وزير دادگستري گفت: براي ساختن آينده كشور نيازمند توجه ويژه به كودكان هستيم.
به گزارش روابط عمومي وزارت دادگستري، دكتر امين حسين رحيمي وزير دادگستري در اختتاميه كارگاه نظام حمايت از اطفال و نوجوانان كه با حضور مديران كل متناظر استاني كنوانسيون حقوق كودك در هتل هماي تهران برگزار شد اظهار داشت: اگر بخواهيم جامعه اي پيشرفته داشته باشيم بايد ابتدا به نيروي انساني توجه داشته باشيم و اين امر مستلزم توجه ويژه به كودكان به عنوان آينده سازان كشور است.
وي افزود: چالشهاي كودكان در استان هاي مختلف متفاوت است بنابراين نحوه حمايت و اقدامات هم به اقتضاي موقعيت استاني متفاوت است.
رحيمي اضافه كرد: برخي استانها اقدامات بسيار موثري در حوزه حقوق كودك انجام دادهاند به عنوان نمونه يكي از چالشهاي مهم حقوق كودكان، مربوط به كودكان كار و خيابان است هرچند بسياري از كودكان كار و خيابان از اتباع هستند اما از نظر ما هيچ تفاوتي از باب حمايت از آنها وجود ندارد.
رحيمي با اشاره به اسناد بالادستي اظهارداشت: سند ملي حقوق كودك كه در دو ماه گذشته توسط رييس جمهوري ابلاغ شد و همچنين قانون اطفال و نوجوانان كه سال گذشته به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد مباني قانوني و نظري محكم و خوبي هستند و بايد با همكاري دبيرخانه مرجع ملي كنوانسيون حقوق كودك تلاش كنيم آسيب كودكان كمتر شود.
وي همچنين تصريح كرد: حمايت از كودكان با مشاركت همه بخش هاي دولتي و غيردولتي محقق ميشود و در حوزه حقوق كودك وزارت دادگستري به عنوان مرجع ملي، وظيفه اصلي حمايت از كودكان را برعهده دارد و اين مرجع آمادگي خود را براي همكاريهاي بين دستگاهي و انتقال تجارب اعلام ميكند.
وزير دادگستري با اشاره به مشاركت سمن ها افزود: سازمانهاي مردم نهاد ميتوانند در زمينه حمايت از حقوق كودكان حمايتگران بسيار خوبي براي دولت باشند.كودكان سرمايه ملي هستند كه ميتوانند آينده كشور را تضمين كنند بنابراين حمايت از اين سرمايه ملي براي همه ما حائز اهميت است.
وزير كشور: كودكان مهمترين قشري هستند كه بايد ايران را در آينده بسازند
همچنين احمد وحيدي وزير كشور نيز پيش از سخنان وزير دادگستري با اشاره به لزوم فرهنگ سازي و قانونگذاري در موضوع اطفال گفت: وقتي قوانين به خوبي مورد توجه قرار مي گيرند، اجراي آن با موفقيت بيشتري همراه خواهد بود و بايد از اجراي خشك قانون خودداري كرد.
وزير كشور افزود: ما مجري قوانيني هستيم كه مجلس آن را مصوب و شوراي نگهبان آن را تأييد كرده است. قرار نيست به همه كنوانسيونهاي جهاني بپيونديم. آمريكا هم به كنوانسيون حقوق كودك، اطفال و نوجوانان كه بسياري از كشورها عضو آن هستند، نپيوسته است.
وحيدي با بيان اينكه به لحاظ مباني فكري در اسلام به خوبي طبقه سني كودك و نوجوان تعريف شده است گفت: وقتي در مورد قوانين كودك صحبت ميكنيم بايد بدانيم در مورد مهمترين قشري صحبت ميكنيم كه بايد ايران را در آينده بسازند.
وزير كشور با اشاره به پيچيدگي كار در حوزه كودك و نوجوان گفت: در آموزش هم به آموزش دوره ابتدايي دانش آموزان بسيار توجه شده است. در اسلام هم به آموزش در سنين كودكي بسيار تاكيد شده است. كار در اين حوزه علاوه بر پيچيدگي، شيرينيهايي هم دارد. خيلي شيرين است كه بتوانيم يك نوجوان را از آسيبهاي اجتماعي دور نگهداريم.
بر اساس اين گزارش اختتاميه كارگاه نظام حمايت از اطفال و نوجوانان با حضور احمد وحيدي وزير كشور، حجت الاسلام والمسلمين نورالله قدرتي معاون حقوقي و امور مجلس قوه قضاييه و امين حسين رحيمي وزير دادگستري برگزار شد.
در پايان اين مراسم مديران كل امور اجتماعي استان هاي كشور حكم انتصاب خود به عنوان دبير مرجع متناظر استاني از دست وزراي دادگستري، كشور و معاون حقوقي و امور مجلس قوه قضائيه دريافت كردند.