محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ظهر امروز با آیت الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید و همچنین آیتالله سعیدی نماینده ولی فقیه در استان قم و تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، آیت الله نوری همدانی در این دیدار ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر عنوان کرد: از جمله موضوعاتی که اهل بیت علیه السلام بر آن تاکید داشتهاند، شناخت زمان و اشراف به اوضاع زمان است؛ مثلاً در روایت داریم عاقل کسی است که آشنا به اوضاع زمان باشد و بر اساس این شناخت گام بردارد.
وی ادامه داد: یکی از فضاهایی که در این خصوص نقش مهم دارد، فضای دانشگاه و اساتید دانشگاهها هستند.
وی با بیان اینکه تمام اصطلاحات در علوم مختلف نظیر شیمی و فیزیک ابتدا عربی بوده است، گفت: در تمام اروپا و آمریکا یک مرکز علمی، دانشمند و کتابخانه وجود نداشته است و علم از جوامع اسلامی به آنجا رفت، لذا اصطلاحات علمی به زبان اسلام و قرآن یعنی عربی بوده است.
این مرجع تقلید در پایان تصریح کرد: سابقه علمی اسلام بسیار بالاست و باید بتوانیم حقیقت اسلام را به جهان بشناسانیم که تحقق این امر تلاش دانشگاهیان را میطلبد.
مسئولیت را امتحان الهی بدانیم
نماینده ولی فقیه در استان قم با بیان اینکه خداوند انسان را در مسندها مینشاند، گفت: افراد زیادی بر صندلیها نشانده میشوند تا امتحان شوند.
آیت الله سیدمحمد سعیدی در دیدار محمدعلی زلفیگل وزیر علوم تحقیقات و فناوری که در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها انجام شد، با بیان اینکه خداوند افراد را بر صندلی مسئولیت مینشاند و این فرصتی برای امتحان افراد است، گفت: همه وظایفی که رئیس جمهور، مردم و قانون از وزرا انتظار دارند باید اولویت بندی شود و در حد توان به این انتظارات پاسخ داده شود.
وی افزود: در شرع مقدس به برنامهریزی و محاسبه نفس تأکید شده است لذا مسئولان باید قبل از اینکه مأموریتشان تمام شود عملکرد خود را محاسبه کنند.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت افزود: مسئولانی که به وعدههای خود عمل نمیکنند باید بدانند که روزی همه اینها محاسبه خواهد شد و در محضر خدا باید پاسخگو باشند.
بیان اولویتهای وزارت علوم از طرف دکتر زلفیگل به مراجع عظام تقلید
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این دیدارها به اولویتهای وزارت علوم اشاره داشت و عنوان کرد: اولین اولویت وزارت علوم در این دوره "مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی" است، به معنای اینکه اساتید و دانشگاههای ایران مرجعیت علمی در دنیا پیدا کنند و نیز تعاملات علمی شایسته با دنیا برقرار شود.
دکتر زلفیگل اولویت بعدی را "آموزش و پژوهش هدفمند" عنوان کرد و گفت: آموزش و پژوهش باید مهارت محور و مؤثر در پیشرفت کشور تعریف شود. اولویت سوم "نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری" به معنای پالایش و پیرایش فرهنگهای ناشایست باقی مانده از دوران گذشته است. از طرف دیگر باید توجه داشت که فناوریهای جدید فرهنگ خاصی را همراه خود میآورد لذا اولاً باید خودمان فناوری تولید کنیم ثانیاً تاثیرپذیری فرهنگی فناوریهای بیگانه را به کمترین حد ممکن برسانیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اولویت دیگر را "شاگردپروری" عنوان کرد و گفت: اولویت پنجم نیز "خلق ثروت از دانش" است؛ میراثی نظیر نفت و معادن از پدرانمان به ما رسیده است که وظیفه داریم مزیتی بر اینها افزوده و به نسلهای آینده منتقل کنیم.