نشست چالشیابی و تدوین راهبرد جهت رشد ترانزیت کالا از کشور در محل مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، در این جلسه حاضران به بررسی ابعاد گوناگون ترانزیت کالا از خاک کشور و تبیین چالشهای پیشروی ترانزیت ریلی پرداختند و چالشهای این حوزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این نشست دکتر سعید محمدزاده، مدیرعامل اسبق شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ضرورت ایجاد یک نگاه کلان و چندوجهی در حوزه حمل و نقل کشور عنوان کرد: از آنجا که حمل و نقل یک موجود زنده است، بنابراین نوع نگاه به این موجود زنده نمیتواند به صورت تک بعدی شکل بگیرد. نگاهی که از گذشته در وزارت راه وجود دارد این است که چند شرکت که متولی مدهای مختلف حمل و نقل هستند، در رقابت با یکدیگر باید کار کنند. این در حالی است که دریا، ریل و جاده باید در کنار یکدیگر و با تعامل با یکدیگر وظیفه حمل و نقل را پیش ببرند. برای مثال، ترانزیت خدمتی است که باید توسط یک سیستم فروخته شود، نه صرفا یک مد خاص از حمل و نقل همچون شبکه حمل و نقل ریلی.
محمدزاده با اشاره به چالشهای پیشروی راهآهن کشور اذعان کرد: با ساختار موجود، بدون شک راهآهن نمیتواند ادامه حیات بدهد و اصلاح ساختار آن ضروری است. این موضوع تاسفبرانگیز است که در دورهای ۸۳ درصد از هزینههای شرکت راه آهن ایران مربوط به هزینههای نیروی انسانی بود، در حالی که اساسا شرکت راهآهن باید به عنوان یک بنگاه درآمد هزینهای، تلاش کند تا به سودآوری مدنظر برسد.