رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از انتشار نخستین صکوک نوآوری به همت این صندوق و با ضمانت بانک کارآفرین برای شرکت دانش بنیان داروسازی دکتر عبیدی در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر علی وحدت در نشست مشترک صندوق نوآوری و بانک کارآفرین با اعلام این خبر بر توسعه این اقدمات در حوزه سرمایهگذاری مشترک تاکید کرد.
دکتر وحدت یکی از مصوبات طرح جهش تولید دانش بنیان، همکاری صندوق نوآوری با بانکها بوده است. طبق ماده 18 این طرح، امکان سرمایهگذاری مشترک بانکها با صندوق نوآوری فراهم شده است. ما معتقدیم با ایجاد جذابیتهای هرچه بیشتر در حوزه سرمایهگذاری، میتوان از ظرفیت موجود بانکها در حوزههای تخصصی بیشترین بهره را برد.
وی با اشاره به فعالیت 6600 شرکت دانش بنیان در کشور افزود: صندوق نوآوری به عنوان متولی نظام تامین مالی نوآوری در کشور فعالیت میکند و در این راستا به صورت مستقیم یا از طریق خط اعتباری که در اختیار صندوقهای پژوهش و فناوری قرار داده است و یا از طریق منابع اهرمی که نزد بانکها دارد، از شرکتهای دانش بنیان و فناور حمایت میکند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه همکاری و تعاملات این صندوق با شبکه بانکی کشور را خوب توصیف کرد و گفت: امروز با خوشحسابی شرکتهای دانش بنیان، اعتماد بانکها در اعطای تسهیلات و صدور ضمانتنامه برای این شرکتها جلب شده است.
وحدت در ادامه ظرفیتهای فراهم شده برای شرکتهای دانش بنیان در کشور را شامل شبکه بانکی، بازار سرمایه، صندوقهای جسورانه و صندوقهای پژوهش و فناوری اعلام کرد.
وی همچنین در مورد همکاری صندوق نوآوری با بانک کارآفرین نیز اظهار کرد: اگرچه همکاری ما با بانک کارآفرین دیرهنگام آغاز شد، اما از سال گذشته تاکنون این بانک در همکاری با صندوق نوآوری خدمات متوعی را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار داده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر افزایش خدمات جاری بانک کارآفرین به شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد و با اشاره به اینکه بانک کارآفرین در واقع یک بانک دانش بنیان است، گفت: این بانک، این قابلیت را دارد که خدمات خود به زیستبوم نوآوری کشور را ارتقاء بخشد و ما نیز در این مسیر همراه شما هستیم.
باید زنجیرههای تخصصی تامین مالی در کشور ایجاد شود
در ادامه این نشست نیز دکتر احمد بهاروندی، مدیرعامل بانک کارآفرین با اشاره به اهمیت تامین مالی نوآوری در کشور گفت: در نمودار رشد صنعت، سیستم تامین مالی شرکتهای دانش بنیان تا قبل از بلوغ شرکتها در کشور ایجاد نشده بود اما با تاسیس صندوق نوآوری این مهم محقق شد.
وی با اشاره به اینکه از دهه 80 به بعد ضرورت نهادسازی در کشور احساس شد، گفت: با نهادسازی در کشور، بسیاری از شرکتهای دانش بنیان، شناسنامهدار شدند، چرا که تامین سرمایه موردنیاز در حوزههای تخصصی، نهادسازی را به دنبال دارد.
مدیرعامل بانک کارآفرین در ادامه با تاکید بر ضرورت ایجاد زنجیرههای تخصصی تامین مالی در کشور، گفت: یکی از این زنجیرهها، مرتبط با اکوسیستم نوآوری کشور است که با شکلگیری آن، بسیاری از چالشهای مالی شرکتهای دانش بنیان رفع شده است.
بهاروندی با بیان اینکه بانک کارآفرین علاقمند به حضور در حوزههای سلامت و هایتک است، تصریح کرد: ما آماده همکاری با صندوق نوآوری برای حمایت حداکثری از شرکتهای دانش بنیان هستیم.
وی با اشاره به اینکه انتشار اوراق صکوک قابل توسعه است، تاکید کرد: سعی میکنیم با منابعی که در اختیارمان است، همکاریهایمان را در زیستبوم نوآوری برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان و فناور گسترش دهیم.
صکوک نوآوری به تامین مالی شرکتهای دانش بنیان از طریق بازار سرمایه کمک میکند
در ادامه این نشست نیز دکتر علی ناظمی، معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در قانون جهش تولید دانش بنیان بر همکاری شبکه بانکی با صندوق نوآوری در حوزه سرمایهگذاری تاکید و امکان حضور بانکها در کنار صندوق برای سرمایهگذاری در طرحهای دانش بنیان فراهم شده است، گفت: تعاملات صندوق نوآوری با بانکها میتواند حوزههای متنوعی را شامل شود و از الگوهای نوینی برای تامین مالی مشارکتی بهره جست.
وی با بیان اینکه نخستین صکوک نوآوری با ضمانت بانک کارآفرین و حمایت صندوق نوآوری برای شرکت داروسازی دکتر عبیدی منتشر میشود، گفت: این اوراق به دانش بنیانها کمک میکند تا از طریق بازار سرمایه تامین مالی شوند.
دکتر روحالله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه صندوق نوآوری خدمات متنوعی را برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان با همکاری شبکه بانکی کشور فعال کرده است، گفت: ارتباط صندوق نوآوری با بانک کارآفرین، دوسویه بوده است.
به گفته وی، بانک کارآفرین در حوزه صدور ضمانتنامه خدمات خوبی به شرکتهای دانش بنیان ارائه کرده است.