معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت فرا رسیدن( 8 اسفند _27 فوریه) روز جهانی تشکلهای مردمنهاد را تبریک گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست متن پیام علی سلاجقه به شرح زیر است:
مساله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعی، برای ما مسالهای تجملاتی و درجه دو نیست؛ یک مساله حیاتی است. در تلاش ما برای توسعه کشور، الویت باید در این بخش باشد( مقام معظم رهبری -1377/12/14)
توسعه فرع بر محیطزیست است. (سید ابراهیم رئیسی- ریاست محترم جمهوری)
به نام خدا
پیوستگی مسائل محیطزیستی و فرامرزی بودن آنها موجب شده تا دولتها نتوانند بهتنهایی از تخريب-های محيطزيستی جلوگيري كرده و موجبات ثبات و پایداری را در منابع زیستی و طبیعی ایجاد نمایند، عواملی چون تجمع گازهای گلخانهای حاصل از تولیدات صنعتی، گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی و اثرات آنها بر زندگی و معیشت مردم، کاهش منابع آبی و تغییرات زیستی مناطق مختلف و نظایر آن، بیانگر اين واقعيت است که برای دستیابی به محیطزیستی سالم، دولتها نیازمند مشارکت مردم بهخصوص جوامع محلی است. تشکلهای مردمنهاد (سمنها) بهعنوان نهادهای خودجوش و برخاسته از افراد دغدغهمند و دلسوز محیطزیست کشور، با نگاهی فراجناحی، آگاه و پشتيبان قانون و عدالت در جامعه، با تکیهبر ظرفیت عظیم مردم و عمل به مسوولیت اجتماعی، با ایجاد حساسیت و مطالبه گری صحیح محیطزیستی، فعاليت میکنند و با توجه به اهداف سازماني خود، نقش ارتباطي عمیقی بين مردم (ملت) و دولت ايفا نموده و روابط ميان آنها را استحكام ميبخشند.
تشکلها با اقداماتی مانند شناخت ظرفیتها، ارتباط با نهادهای دستاندرکار، طراحی کسبوکارهای دوستدار محیطزیست، نیازسنجی و برنامهریزی دورههای آموزشی مختلف، برگزاری نشستهای تعاملی و اطلاعرسانی و هماهنگی با مقامات محلی، مشارکت در اجرای طرحها و برنامههای توسعهای، تحلیل مشکلات و پیشنهاد راهکارهای بومی و... فعالیت نموده و تأثیرگذارند.
تعامل هدفمند و مستمر با سازمانهای مردمنهاد، جز اولویتهای اصلی سازمان حفاظت محیطزیست است که در این راستا، سازمان کوشیده است با برگزاری نشستهای مداوم و اتخاذ رویکرد مشورتی و تسهیلگری ضمن بهرهمندی از پیشنهادهای آنها، از ظرفیت و توان سمنها برای حل چالشهای محیط-زیستی بهخصوص در جوامع محلی استفاده نماید و اجرای برنامههای توانافزایی که تدوین و اجرای آن توسط خود تشکلها صورت میگیرد، با جدیت ادامه یابد.
در جهان امروز لازمه ايجاد جامعهای پويا، فراهم آوردن بستری مناسب برای تبادلنظر و همیاری اقشار گوناگون جامعه در زمينههاي مختلف اجتماعي و محیطزیستی است، عواملی مانند؛ افزايش جمعيت، توسعه جوامع و به دنبال آن بهرهبرداريهاي بيرويه از منابع طبيعي و زیستی با گسترش روزافزون انواع آلودگيها و تخریبهای محیط زیستی و در معرض خطر قرار گرفتن حیات گونهها و تنوع زيستي و... از مهمترین نگراني-ها و دلمشغولیهای جوامع بشري به شمار ميروند.
در سالهاي اخير سازمانهاي غيردولتي حامي محیطزیست در نقاط مختلف جهان ازجمله ايران فعاليت خود را آغاز کردهاند و در راستاي سنت اعتقادي و ملي خود، ارتقاي آگاهيهاي عمومي، توانمندسازی و سازماندهی برای دستيابي به توسعه پايدار را دنبال ميکنند. در حال حاضر 1012 تشکل محیطزیستی در کشور فعالیت دارند. آنچه در آغاز دولت جدید، بهعنوان یک الزام راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی مطرح بوده است؛ اهمیت محیطزیست در برقراری عدالتی بین نسلی است. برای این مهم، دولت مردمی ضمن تأکید بر ضرورت میدان دادن به تشکلهای مردمی برای نقشآفرینی و فعالیت در حوزه محیطزیست، بهشدت، دولت را، نیازمند کمک و همراهی هدفمند سازمانهای مردمنهاد تا گفتمان مطلوب محیطزیستی را بر سه محور؛ «دسترسی مردم به اطلاعات زیستمحیطی»، «مشارکت» و «حق دسترسی به عدالت زیستمحیطی»، در کشور نهادینه سازد.
لذا ضمن تبریک روز جهانی تشکلهای مردمنهاد، به همه نخبگان، فعالان و تشکلهای محیطزیست و منابع طبیعی کشور، از عموم مردم غیرتمند و انقلابی دعوت میشود تا با تشکیل سازمانهای مردمنهاد و یا عضویت در سمنهای موجود محیط زیستی در تحقق مأموریتها و وظایف حفاظت و بهسازی محیطزیست که به فرموده مقام معظم رهبری "یک امر دینی و انقلابی است"، یاریگر ما باشید.