آیین افتتاح مرکز فرهنگی روشنا در دانشگاه مازندران با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولان دانشگاه مازندران و معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه ۲ کشور در محل ساختمان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه مازندران، دکتر کلانتری در آیین افتتاح این مرکز که با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار شد، با اشاره به وضع نامناسب کتابخوانی در کشور، این روند را اعلام خطری دانست که باید هرچه زودتر تدبیری برای آن اندیشید و راه حل این بحران را شکلگیری زنجیرهای در بحث کتابخوانی در دانشگاهها و تقویت کتابخانههای موجود در آن عنوان کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به همدلی مناسب دانشگاهها در خصوص موضوع تقویت سطح کتابخوانی اشاره کرد و گفت: نگاه نقطهای به این اتفاق و رویداد، یک نگاه ناکارآمد است. دسترسپذیرکردن کتاب شاید یکی از ابتداییترین گامهایی است که باید برداشته شود و مجموعهای از فعالیتهای دیگر پس از این باید شکل بگیرد که در نهایت به توسعه فرهنگ کتابخوانی منجر شود و کتاب را محور تحولات، تعاملات، گفتوگوها و تبادلات دانشها قرار میدهد.
کلانتری بر لزوم اندیشیدن تمهیداتی برای حلقههای مطالعه کتاب، بررسی زوایای مختلف کتابها، مقایسه و ارتقای آثار تاکید کرد و اظهار داشت: تمام این زنجیره باید تکمیل شود تا کتاب در زندگی دانشگاهیان جایگاه ویژه خود را پیدا کند. این رویداد بنا دارد که این زنجیره را کامل کند و در طی مسیر باید به تدریج حلقههای مختلف خود را تکمیل کند و دانشگاهها نیز باید به سمت اتصال این رویداد به انجمنهای علمی، کانونها و تشکلها گام بردارند.
روح انسان با بیان آمیخته شده و ذهن انسان با آن ارتباط دارد
حجتالاسلام موسی مستقیمان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز در این مراسم با بیان این نکته که علم بیان، جزو اولین چیزهایی است که خداوند بر اساس سوره علق و سوره الرحمن به انسان عرضه داشت، افزود: بیان، یک قدرت جسمانی صرف نیست بلکه آن چیزی است که روح انسان با آن آمیخته شده و ذهن انسان با آن ارتباط دارد.
وی افزود: اینکه فلاسفه، انسان را حیوان ناطق میدانند، به دلیل قدرت نطقی است که انسان دارد. نطقی که همراه درک و فهم است و میان مخلوقات پیوند برقرار میکند. لذا پیشرفتهای علمی بشر بدون وجود قدرت بیان و انتقال آن بین افراد ممکن نبود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی به ویژه در دانشگاهها به عنوان مراکز پرورش نخبگان جوان در کشور، از تشکیل ستاد ملی کتابخوانی دانشگاهیان خبر داد و خاطرنشان کرد: نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به عنوان دبیرخانه این ستاد به فعالیت در دانشگاهها مشغول هستند.
گفتنی است در ابتدای این مراسم، دکتر کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف و جمعی از معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه دو کشور و مسئولان دانشگاه مازندران با حضور در بارگاه مطهر شهدای گمنام دانشگاه، و با اهدای شاخههای گل و قرائت فاتحه، با آرمانهای مقدس شهیدان راستین و امام شهدا(ره) تجدید پیمان کردند.