مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از اجرای سالانه ۳۰۰ هزار هکتار طرح مقابله با بیابانزایی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی وحید جعفریان در نشست تخصصی بیابان به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی در اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با حضور کارشناسان و اساتید دانشکده کویرشناسی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی سمنان، بیان کرد: طرحهای مقابله با بیابانزایی شامل نهالکاری، مدیریت روان آبها، احداث بادشکن در اطراف مزراع و تپههای ماسهای است.
وی افزود: ۱۰۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی با ایجاد زمینههای مناسب از طریق نقشآفرینی بخش خصوصی و مشارکت موثر جوامع محلی امسال احیا میشود.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که سند مشارکت مدیریت مناطق بیابانی تدوین شده افزود: اجرای این سند نیازمند مشارکت و پشتیبانی و تسهیل نقشآفرینی بخشهای مختلف است تا با عزم همگانی نسبت به مقابله با بیابانزایی و کاهش اثرات آن اقدام کنیم.
به گفته وی، کنوانسیون مقابله با بیابانزایی، یکی از معاهدهنامههایی است که کشور ما در آن عضو است و از ابتدا نقش تاثیرگذاری در برنامه، تصمیمات و تولید دانش در این حوزه داشته که آن را با کشورهای دیگر نیز به اشتراک میگذارد.
این مسوول با بیان اینکه شعار امسال عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی است گفت: خشکسالی یکی از پیامدهای تغییرات اقلیم است و اثرات مخربی بر حوزههای مختلف میگذارد که قابل مدیریت و عبور است.
جعفریان با بیان اینکه یکی از پیامدهای خشکسالی افزلیش گرد و غبار است که نه تنها در محدوده کشور ما بلکه یک ماهیت منطقهای دارد و مرزهای سیاسی را در بر میگیرد گفت: سوء مدیریت در یک کشور موجب میشود شرایط فرسایش پذیری خاک در کشور دیگر تسریع شود و طوفانهایی شکل میگیرد که میتواند چندین کشور را در برگیرد که راه حلهای مقابله با گرد و غبار هم نیازمند تدوین برنامه جامع منطقهای است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت کنوانسیون مقابله با بیابان زایی به عنوان مهمترین نهاد حقوقی از نظر بین الملل برای پرداختن به مدیریت سرزمین ابزار مناسبی است تا در حوزه دیپلماسی مدیریت گرد و غبار از این جنبههای فنی کمک بگیریم تا به یک برنامه جامع با نقش آفرینی کشورهای مرتبط بپردازیم.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه سمنان یکی از استانهای پیشرو در مبارزه با بیابانزایی است، اضافه کرد: اجرای طرحهای ابتکاری همچون بادشکنهای شطرنجی در تپههای ماسهای، استفاده از مالچ سنگ ریزهای برای اولین بار در استان سمنان آغاز شده که تلاش میشود این طرحها را در سایر مناطق کشور توسعه دهیم.