رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی فردوسی گفت: سه عنصر؛ «هویتی»، «خردورزی» و «حق طلبی» از عناصر مهم شاهنامه فردوسی برای آموزش به دانش آموزان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، الهام یاوری، درآئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی فردوسی که در مرکز آفرینشهای ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای بارز شاهنامه فردوسی اظهارکرد: در داستانهای مختلف این کتاب ارزرشمند، موضوعات مهمی یادآوری شده است که در این میان؛ عناصر هویتی، عنصر مشترک خردورزی و حق طلبی حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه شکلگیری یک ملت فقط به مرزهای جغرافیایی نیست، تصریح کرد: حفظ عناصر فرهنگی و پویایی میان نسلها سبب قوام جامعه میشود.
یاوری تصریح کرد: دادخواهی و خردورزی به عنوان اشتراکات فرهنگی ما ایرانیان مطرح میشود و این مفاهیم کلیدی در شاهنامه در قالب کلماتی همچون دادگری مورد توجه قرارگرفته است.
وی با بیان این که توجه به عبادت و یاد خدا بودن از ویژگیهای شاهنامه است، خاطرنشان کرد: تلاش بیپایان تورانیان و طغیان در برابر ستم و ستمناپذیری که در داستانهای متعدد شاهنامه آمده است همواره مورد توجه قرار داد.
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به نبرد فرهنگی که همواره در جامعه وجود دارد، گفت: اکنون افسران فرهنگی پیشرفت در جامعه تلاش کردند تا ما بیپرده حق را ببینیم و کمک کردند که پیرو آن باشیم. لذا چنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ این افسران فرهنگی، معلمان هستند.