رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي سيستان و بلوچستان گفت: استفاده از ظرفيت صادرات به ۱۵ كشور همسايه بر مبناي سياستهاي دولت سيزدهم، سازمان برنامه و بودجه كشور در دستور كار قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرساني دولت به نقل از سازمان مديريت و برنامهريزي سيستان و بلوچستان، مهرداد عرب اول، با اشاره به رويكردهاي اصلي اين سازمان در اجراي سياستهاي دولت سيزدهم در حوزه برنامهريزي،گفت: در حوزه رشد اقتصادي با تمركز بر ارتقاي بهرهوري در شش ماهه دوم امسال، رشد اقتصادي بخشهاي توليدي و صادراتي استان تا سطح شهرستان تعيين و سهم هر شهرستان در توليد و صادرات مشخص شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي سيستان و بلوچستان با اشاره به برنامه ريزي صورت گرفته در حوزه رشد اقتصادي با تمركز بر ارتقاي بهره وري براي سال ۱۴۰۱ تصريح كرد: يكي از رويكردهاي راهبردي در توزيع اعتبارات و تسهيلات استان در سال ۱۴۰۱، مشخص كردن نقش و جايگاه هر يك از بخشهاي اقتصادي و شهرستانها در رشد اقتصادي و ارزش افزوده استان و تعيين بخشهاي پيشرو اقتصادي هر شهرستان و هدايت منابع مالي به اين بخشها بر اساس نتايج مطالعات آمايش شهرستان ها است.
*برنامهريزي براي صادرات به ۱۵ كشور همسايه ايران
وي گفت: در راستاي افزايش توان استان در حوزه توسعه صادرات نيز در شش ماهه دوم امسال تامين زير ساختهاي بازارچههاي مرزي، حذف موانع صادراتي، حمايت از صادركنندگان در دستوركار قرار گرفته و در جلسات شوراي برنامهريزي و توسعه استان، مسائل مربوط به توسعه صادرات براي اعضا تبيين و مكاتبات و پيگيريهاي مربوط به حوزه بين الملل، امور اقتصاد مقاومتي و شوراي اقتصاد سازمان برنامه و بودجه، به دستگاههاي دخيل در توسعه صادرات ابلاغ و پيگيري شده است.
عرب اول اضافه كرد: براي سال آينده استفاده از ظرفيت صادرات به كشورهاي همسايه بر مبناي سياستهاي دولت سيزدهم، سازمان برنامه و بودجه كشور درباره اولويت صادرات به ۱۵ كشور همسايه ايران در دستور كار قرار دارد و در راستاي توسعه صادرات، پيگير اجرايي شدن تفاهمنامه منعقده بين ايران و كشورهاي همسايه، جزء برنامههاي كاري سازمان در سال ۱۴۰۱ مي باشد.
* اهتمام سازمان به استفاده از ظرفيت هاي استفاده نشده در سال ۱۴۰۱
وي درباره رويكرد اين سازمان در حوزه بهرهوري گفت: در اين راستا نشستها و بحثهاي كارشناسي در خصوص چگونگي ارتقاي بهرهوري در سازمان برگزار شده، ظرفيتهاي خالي و استعدادهاي استفاده نشده استان در حال تهيه و تدوين است.
عرب اول اضافه كرد: استفاده از ظرفيت شركتهاي دانش بنيان و دانشگاهها در بخش صنعت و معدن، استفاده موثر از منابع مالي و هدايت اعتباري بانك به سمت بنگاههاي داراي بهرهوري در بخش غير صنعتي، افزايش بهرهوري ريلي در حوزه راه و شهرسازي از جمله اقدامات زمينه سازي درخصوص بهرهوري است.
وي ادامه داد: در همين رابطه براي سال ۱۴۰۱ اهتمام سازمان به استفاده از ظرفيتهاي استفاده نشده و ارتقاي بهرهوري در بخشهايي بوده كه در سال ۱۴۰۰ مطالعه شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي سيستان و بلوچستان با اشاره به رويكرد اين سازمان در حوزه رشد اقتصادي نيز گفت: در شش ماهه دوم امسال در راستاي تسهيل فضاي كسب و كار در سال ۱۴۰۰ با حمايت مالي سازمان، مركز جذب سرمايهگذاري در استان آماده بهرهبرداري شده كه در اين مركز كليه فرآيند جذب سرمايهگذاري از ابتدا تا انتها انجام خواهد گرفت.
وي با بيان اين كه علاوه بر اين، بخشهاي اقتصادي كه نياز به حمايت اعتباري داشته، در قالب كمكهاي فني و اعتباري، اعتباراتي به دستگاههاي اجرايي متولي ابلاغ شده است، افزود: در سال ۱۴۰۱ سياست استان و سازمان تسهيل سرمايهگذاري و حمايت از سرمايهگذاري است.
*احصاي مسائل و مشكلات سرمايهگذاري
عرب اول درباره اقدامهاي انجام شده در حوزه اشتغالزايي و تسهيلات تأكيد كرد: در شش ماهه دوم سال۱۴۰۰ كليه تسهيلات پرداخت شده از منابع صندوق توسعه ملي براي اجراي طرحهاي اشتغالزايي روستايي مورد مطالعه قرار گرفته و علت تحقق يا عدم تحقق اهداف اشتغالزايي در اين بخش مشخص و تعيين شده، در ساير حوزهها با بررسي طرحهاي بزرگ، مسائل و مشكلات سرمايهگذاري در استان احصا شده است.
وي اضافه كرد: براي سال۱۴۰۱ سياست سازمان در اين حوزه، هدايت طرحهاي سرمايهگذاري به سمت و سوي ظرفيتهاي هر شهرستان بر مبناي مطالعات آمايش است.
*اجراي طرح هاي كوچك و زود بازده با هدف ايجاد اشتغال
وي با بيان اين كه اجراي طرحهاي كوچك و زودبازده با هدف ايجاد اشتغال موقت يكي از سياستهاي استان براي پايداري سكونت در اين خطه بوده است، گفت: براي سال ۱۴۰۱ هدايت نقدينگي طرحهاي عمراني به سمت رونق بازارهاي مالي استان مورد توجه است.
*توسعه دولت الكترونيك با هدف كاهش فساد در سيستمهاي اجرايي
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي افزود: برگزاري آزمونهاي استخدامي ۱۴۰۱، توسعه دولت الكترونيك در راستاي سياستهاي دولت سيزدهم با هدف كاهش فساد در سيستمهاي اجرايي، مكانيزه كردن نظام پرداختهاي دستگاههاي اجرايي و توانمندسازي نيروي انساني از برنامههاي راهبردي سال ۱۴۰۱ است.
وي گفت: در حوزه اقتصادي نيز براي سال ۱۴۰۱ ايجاد زنجيرههاي ارزش و توليد براساس قابليتهاي اقتصادي استان مورد توجه قرار دارد.
رئيس سازمان مديريت وبرنامهريزي استان سيستان با اشاره به اهميت ايجاد صندوق پيشرفت و عدالت و اثراتي كه در پيشبرد پروژهها و اهداف توسعهاي استان دارد، گفت: تبيين اهداف صندوق پيشرفت و عدالت در جلسات شوراي برنامهريزي و توسعه استان، شوراي اداري استان و كميته برنامهريزي برخي شهرستانها در قالب نقشه راه توسعه به منظور آشنايي سرمايهگذاران با قابليتهاي سرمايهگذاري اين خطه مورد توجه بوده است