مدیرکل فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش یکی از برنامههای مهم را توسعه رشتههای دانشبنیان در طول سال و سالهای آینده دانست و گفت برای تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین برنامههای مختلفی در دستور کار است؛ استفاده از ظرفیتهای برون سازمانی با اعطای مشوقهای انگیزشی و تسهیل قوانین حقوقی برای ورود بخشهای خصوصی دانشبنیان به هنرستانها از جمله این برنامههاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، سیدمصطفی آذرکیش به فعاليت بیش از 5 هزار و700 هکتار زمین در102 باب هنرستان کشاورزی اشاره و اظهار کرد: مجموع هنرستانهای کشاورزی وزارت آموزش و پرورش و هنرستانهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی 139 باب است که از این تعداد 102 باب برای آموزش و پرورش و 37 باب وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است و مجموعا تعداد 33 هزار و 800 هنرجو را در رشتههای مختلف در خود جای دادهاند.
وی بیان کرد: در این تعداد زمین، 3 هزار و200 هکتار زراعت فعال، 601 هکتار باغ و 130 هزار مترمربع گلخانه وجود دارد که برای تولید استفاده میشود. و درحال حاضر حدود 4 میلیون بهرهبردار کشاورزی داریم که بنابر اعلام وزارت جهاد کشاورزی نیمی از این تعداد بالای 50 سال سن دارند و برای تربیت کشاورزان آینده دانش بنیان جهت افزایش سهم آنها در امنیت غذایی کشور، توسعه هنرستانهای کشاورزی در دستور کار است.
آذرکیش با اشاره به اینکه رشتههای جدید و دانش بنیان ایجاد شده در سالهای اخیر شامل کشت بافت گیاهان زراعی و باغی، کشت بدون خاک، تولید محصولات ارگانیک زراعی باغی، بهداشت دام روستایی عشایری، فراوری گیاهان دارویی، بستهبندی و فروش گیاهان دارویی، محیطبانی و خدمات گلخانه است گفت: «این رشتهها در بخش کشاورزی با موضوع دانش بنیان در ارتباط هستند.
مدیرکل فنی و حرفهای و کاردانش در ادامه شناسایی موانع و عوامل دست و پاگیر در قانونهای موجود را از دیگر موارد مهم دانست و بیان کرد: این امر اهمیت دارد تا بتوان ورود بخش خصوصی را آسان تر کرد همچنین پیگیری پیشنهادات مربوط به سیاستهای مناسب و اعتبارات متناسب و مورد نیاز نیز از دیگر موارد است که در راستای توسعه رشتههایی متناسب با فناوریهای نوین برای تربیت نیروی انسانی مود توجه است.
آذرکیش با اشاره به اینکه امسال با جدیت بحث تولید اشتغالآفرین نیز دنبال میشود افزود: تعیین اولویتهای توسعهای آموزش های سرزمین و براساس نیاز نیروی کار یکی از برنامههای ماست که نیازمند همراهی حداکثری بخشهای خصوصی،بنگاههای اقتصادی و موسسات صنعتی ،تولیدی و خدماتی هستیم.
وی افزود: درحال حاضر یک میلیون 30 هزار هنرجو در بیش از 7 هزار هنرستان در حال آموزش و تربیت هستند و 210 رشته داریم که عناوین تعدادی از این رشتهها دانش بنیان هستند. 36 درصد دانشآموزان پایه های دهم،یازدهم و دوازدهم دوره متوسطه و 38 درصد دانشآموزان در پایه دهم در هنرستانها مشغول به تحصیل هستند که این امر نشان از استقبال خانوادهها برای ا مهارتآموزی فرزندان آنها دارد.