وزير جهاد كشاورزي، بر لزوم گسترش سامانههاي نوين آبياري با توجه به بحران آب در كشور تاكيد كرد و گفت: در سفر هيات دولت به شهرستان ملارد اعتبارات خوبي براي بخش كشاورزي از جمله آبياري نوين و انتقال آب در نظر گرفته شده است.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دولت به نقل از وزارت جهاد كشاورزي، سيد جواد ساداتينژاد امروز پنجشنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۱ در جريان سفر هيات دولت به شهرستانهاي غرب استان تهران و در بازديد از مجموعه كشت و صنعت قارچ ملارد، گفت: منطقه ملارد و شهريار مستعد در حوزه کشاورزی است و تلاش شده است در مصوبات اين سفر، اعتبارات خوبي در اين حوزه در نظر گرفته شود.
وي با تاكيد بر بحران آب در كشور افزود: متاسفانه استقبال مردم از حوزه آبياري نوين در اين منطقه كم است كه اميدواريم با تخصيص اعتبارات مناسب بتوانيم در اين منطقه گسترش سامانههاي نوين آبياري را داشته باشيم و در بحث انتقال آب نيز پيش رويم.
وزير جهاد كشاورزي خاطرنشان كرد: در حوزههاي مربوط به ريزگردها و آبخيزداري هم اعتبارات خوبي براي اين منطقه در نظر گرفته شده است.
وي در خصوص رفع تداخلات اراضي كشاورزي اين منطقه گفت: تداخلات اراضي كشاورزي با منابع طبيعي در محدودههاي مختلف به خصوص در مناطق روستايي و حاشيهاي در اين منطقه وجود دارد، كه در اين راستا، قرار است هفته آينده تيمي اختصاصي به منطقه اعزام شود تا با بررسي مسائل پيش روي مالكيت اراضي و رفع تداخلات، در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهد.
ساداتينژاد به دو قابليت مهم منطقه ملارد اشاره كرد و گفت: يكي از اين قابليتها توليد قارچ در اين منطقه است كه در سطح كشور داراي جايگاه ممتازي است و در اين خصوص كارهاي خوبي هم انجام شده است و وزارت جهاد كشاورزي آمادگي دارد به دليل بهرهوري مناسب و افزايش راندمان توليد، رشد و اشتغال بيشتر اين حوزه را مورد حمايت قرار دهد.
وي رشد خوب در بحث صنعت طيور را دومين قابليت مهم منطقه ملارد عنوان كرد و افزود: صنعت طيور در اين منطقه رشد خوبي داشته و تامين مناسبي را براي این منطقه و شهر تهران دارد كه در اين راستا بحثهاي مربوط به تامين نهادههاي دامي اين منطقه در اولويت است و اميدواريم هفته آينده آن هم برطرف شود.
وزير جهاد كشاورزي با بيان اين كه تسهيلات مناسبي در صنعت طيور در نظر گرفته شده است، تصريح كرد: مرغ داران براي تامين نهادههاي دامي كه بر روي سامانه بازارگاه بارگذاري شده، ميتوانند تامين مالي كنند.
وي ادامه داد: ۵۰ درصد نهاده در همان سامانه بازارگاه توسط بانك كشاورزي با تسهيلات مناسب تامين مالي ميشود و ۵۰ درصد ديگر نيز با مذاكراتي كه با وارد كننده نهادههاي دامي داشتيم، به صورت اعتباري به صنعت طيور داده ميشود و دامداران ميتوانند از اين ظرفيت استفاده كنند.
ساداتينژاد در خصوص توليد مازاد مرغ و تخممرغ نيز گفت: شركت پشتيباني امور دام از اين هفته خريد را آغاز كرده و در اين راستا، روزانه حدود هزار تن در كشور خريد مازاد مرغ را داريم كه براي ذخاير آن را منجمد ميكنيم، در مورد تخممرغ نيز با خريداري شركت پشتيباني امور دام، ذخيرهسازي آغاز شده و هيچ مشكلي از اين بابت نداريم.
به گفته وي، ديروز در جلسه ستاد تنظيم بازار، صادرات تخممرغ با توجه به مازاد توليد و همچنين با حذف عوارض مرغ، تخم مرغ، شير خشك، خامه و چربي و ... ميتواند انجام شود.
وزير جهاد كشاورزي خاطرنشان كرد: تمام تلاش ما به خصوص با اجراي طرح مردميسازي يارانهها اين است كه بتوانيم حمايت از توليد كنندهها را داشته باشيم لذا با تمام توان در كنار عزيزان توليد كننده هستيم تا هيچ دغدغهاي از اين بابت وجود نداشته باشند و پايداري استمرار توليد ادامه يابد.
مقام عالي وزارت در خصوص بازديد از ورزشگاه ۵ هزار نفري شهرستان ملارد گفت: سرانه ورزشي در اين منطقه پايين است كه انشاءالله در جلسه شوراي اداري در اين خصوص گزارشي خواهم داشت.
به گفته وي، در حوزههاي بهداشتي نيز با وجود افتتاح بيمارستان 160 تختخوابي جديد، ظرفيتهاي درماني با توجه به جمعيتي كه در منطقه وجود دارد، بايد توسعه يابد. در بحث بافتهاي فرسوده يا بحثهاي حاشيهنشيني هم آنچه به حوزه جهاد كشاورزي مربوط باشد، در اين خصوص كمك خواهيم كرد تا مسايل پيش رو رفع و رجوع شود.