معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر تلاش بیشتر برای حضور قدرتمند در مجامع علمی بین المللی مانند سرن و یونسکو گفت: باید کرسی های موجود ایران در مجامع بین المللی را حفظ کنیم و به دلیل مشکلاتی مانند عدم پرداخت حق عضویت این جایگاهها را از دست ندهیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر پیمان صالحی امروز (دوشنبه ۱۹ اردیبهشتماه) در نشست تخصصی دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصتها و چالشها که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: دیپلماسی علمی آنچنان مهم است که دو کشور آمریکا و روسیه حتی در ایام جنگ سرد هم ورور و خروج دانشمندان و ورزشکاران کشور رقیب را به کشورهای خود ممنوع نمی کردند.
وی با تاکید بر اینکه ایران هرگز از طرف دانشمندان برای چانهزنی استفاده نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشمندان کشور کرسیهای بینالمللی را با زحمت دریافت کردهاند و پیشنهاد میشود که وزارت امور خارجه کمک کند کرسیهای علمی را در سازمانهای بینالمللی کسب کنیم و ما دانشمندانی داریم که بتوانند این کرسیها را اشغال کنند.
دکتر صالحی به برگزاری اولین نشست کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه در ایران در ۳.۵ سال قبل اشاره کرد و گفت: در آن زمان من رئیس این کمیسیون بودم و ۵۶ کشور عضو به ایران آمدند، ولی من اجازه دریافت و ارسال ایمیل نداشتم و برای دریافت ایمیلی ۳ روز زمان برد تا اجازه لازم صادر شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تاکید کرد: باید برخی موانع که در زمینه دیپلماسی علمی وجود دارد برداشته شود و مسئولان به مدیران علم و فناوری کشور اعتماد داشته باشند.