اولين جلسه مشترك تبيين شعار سال با موضوع شركت هاي دانش بنيان و امنيت غذايي با حضور دكتر ستاري معاون علمي فناوري رئيس جمهور و دكتر پورمحمدي معاون اقتصادي و هماهنگي سازمان برنامه و بودجه و جمعي از معاونين، مديران و كارشناسان سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري برگزار شد.
به گزارش سازمان برنامه و بودجه دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: در سالهاي اخير سعي شده مفاهيمي مثل صنعت، پژوهش و دانشگاه شفاف شود. يعني امروزه دانشگاهها بايد عدد قابل توجهي از درآمدش را از محل فروش تكنولوژي تامين كند البته دانشگاههاي پيشرو به اين سمت حركت مي كنند ولي اين نياز وجود دارد كه سازمان برنامه از اينها حمايت كند و اين مفاهيم جديد را به جلو هدايت كند.
وي با بيان اينكه پژوهش دولتي نمي تواند مشكل مردم را حل كند تصريح كرد: از پژوهش دولتي محصولي بيرون نمي آيد اگر مي خواهيم مشكل مردم حل شود نياز به محصول است. يعني هدف ما از شركت دانشگاه بنيان اين است كه مي خواهيم محصول دست مردم داده شود.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه تعريف شركتهاي دانش بنيان در واقع سرمايه گذاري بخش خصوصي در حوزه پژوهش است ادامه داد: معاونت علمي بر اساس سه پايه برنامه هاي سازمانها را ارائه مي كند يكي توسعه زيست بوم و حركت به سمت پارك فن اوري، ديگري بومي سازي است كه در اين مورد مقاومت شديد وجود دارد و بخش ديگر پروژه هاي پرچمدار و محوري است كه با حمايت مستقيم معاونت علمي بازار سازي براي شركت ها درست مي شود.
ستاري با بيان اينكه هنر ما در معاونت علمي استفاده از بخش خصوصي است، افزود: تمام هدف ما جلب سرمايه گذاري بخش خصوصي در پژوهش است اميدواريم با كمك سازمان برنامه بودجه اين طرح ها نهايي شود.
وي با اشاره به اينكه با كمك دانش بنيان نبايد غذا از خارج كشور وارد كنيم ادامه داد: ظرفيت آب و محيط زيست و خاك محدود است و تنها ظرفيتي كه نامحدود است نوآوري و فن آوري است كه بايد در كشاورزي بيايد تا امنيت غذايي كشور حفظ شود.
دكتر پورمحمدي نيز با اشاره به نقش و اهميت مباحث دانش بنيان در پيشرفت كشور گفت: همواره موضوع دانش بنياني و اينكه منابع عمومي صرف بهترين موقعيت سرمايه گذاري شود به عنوان دغدغه اصلي كارشناسان سازمان برنامه و بودجه مطرح بوده است.كه به لطف الهي امسال از سوي مقام معظم رهبري به اين نام مزين شد.
وي افزود: با برگزاري جلسه مشترك بين سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمي و فن آوري رئيس جمهور با موضوع دانش بنيان تلاش مي شود تا همگرايي مناسبي ايجاد شده و از همه ظرفيت هاي ملي و استاني براي پيشبرد اهداف شعار سال استفاده كنيم.
معاون اقتصادي و هماهنگي سازمان برنامه و بودجه با بيان اينكه مديريت اين كار در سطح كلان به عهده معاونت علمي و فن آوري رئيس جمهور است تصريح كرد: سازمان برنامه و بودجه در سطح ملي و استاني هر نوع همراهي و همكاري كه لازم است انجام مي دهد، بديهي است اگر سازمان برنامه با تمام وجود و ظرفيت هاي كارشناسي و بودجه اي از اين امر پشتيباني كند احتمال موفقيت بسيار زياد خواهد بود.
دكتر پورمحمدي با بيان اينكه نياز است تا كارگروهي متشكل از نمايندگان سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمي و فن آوري رئيس جمهوري براي تحقق شعار سال به فوريت تشكيل شود ادامه داد: هيچ موضوعي براي سازمان برنامه و بودجه به اندازه بحث هاي دانش بنياني مهم نيست و تنها جايي كه مي شود گفت از اين چاه آبي بيرون مي آيد حوزه دانش بنيان است.
دكتر عليرضا علي احمدي معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه و بودجه نيز گفت: بدون حاكميت گفتمان نوآوري، فن آوري و اشتغال افريني تمام فعاليت ها تحت شعاع قرار خواهد گرفت. مقام معظم رهبري با همين عنوان شعار سال را كليد زدند. بنابراين لازم است اين گفتمان را مشتعل نگه داريم و مطالبه گري اجتماعي بايد براي آن وجود داشته باشد وگرنه موانع غلبه مي كند.
وي افزود: نظام نوآوري سطوح مختلفي دارد از فراملي تا ملي و از فرابخشي تا بخشي كه در طراحي هاي جديد بايد به آن توجه شود و روابط بين مجموع نهادها برقرار شود .
دكتر علي احمدي به اهميت و نقش اولويت بندي منابع اشاره كرد، گفت: اولويت ها در طول زمان تغيير پيدا كرده در حالي كه ما منابع محدودي داريم كه بايد به اولويت ها تخصيص پيدا كند.در حال حاضر صنعت گاز و نفت جز حوزه هايي است كه بايد در آن سرمايه گذاري صورت گيرد يا بايد در امنيت غذايي خودكفا شويم و اين وابسته به دانش بنيان و فن آوري است.
معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه با اشاره به اينكه ساختار اداري كشور از مهم ترين اولويت هايي است كه نياز به سرمايه گذاري و اصلاح دارد گفت: در همين راستا توسعه فن آوري هاي نرم و سازماني بسيارمهم است و بحث شكل گيري نوآوري اجتماعي در سازمانها يك ضرورت است كه بهبود مستمر را در سازمان ها بوجود ميآورد.
دكتر علي احمدي افزود: هوشمند سازي دولت الكترونيك يكي از مباحث اولويت دار است و سرمايه گذاري در حوزه هاي ارزش افرين نيز در همين راستا قرار دارد.
بنابر اين گزارش در ادامه اين نشست عليرضا صالح سرپرست معاونت مجلس،حقوقي و امور استانها و روساي امور آموزش عالي،تحقيقات و فن آوري،امور فرهنگ،گردشگري و ورزش،امور صنعت،معدن بازرگاني و ارتباطات، امور اقتصاد مقاومتي و شوراي اقتصاد و روساي سازمان مديريت و برنامه ريزي استانهاي خوزستان، يزد و سيستان و بلوچستان همچنين نمايندگان معاونت علمي فنآوري رئيس جمهور برنامه ها و پيشنهادات خود را درباره نحوه دستيابي به اهداف شعار سال مطرح كردند.