معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد، یکی از مهم ترین وظایف روابط عمومی ها را حفظ شور و امید در مردم در این روز های پردغدغه و توأم با مشکلات اقتصادی عنوان کرد.
به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، سید عباس حسینی در سخنان خود در این مراسم که به میزبانی بانک مسکن برگزار شد، اظهار داشت: شبکه بانکی کشور عملاً دارد جور تأمین مالی تولید کشور را می کشد، و این در حالی است که خود همین شبکه، متحمل اولین و بزرگ ترین تحریم ها در طول تاریخ شده است.
وی گفت: نکته اینجاست که انتظارات هم از این شبکه بانکیِ به شدت تحریم شده، بالا است و هر سال، تکالیف بودجه ای زیادی بر آن "بار" می شود اما، با این همه، دارد به تنهایی بار تأمین مالی اقتصاد را به دوش می کشد.
حسینی در ادامه با بیان اینکه اتفاقات بزرگی از جمله "شفافیت" در وزارت اقتصاد در حال رخ دادن است گفت: از بحث شفافیت به این سادگی نمی توان عبور کرد؛ به عنوان مثال از اینکه برای اولین بار در کشور و ظرف مدت یک ماه، شبکه بانکی اقدام به افشای بدهکاران بزرگ و بدحساب بانکی کرد، نمی شود آسان گذشت.
وی تصریح کرد: در ابتدا، شبکه بانکی به هیچ وجه با این موضوع کنار نمی آمد و اولین استدلال انها این بود که چنین کاری باعث می شود این افراد منابع خود را از بانک خارج کنند و دوم اینکه، برخی از این افراد، دعاوی حقوقی دارند و در مراجع قضایی، پرونده علیه بانک باز خواهند کرد. استدلال دیگر آنها این بود که چون این کار (افشای بدهکاران) را احتمالاً بانک های خصوصی انجام نخواهند داد، این افراد به تلافی، پول های خودشان را از بانک ما خارج و نزد آنها می برند.
وی تصریح کرد: بانک ها با چنین استدلالاتی که البته بیراه هم نبودند، در مقابل این تصمیم مقاومت می کردند، اما اراده قاطع دولت بر شفافیت بود، چرا که ما اگر می خواهیم اصلاحاتی را انجام دهیم، یکی از موارد اصلی آن، این است که بتوانیم رفتار هایمان را شفاف کنیم.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد، با بیان اینکه، رعایت "مرز" در شفافیت، در این وزارتخانه معنا ندارد، تأکید کرد: "شفافیت" راهبرد قطعی وزارت اقتصاد است و ما تا آخر پای کار ایستاده ایم.
وی انتشار و بارگذاری صورت های مالی بانک های تابعه وزارت اقتصاد و نیز صورت های مالی تمام شرکت های دولتی برای اولین بار در کشور را از جمله اتفاقات بسیار مهم در اقتصاد کشور خواند و تصریح کرد: قبلاً هرگز این چنین اقداماتی را نداشتیم، اینها اتفاقات بسیار مهم و خاصی است که در این دولت و این وزارتخانه رخ داده است.
حسینی با بیان اینکه ما خودمان در صحبت های مان می گوییم، دوست داریم مردم از ما در وزارت اقتصاد مطالبه گری کنند؛ یادآور شد: به من بگویید، کی در ایران چنین چیزی وجود داشته است که دولت، هم از مردم درخواست مطالبه گری کند و هم خودش با انتشار اطلاعات، در این امر پیشدستی کند.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد تصریح کرد: جایگاه و یکی از وظایف روابط عمومی های مجموعه وزارت اقتصاد، گفتمان سازی و مطالبه گری در مورد همین اطلاعات افشا شده است.
وی در ادامه گفت: دوستان بانکی شاهدند، در همه جلسات، ما این نکته را عرض می کنیم، هر جایی که منافع بانک ها در مقابل مردم قرار بگیرد و در موضوعی، هم وزن باشند، ما بدون شک، شبکه بانکی را مکلف به رعایت منافع مردم می کنیم و روی این اصل پافشاری هم می کنیم و پای کار ایستاده ایم.
حسینی مکلف کردن بانک ها برای در اختیار قرار دادن یک نسخه قرارداد پرداخت تسهیلات به مشتریان خرد را به عنوان یکی دیگر از دستآورد های وزارت اقتصاد در دوره جدید مورد اشاره قرار داد و گفت: دیوان عالی کشور سالها پیش رای صادر کرده بود که اگر شبکه بانکی پول مازاد بر مصوبات شورای پول و اعتبار از مردم گرفته است، باید برگرداند و این حکم اجرا نمی شد، اما وزارت اقتصاد به شبکه بانکی ابلاغ کرد، این پول باید بدون اینکه اصلاً شکایتی از سوی مردم صورت گیرد، به آنها برگردانده شود چرا که اگر قرار است شبکه بانکی در خدمت مردم قرار گیرد، این ما هستیم که باید پیشدستی کنیم.
وی افزود: همچنین، برای اولین بار در این دولت اتفاق افتاده است که بانک به مبتلایان بستری کرونا در بیمارستان زنگ می زند که شما می توانید وام قرض الحسنه به عنوان کمک خرج، دریافت کنید.
حسینی با اشاره به طرح انتظارات رئیس جمهور از مدیران بانکی مبنی بر تسهیل در پرداخت تسهیلات خرد به مردم و اجرایی نمودن این دستور، ظرف کمتر از یک هفته و پرداخت شش هزار میلیارد تومان وام خرد بدون ضامن به مردم در دو ماه پایانی سال 1400 تصریح کرد: وزارت اقتصاد، هم این امکان را دارد و هم مصر است که منویات دولت و رئیس محترم جمهور را به سرعت عملیاتی و اجرایی کند.
وی ادامه داد: باز هم در تاریخ وزارت اقتصاد سراغ نداریم، تدوین بسته ای مثل بسته راهبردها و سیاستهای بانکی را که با توجه به شاخص های حرفه ای و میزان منابع، حدوداً 70 درصد شبکه بانکی را شامل می شود.
حسینی گفت: نکته ای که می خواهم خدمت شما عرض کنم این است که همزمان که شبکه بانکی دارد اصلاحات خود را پیش می برد، ما در وزارت اقتصاد هم اصلاحات نظام بانکی را شروع کرده ایم و نیز همزمان با اصلاحات کلان یارانه ای در کشور، وزارت اقتصاد هم در موضوعات اجرایی خودش دارد اصلاحات انجام می دهد؛ یعنی "اصلاح در اصلاح" که این فوق العاده کار سختی است.
وی متذکر شد: خیلی از این اصلاحات می تواند همزمان انجام نشود اما زمان کم است و اگر انجام نشود، نمی توان شبکه بانکی را بهتر و بهینه تر، خدمتگزار مردم کرد.
وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد همزمان وارد همه این چالش ها شده است، تصریح کرد: اینجاست که شما روابط عمومی ها باید بپردازید به اینکه چگونه این خدمات را برای مردم تبیین کنید و چگونه مردم را همراه کنید.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد ادامه داد: یکی از مهم ترین مباحث در راهبرد های مذکور، پرهیز شبکه بانکی از رفتار های سوداگرانه در حوزه مسکن؛ خودرو، سکه و ارز است چرا که بخشی از گرانی هایی که هر ساله دارد اتفاق می افتد، ناشی از همین "ورود" ها است و یکی از مبانی ارزیابی نظام مدیریتی بانک ها را بنا بر اعلام وزیر اقتصاد، بر همین مورد قرار داده ایم.
وی خطاب به مسئولان روابط عمومی های خانواده وزارت اقتصاد گفت: باید بطور جدی، گفتمان سازی در این ارتباط انجام شود و نباید این همه اصلاحات، تبدیل به یک خبر در رسانه ها بشود و تمام؛ بلکه باید صورت های مالی شرکت ها تحلیل شود، مثلاً چرا این شرکت دارد زیان می دهد؟ یا تقاطع گیری های پرداخت ها انجام شود.
حسینی تأکید کرد: روابط عمومی ها باید هر چقدر می توانند به طور جدی و فعال به اخبار حوزه بانک و بیمه بپردازند با این پیشفرض که از یکسو، این حوزه باید صیانت شود و از سوی دیگر، باید در خدمت قرار گیرد؛ ما هم آمادگی داریم که در هر دو جهت، هر کاری از دست مان بر می آید انجام دهیم.
وی تصریح کرد: دولت می خواهد به عنوان یک حکمران خوب در خدمت مردم قرار بگیرد و در نهایت در این ایام سخت که دغدغه ها زیاد است بتواند شور و شوق و امید را در بدنه جامعه حفظ کند که بخش مهمی از این مسئولیت بر عهده شما روابط عمومی ها است.