شصت و سومین اجلاس سالیانه کمیسیون مواد سازمان ملل متحد روز دوشنبه در وین آغاز و امروز به کار خود پایان میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در تشریح سفر خود به وین گفت: در این نشست سالیانه ابتدا مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را اعلام و در کنار آن مطالبات جمهوری اسلامی ایران را بهعنوان خط مقدم مبارزه با مواد مخدر مطرح شد.
وی افزود: اولین مسئلهای که به آن اشاره کردم موضوع تحریمهای ظالمانه است . مانعی جدی در راه جهانی مبارزه با مواد مخدر که جوانان و مردم همان کشورهای تحریم کننده را مورد هدف قرار میدهد. تحریمهای ظالمانه در مبارزه ایران با مواد مخدر اخلال ایجاد کرده و ابراز امیدواری کرد با امضاء اسنادی که بین ایران و سازمان ملل انجامشده و همچنین با کمک تجهیزات سازمان ملل، ایران بتواند قدرتمندتر در امر مبارزه با مواد مخدر به فعالیت خود ادامه دهد.
توجه به کشور افغانستان، جایی که منشاء تولید مواد مخدر است مسئله بعدی بود که مطرح گردید. باید کشت جایگزین در آن صورت پذیرد ایران در مسیر حل معضل جهانی مواد مخدر، در مناطق مرزی مشترک خود با افغانستان با شرارت، تروریسم، آدمربایی و تحرکات مسلحانه مواجه است که سالانه خسارات مالی و انسانی فراوانی بر ایران تحمیل میکند.انتظار میرود سازمان ملل متحد، کمکهای خود را متناسب با اقدامات ایران بهعنوان جبهه اول مقابله با چالشهای ناشی از کشت در افغانستان، سازماندهی نماید. تحولات اخیر در افغانستان، مستلزم آن است تا سازمان ملل متحد ، نقش و جایگاه لازم را به کشورهای منطقه اعطا کند و ما انتظار داریم تا این موضوع را در راهبرد جدید سازمان ملل متحد ببینیم.
مسئله مهم بعدی ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان است که ظرفیت آن در جمهوری اسلامی ایران موجود است و توانسته کارنامه موفقی از خود ارائه دهد.
و در آخر موضوع پیش سازهاست که از کشورهای عمدتاً اروپایی وارد افغانستان میشود. در چند سال اخیر جریان پیش سازها از اروپا به افغانستان افزایش پیداکرده و تبدیل به مواد مخدر صنعتی و شیشه شده و دوباره با طی مسیر قصد بازگشت به اروپا را دارد که جلوگیری از این فرایند از مطالبات جدی جمهوری اسلامی ایران در این نشست بود.
دبیرکل ستاد سپس به دیدار با مقامات سازمان ملل و کشور اتریش اشاره و اظهار داشت ؛ در دیدار با جاگیت پاوادیا، رئیس هیئت بینالمللی کنترل موادمخدر (INCB))، مطرح شد که ایران دارای رویکردی متوازن در قبال موادمخدر میباشد و این رویکرد مبتنی بر پایبندی کامل به اسناد و معاهدات بینالمللی است و ایران ضمن مبارزه قاطع با قاچاق پیش سازها و نیز جلوگیری از انحراف این مواد از کانالهای قانونی به کانالهای غیرقانونی، بر لزوم تضمین دسترسی به مواد اولیه برای صنایع داروئی و تولید آن تأکید دارد.
ایشان دیدار با الکساندر کونیگ رئیس سازمان زندان های اتریش را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت؛ در این ملاقات به تبادل تجربيات ارزشمند دو كشور به منظور برنامهريزي مناسبتر برای نجات زندانیان از ابتلا به سوء مصرف مواد مخدر و بیماری های ناشی از آن (ویروس ایدز) تاکید شد.