دکتر ذوالفقار زاده مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به دنبال تحقق کامل دانشگاه فاضل و اخلاقی هستیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمد مهدی ذوالفقارزاده در پنجاه و ششمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور که با شعار «دانشگاه مسئول و آرمانگرا» امروز (دوشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، گفت: سیاست یا خط مشی؛ تلفیقی از آرمان و واقعیت است. هنر سیاستگذاری آن است که در قالب یک سیاست مشخص این دو را به هم وصل کند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: فرهنگ عین برنامه است یعنی فوق برنامه محسوب نشده و هسته و ذات می باشد.
وی تصریح کرد: انتظار داریم فضایل و اخلاق و کرامت دانشگاهیان ارتقا یابد و به دنبال دانشگاه فاضل و اخلاقی هستیم.
دکتر ذوالفقار زاده گفت: مسئولیت ها و رسالت های اجتماعی دانشگاهیان باید به صورت شبکه ای و تیمی دنبال شود.
ماموریت گروه آینده نگری فرهنگی در دانشگاهها
وی در خصوص وضع مطلوب آرمانی اظهار داشت: گروه پایش و آینده نگری فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها باید به پایش، رصد و آینده نگری، ترسیم وضع آرمانی و مطلوب، مقایسه وضع موجود با مطلوب و تهیه نمای فرهنگی جهت نیل به دانشگاه آینده و تمدنی بپردازد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: فرهنگ باید در بطن کارکردهای دانشگاه بنشیند؛ باید در بطن کارکرد های آموزشی، پژوهشی، فناوری، نوآوری و مدیریت قرار گیرد.
وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد گروههای تخصصی سیاستی مانند آینده نگری، ارزیابی، نوآوری، مسئولیت های اجتماعی، اخلاق حرفه ای، سیاستگذاری رفتاری، نوآوری باز، آسیب های اجتماعی و هویت دانشگاهی نیز شکل گیرد.
دکتر اسلامی: خلاقیت و توجه به اثربخشی نیاز برنامه ریزی در عرصه فرهنگ
دکتر محمد علی اسلامی مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در ادامه این نشست گفت: حدود ۱۰ هزار انجمن علمی در سطح دانشگاه ها داریم که اگر یک دهم این انجمن ها را بتوانیم فعال کنیم ظرفیت بسیار مطلوبی محسوب میشوند. همچنین ۳۴ اتحادیه انجمنهای علمی و ۷هزار و چهارصد کانون فرهنگی داریم.
وی اولویت های راهبردی اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم را طراحی برنامههای هویتبخش خلاقانه و اثربخش، بازنگری کلیه آیین نامه ها و برنامه ها، تبیین رویکردها راهبردها و اصلاحات فوری و شناخت و آسیبشناسی وضع موجود دانست.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اهم و راهبردهای این اداره کل را ایجاد نظام جامع مشاوره و ارتباط با خانواده، برنامه ریزی هوشمندانه جهت استفاده از فضای مجازی، هم افزایی با ظرفیتهای مردمی حاکمیت و دولت، ایجاد عرصه های نقش آفرینی برای نخبگان و فعالان فرهنگی و برگزاری رویدادهای استعدادیاب و توانمندسازی برشمرد.
به گفته وی فعالسازی جلسات شورای فرهنگی و سایر شوراها و کمیته ها، حمایت از کرسی های آزاد اندیشی، زمینه سازی برای رشد متوازن دانشگاهیان، ارتباط با جامعه و صنعت از طریق تشکل ها و کانون ها و توجه به نقش ستادی و حمایت حداکثری از کنشگران و گروه های دانشجویی را از دیگر رویکردها و راهبردهای اداره کل فرهنگی و اجتماعی برشمرد.