رئیس مرکز پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد اعلام کرد، طی چهار ماهه اخیر، "امضای طلایی" با شیب ملایمی در حال حذف از عرصه کسب و کار کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، سید امیر سیاح، در حاشیه شصت و پنجمین جلسه هیئت مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امضای طلایی روی کاغذ حذف شده اما کماکان بعضی دستگاه ها در حال مقاومت و ادامه روند پیشین هستند، اظهار داشت: یک اتفاق خوبی که افتاده، این است که امضای طلایی با شیب ملایمی دارد حذف می شود.
وی با بیان اینکه ممکن است این سؤال پیش اید که ما به چه استنادی داریم این حرف را میزنیم؟ گفت: استناد ما به شاخص "نسبت صدور مجوز به درخواست آن" است که اوایل امسال کمتر از 20 درصد بود و بتدریج به بالای 20 درصد و در هفته اخیر به بالای 28 درصد رسیده است. البته ما تلاش خودمان را می کنیم که کم کم این شاخص را به 100 درصد برسانیم.
سیاح در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه بیشترین مجوزهای صادره، مربوط به مشاغل خانگی با عملکرد 30 درصد بوده است، عملکرد بعضی دستگاه ها در این ارتباط را صفر اعلام کرد که به گفته وی، اخطار های پی در پی نظارتی برای آنها در حال ارسال است و اینکه، بازرسی های خارج و داخل دولت فعال شده اند تا جلوی تدوام این وضعیت گرفته شود.
وی تصریح کرد: با وجود موافقت و التزام دستگاه های اجرایی، بر روی کاغذ برای حذف امضا های طلایی صدور مجوز، در مرحله عمل، خیلی دستگاه ها و بویژه آن دسته از کارمندان آنها که در تماس با متقاضی هستند، در عمل حاضر به از دست دادن این امضای طلایی نیستند و مثل قدیم، برای متقاضیان، شروط مبهم تعیین و دلبخواهی عمل می کنند.
رئیس مرکز پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد در پاسخ به سؤال دیگری، اظهار داشت: دستگاه هایی که هنوز به درگاه ملی مجوز های کشور متصل نشده اند، بیشتر دستگاه های خود انتظام مثل تشکل ها، کانون ها، نظام صنفی ها و ... هستند؛ البته با وجودی که همه دستگاه های دولتی به این درگاه متصل هستند، اتصالات برخی از آنها، مشکل دارد که معروف ترین اشان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
سیاح ادامه داد: کاری که الان داریم می کنیم این است که نظارت بسیار قوی و قاطعانه تری بر دستگاه هایی اعمال کنیم که به درگاه ملی مجوز ها متصل هستند اما مجوز صادر نمی کنند و نیز دستگاه هایی که به رغم اتصال، در عمل متقاضیان را وادار به مراجعه حضوری و پی گیری کاغذی درخواست اشان می کنند و شروط اضافه می گذارند.
وی اعلام کرد: درگاه ملی مجوز های کشور به سیستم نظارتی مجهز شده که می تواند پایش کند که از کدام شهروند، درخواست مدارک کاغذی شده و کدام دستگاه دارد خارج از نظام ملی مجوز ها، شروط اضافه می گذارد و مدارک اضافه از متقاضیان درخواست می کند که این هر دو "جرم" است.
رئیس مرکز پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد با اشاره به اصرار وزارت راه و شهرسازی برای حفظ مجوز های خود، تصریح کرد: تمام دستگاه هایی که اصرار دارند کماکان صادر کننده مجوز باشند باید بدانند آن دوره ای که مردم برای صدور مجوز در مقابل آنها تعظیم و خواهش می کردند، گذشته است و آنها باید ارتباط اشان را با مردم قطع و فقط با کد ملی متقاضیان در ارتباط باشند.
سیاح در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اختلافات موجود بین میراث فرهنگی و وزارات راه و شهرسازی در خصوص صدور مجوز مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی اظهار داشت: شرایط صدور مجوز خدمات رفاهی شفاف و روشن شده و صاحب هر کد ملی که شرایط لازم را داشته باشد باید مجوز فعالیت بگیرد.
وی افزود: قانون جدید می گوید، ظرفیت گذاری و فاصله گذاری و اشباع ممنوع است و هر کسی که می خواهد کاری را شروع کند، دولت وظیفه دارد به او مجوز بدهد و دیگر اینکه رقیب ناراحت می شود، مشکل خودش است. او باید برود خود را بهره ور تر کند، قیمت هایش را کاهش دهد و کیفیت خدماتش را افزایش دهد تا بتوانند مشتری های خود را حفظ کند. بنابراین اینکه برخی صادر کننده های مجوز و فعالان اقتصادی انتظار دارند دولت مسیر ورود رقبا را بخاطر آنها ببندد، غلط است و دیگر از این خبر ها نیست.
سیاح یادآور شد: قرن جدید، قرن رقابت است و دوران متوقف کردن رقیب در پشت درها، با مستمسک قرار دادن قانون، گذشته است. درهای بازار ها باید باز باشد و چه صادر کنندگان مجوز و چه فعالان اقتصادی قدیمی باید آماده رقابت باشند و خود را با دوران جدید تطبیق دهند.
وی با بیان اینکه امروز دیگر صادر کننده مجوز بودن، افتخار نیست و امضای طلایی وجود ندارد، گفت: با این وجود، بعضی دستگاه ها اصرار دارند که باید ما صادر کننده مجوز باشیم و قتی به آنها می گوییم شما باید استعلام دهنده باشید، بهشان برمیخورد.
رئیس مرکز پایش محیط کسب و کار وزارت اقتصاد تصریح کرد: من به دستگاه ها هشدار میدهم، وقتی شما اینطور سفت گرفته اید که حتما شما صادر کننده مجوز باشید، این حق را به دستگاه های نظارتی می دهید که شاخک هایشان حساس شود که آن پشت چه خبر است که اینقدر اصرار دارید فقط خودتان صادر کننده مجوز باشید در حالی که صادر کننده مجوز در عصر جدید، سیستم و نه مأمور دستگاه است.