رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي گفت: بيشتر از مسائل اقتصادي بايد روي مسائل فرهنگي و ارزشي كار كنيم تا موانع سرمايهگذاري و رونق اقتصادي استان رفع شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از سازمان مديريت و برنامه ريزي استان آذربايجان شرقي ، محمد فرشكاران با اشاره به موانع سر راه سرمايهگذاري در آذربايجان شرقي گفت: آذربايجانشرقي همچون نگيني سرشار از ارزش و توانمندي است بايد ايرادات و موانع توسعه مورد انتظار استان احصا، بررسي و رفع شود.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي افزود: بيشتر از مسائل اقتصادي بايد روي مسائل فرهنگي و ارزشي كار كنيم تا موانع سرمايهگذاري و رونق اقتصادي استان رفع شود. تا زماني كه سرمايه، در توليد و اشتغالزايي گردش منطقي نداشته باشد، فعاليتهاي كاذب دلالي و كسب و كارهاي سهل و آسان جاي اشتغال پايدار را ميگيرد و به تدريج ناهنجاريها به هنجار و ارزش مبدل ميشوند.
وي تصريح كرد: آذربايجان شرقي يك استان برخوردار و قابل انكار نيست، اما اينكه بتواند موقعيتها و فرصتهاي خاصي را براي خود ايجاد كند و نفع برد يا نتواند فضا را مديريت كرده و دچار استيصال شود به مسوولان و مطالبه خود مردم استان مربوط ميشود. در مجموع بايد از تنازعات فكري برحذر باشيم و به سمت وحدت رويه و ايجاد تفاهم فكري حركت كنيم تا نفع عامه مردم استان فراهم شود.
فرشكاران تاكيد كرد: بيشتر از مسائل اقتصادي بايد روي مسائل فرهنگي و ارزشي كار كنيم تا موانع سرمايهگذاري و رونق اقتصادي استان رفع شود. تا زماني كه سرمايه، در توليد و اشتغالزايي گردش منطقي نداشته باشد، فعاليتهاي كاذب دلالي و كسب و كارهاي سهل و آسان جاي اشتغال پايدار را ميگيرد و به تدريج ناهنجاريها به هنجار و ارزش مبدل ميشوند.
وي تاكيد كرد: فرهنگ ارجگذاري به ثروت و احترام به سرمايهگذار هنوز در جامعه ما نهادينه نشده و در اين عرصه اگر انتزاعي رفتار كنيم نتيجه نخواهيم گرفت. در هر صورت رويكرد و تمركز اصلي ما مقابله با تورم و بيكاري و در نتيجه آن افزايش سطح رفاه مردم و تاثيرگذاري در توليد، اشتغال و سرانه درآمدي است.
فرشكاران با بيان اينكه در شرايط فعلي اقتصادي لازم است همه گروههاي سياسي به صورت يد واحد در جهت افزايش رفاه و بهبود معيشت مردم تلاش كنند، افزود: هر نقطه آذربايجانشرقي همچون نگيني سرشار از ارزش و توانمندي است؛ اما بايد ايرادات و موانع توسعه مورد انتظار استان را احصا، بررسي و رفع كنيم.
فرشكاران با اشاره به برنامه سازمان مديريت و برنامه ريزي استان درباره محيط كسب و كار گفت: نهادهاي بينالمللي با ۹ شاخص، فضاي كسب و كار كشورها را مورد ارزيابي قرار ميدهند كه متاسفانه كشور ما و به تبع آن استان آذربايجانشرقي وضعيت چندان مطلوبي در اين شاخصها ندارند. البته بومي سازي ارزيابي فضاي كسب و كار در استان ضروري و سازمان مديريت و برنامه ريزي بر آن است تا با استفاده از ظرفيت دستگاه هاي اجرايي و بخش خصوصي نسبت به كاربردي نمودن اين ارزيابي اقدام كند.
فرشكاران در مورد سند تدبير توسعه آذربايجان شرقي تصريح كرد: سند تدبير توسعه به شكلي كاملا علمي تهيه و تدوين شده اما در مجموع بايد اين سند را بررسي و نقاط قوت آن را احصاء كنيم تا برسيم به جايي كه در برنامه هفتم از اين ظرفيت استفاده كنيم.
وي اضافه كرد: به ياد داشته باشيم صرفا اينكه مجلدي به نام سند تدبير توسعه ميتواند باعث پيشرفت استان شود، دور از واقعيت و منطق است. البته در اينكه اين سند بر مبناي واقعيت هاي استان تهيه و تدوين شده ترديدي وجود ندارد. اما استفاده موثر از آن توان هنر مديران استان است، اين سند ميتواند مبناي برنامه هفتم در استان باشد يا در آمايش در تطبيقها مورد استفاده قرار گيرد.
فرشكاران تاكيد كرد: بر اساس اين اسناد در هر شهرستان متناسب با ظرفيتها و پتانسيلهاي منطقه، ظرفيتهاي سرمايهگذاري و توسعه ايجاد شود، اما اگر تاثيرگذاري مورد انتظار را نداشت بايد براي برنامه هفتم، طبق سند آمايش استان محورهاي اساسي حركت را شناسايي و در بخشهاي مختلف مسكن، بهداشت، حمل و نقل، ارتباطات و غيره به صورت دقيق و پويا بايد برنامه ريزي شود.