حجت الاسلام علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع به مناسبت سالروز پیوند آسمانی امام علی ( ع ) و حضرت فاطمه زهرا ( س ) یادداشتی منتشر کردند.
ازدواج از منظر دین مبین اسلام، امری بسیار مقدس و پسندیده است.
پیامبر اکرم ( ص ) می فرمایند: در اسلام هیچ بنیادی پی ریزی نشده است که مانند ازدواج، محبوب خدای بزرگ باشد.
آن گل سر سبد هستی، حضرت خاتم المرسلین ( ص ) همچنین فرمودند: هر کسی که ازدواج کند، نصف بندگی خدا به او داده شده است.
امام صادق ( ع ) نیز فرمودند: دو رکعت نمازی که فرد متاهل به جای می آورد، از هفتاد رکعت نمازی که انسان مجرد می خواند، برتر است.
این بیان، نشان از جایگاه والای ازدواج، در مکتب اسلام دارد.
شهید علامه مطهری، در تبیین موضوع، در صفحه ۲۵۲ کتاب تعلیم و تربیت در اسلام می فرماید: یکی از علل این که در اسلام، ازدواج یک امر مقدس و عبادت تلقی شده است، همین است ... ازدواج اولین مرحله خروج از خود طبیعی فردی و توسعه پیدا کردن شخصیت انسان است ... پختگی ای که در پرتو ازدواج و تشکیل خانواده ایجاد می شود، در هیچ جای دیگر نمی توان به آن رسید.
آن استاد فرزانه و اسلام شناس والا در صفحه ۳۹۸ همان کتاب می آورد: یک پختگی و پویایی وجود دارد که جز در پرتو ازدواج و تشکیل خانواده پیدا نمی شود، در مدرسه پیدا نمی شود، در جهاد با نفس پیدا نمی شود، در نماز شب پیدا نمی شود. این کمالات را فقط باید در ازدواج و تشکیل خانواده به دست آورد.
علامه محمد تقی جعفری هم می فرماید: اسلام با ازدواج می خواهد انسان واقعی به وجود آورد، و مسئله انسان و انسانیت مطرح است.
این نگاه بزرگان و فیلسوفان دینی است، که برگرفته از نگاه الهی آنان به ازدواج است.
آیت الله مکارم شیرازی نیز در صفحه ۴۶۵ از جلد ۱۴ تفسیر نمونه می آورد: بعد از ازدواج، شخصیت انسان تبدیل به یک شخصیت اجتماعی می شود و خود را مسئول حفظ همسر و آبروی خانواده و تامین وسایل زندگی فرزندان آینده می بیند. به همین دلیل، تمام ابتکار و استعداد خود را به کار می گیرد و از ظرفیت های وجودی خود کمال استفاده را می برد و به بالندگی بیشتری نایل می شود.
این همه عزت و شکوفایی و رشد را خدای حکیم و دانا، در ازدواج قرار داد تا انسان در مسیر انسانیت و کمال به حرکت درآید.
اگر ما با حقیقت و ارزش و جایگاه ازدواج آشنا شویم و نگاهمان به امر ازدواج درست باشد؛ یقینا راه به هم رسیدن دختران و پسران جوان را هموار می کنیم و با تمام توان از ازدواج آسان و اسلامی حمایت می نمائیم.
قرآن کریم نیز برای ترغیب و تشویق دختر و پسر به امر ازدواج، بر این نکته تاکید می کند که نباید فقر، موجب محروم شدن شخص از ازدواج شود و فقرا باید به خدا توکل کنند که پروردگار بزرگ آنان را بی نیاز خواهد کرد.
در آیه ۳۲ سوره نور می خوانیم: پسران و دختران بی همسر و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید. اگر تنگدست و فقیر باشند، خداوند از فضل خود بی نیازشان می گرداند و خداوند، گشایشگر داناست.
این آیه بیانگر اهمیت ازدواج است، تا انسان در پرتو آن به آرامش و رحمت و عزت و پختگی برسد.
در آیه ۲۱ سوره روم فرمود: از نشانه های خداآن است که از جنس خودتان، همسرانی آفرید تا در نزد آنان آرامش یابید و میان شما مودت و رحمت قرار داد.
نگاه خدا و دین و اولیاء الهی و علماء و اندیشمندان اسلامی را به امر مقدس ازدواج، مرور کنیم؛ تا زندگیمان شیرین تر، زیباتر، و آرامش بخش تر شود.