معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: طرح اصلاح شیوه پرداخت یارانه نان که از زنجان آغاز شده و به تدریج در سایر استانها اجرا میشود، دست بسیاری از قاچاقچیان آرد را کوتاه و قطع کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شادا، ذبیح اله سلمانی گفت: پس از اصلاح شیوه پرداخت یارانه نان در کشور، نان در برخی از کشورهای همسایه گران شد، که نشان میدهد آرد در آن کشورها کم شده، زیرا پیش از این، آرد از ایران به آن کشورها قاچاق میشده است.
وی بیان کرد: یارانه نان و آرد در گذشته به جیب کشورهای همسایه ریخته شده و مشکلاتی مانند رانت و قاچاق را ایجاد می کرد، اما حذف این نوع یارانه، کار قاچاقچیان را بسیار سخت کرده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: ما ارز نیمایی با قیمت حدود ۲۴۰ هزار ریال را به نرخ ۴۲ هزار ریال (نرخ ترجیحی) به وارد کنندگان میدادیم، که تاثیری در ثبات قیمت کالاهای اساسی نداشت و آنها کارهای دیگری با این ارز میکردند.
سلمانی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی به همراه سایر وزارتخانهها و دستگاهها، کارهای بزرگی همچون هدفمند سازی یارانه ها را آغاز کرده است، ادامه داد: در سند تحول دولت سیزدهم، ۱۲۵ وظیفه اصلی برعهده این وزارتخانه نهاده شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در این سند، ۱۷۳ وظیفه به عنوان دستگاه همکار برعهده این وزارتخانه گذاشته شده که این کارها و وظایف، جدا از کارها و برنامههای راهبری خود وزارتخانه است که بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب و اظهارات رییس جمهور، تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
سلمانی تصریح کرد: در برنامههای راهبردی وزارتخانه، ۴۵۱ اقدام را به استانها ابلاغ کردیم و اکنون به دنبال احصا و برش استانی این اقدامات و برنامهها هستیم که طی ۲ هفته آینده، ابلاغ میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: اصلاح نظام بانکی و نظام مالیاتی، مردمی سازی یارانه و پرداخت عادلانه یارانهها و مسائل دیگر، از نکات مهم و اساسی در این برنامههای ابلاغی است.
سلمانی با بیان اینکه حضور همه دستگاهها در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار از دیگر اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی است، خاطر نشان کرد: برخی از دستگاهها با هدف معطل کردن در صدور مجوزها و داشتن امضاهای طلایی، از عضویت در این درگاه خودداری میکردند که رییس جمهور با حضور در وزارتخانه بر عضویت همه دستگاهها در این درگاه تاکید کرد.
وی اظهارداشت: ما معتقدیم که یک مجوز باید در مدت چند ساعت صادر شود و امضاهای طلایی که راهی برای گرفتن رانت بود، حذف شود.
سلمانی خاطرنشان کرد: تعداد و میزان فرارهای مالیاتی بسیار زیاد بود که امروز با اجرای همین برنامهها، شاهد برقراری عدالت در پرداخت مالیاتها هستیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: اقدام دیگر وزارت امور اقتصادی و دارایی، مشخص کردن آن دسته از املاک و داراییهای دولت است که خود دولت از آن بیخبر بوده و دیگران در حال استفاده از آن هستند.
وی اضافه کرد: برای مشخص شدن این املاک و داراییها، سامانه سوتزنی را راهاندازی کردیم؛ افرادی که این املاک و داراییها را معرفی کنند، پس از بررسی و احراز هویت از سوی کمیته فنی، با توجه به ارزش املاک، بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال جایزه دریافت میکنند که تاکنون هفت مورد را مشخص کرده ایم.