي و شركتهاي دانشبنيان ميباشد. امسال براي اولين بار سازمان نقشه برداري كشور اين همايش را با همكاري انجمن علمي مهندسي نقشهبرداري ژئوماتيك و نمايشگاه را با همكاري جامعه مهندسان نقشهبردار ايران برگزار كرد، اين نمادي از ايجاد هماهنگي و همافزايي بين بخشهاي موثر حوزه نقشه و اطلاعات مكاني در سطح كشور است.
رئيس سازمان نقشهبرداري كشور اظهار اميدواري كر: با رفع پاندمي ويروس كرونا اين امكان فراهم شود تا همانند سالهاي گذشته برگزاري همايش به صورت حضوري انجام شود و زمينهي تجديد ديدار و تبادل دانش بين متخصصان حوزه اطلاعات مكاني در يكجا فراهم شود.
وي اضافه كرد: البته برگزاري مجازي اين همايش منجر شد تا علاقمندان امكان حضور در اين همايش را از اقصي نقاط كشور در همايش و نمايشگاه ژئوماتيك ۱۴۰۰ داشته باشند.
وي در ادامه اظهار داشت: نقشه و اطلاعات مكاني نسبت به يك دهه گذشته از اهميت ويژه اي برخوردار است و امروزه دستگاههاي اجرايي مختلف چارهاي ندارند جز اينكه براي انجام وظايف خودشان به نقشه و اطلاعات مكاني مراجعه كنند و تاكيدي هم كه حاكميت در حال حاضر بر روي مفاهيمي مانند آمايش سرزمين، كاداستر، تصميمگيري مبتني بر آگاهي و تحقق عدالت در پهنهي سرزمين دارد، نشان دهندهي اين است كه اهميت اطلاعات مكاني در سطح كلان كشور افزايش يافته است، از طرفي چه در بخش خصوصي و چه در بخش شركتهاي دانشبنيان ظرفيت قابل توجهي ايجاد شده تا حدي كه كشور را به سمت صدور خدمات فني مهندسي سوق ميدهد و سازمان نقشهبرداري كشور قصد دارد چندين تفاهمنامه بينالمللي را براي سال ۱۴۰۱ محقق و عملياتي كند.
وي در پايان سخنان خود از تمام شركتكنندگان اعم از دستگاههاي دولتي، اساتيد دانشگاه، شركتهاي خصوصي، شركتهاي دانشبنيان و عليالخصوص پرسنل سازمان نقشهبرداري كشور در بخشهاي مختلف اجرايي و دبيرخانه علمي همايش، تقدير و تشكر نمود.
گفتني است؛ بيست و ششمين همايش ملي مهندسي نقشه برداري و اطلاعات مكاني كه يكي از بزرگترين رويدادهاي ملي در حوزه نقشه برداري محسوب مي شود؛توسط سازمان نقشه برداري كشور با همكاري انجمن مهندسي نقشه برداري و ژئوماتيك ايران و جامعه مهندسان نقشهبردار ايران، و با حمايت ۱۴ دستگاه اجرايي و دانشگاهي به صورت وبيناري در حال برگزاري است و تا فردا ۴ اسفندماه نيز ادامه دارد.