معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همزمان با هفته دولت روز پنجشنبه سوم شهریور ماه به نمایندگی از هیئت دولت به استان اردبیل سفر کرد.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در نشست نخبگان، سرآمدان و تشکلهای شاهد و ایثارگر استان اردبیل با گرامیداشت هفته دولت و سالگرد شهادت شهید رجایی و شهید باهنر، گفت: استان اردبیل تاریخساز است و از عهد گذشته و پس از اسلام و در دوران دفاع مقدس تاریخساز بوده و عرفا، اندیشمندان و نخبگان زیادی از این خطه بودهاند.
وی با اشاره به سخنان یکی از آزادگان در این نشست مبنی بر اینکه «ایثار ادامه دارد»، افزود: این جمع افراد موفق جامعه ایثارگری هستند و بار مسئولیتی در حوزههای فرهنگی، علمی، کارآفرینی و مدیریتی به عهده دارند و نقشآفرین هستند و مرجعیت دارند و همانگونه که در این نشست اشاره شد جوانترین شهید جنگ تحمیلی و جوانترین استاد تمام دانشگاه از این منطقه بودهاند که نشاندهنده بصیرت و عزم مردم اردبیل است.
معاون رئیس جمهور با ذکر خاطراتی از رشادتهای شهید باکری افزود: امروز از نمایشگاه دستاوردهای صنایع دفاعی بازدید کردم و مشخص بود به جایی رسیدهایم که دیگر کشورها به ما محتاج شدهاند و البته اگر با تکیه بر روشهای مادی حرکت کنیم ممکن است از برخی کشورها عقب باشیم اما نکتهای که ایران اسلامی را از دیگران ممتاز میکند عهدی است که با خدا بستیم و صادقانه با خداوند رفتار میکنیم و جایی که نیاز به پرداخت هزینه بوده در میدان بودیم و به همین دلیل مورد عنایت خداوند بودهایم و خداوند به سبب صداقت پاداش میدهد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: مشکلاتی که در کشور وجود دارد زیاد است و چیزی پنهان نیست و خوشبختانه در کشور همه اخبار منتقل میشود، اینکه کسانی در کشور ما مشغول خیانت هستند که در تاریخ هم دیدهایم که اگر کشور ما در هیچ جنگی در تاریخ شکست نخورده است مگر وقتی خیانتی انجام شد. اما اگر خواص اهل حق در مسیر الهی کم نیاورند و استقامت کردند خداوند همانگونه که وعده داده است این کشور را یاری میدهد.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی و زندگی کردن در زیر پرچم امام حسین (ع) نعمت است، گفت: ایثارگر کسی است که به خود نمیاندیشد و در تفکر او خودی وجود ندارد و هر چه هست مکتب و دیگران هستند. ایثارگر و جانباز بار معنوی دارد و مقدس است. در دنیا به بازماندگان جنگ کهنه سرباز میگویند ولی ما جانباز و ایثارگر اطلاق میکنیم زیرا این کلمات بار معنایی دارند و برای ما مقدس هستند. به درگذشتگان جنگ شاهد و شهید میگوییم یعنی زنده هستند و دستگیری میکنند. حفظ این میراث گرانبها وظیفه همگانی است و باید از آن محافظت کرد.
معاون رئیس جمهور در مورد وضعیت بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اقدامات بنیاد باید منسجم شود و منابع مالی آن پایدار و منطقی شود تا خدمات استاندارد و مستمر به ایثارگران ارائه شود و یکی دیگر از اقدامات مهم ایجاد همافزایی بین سایر نهادهای دولتی، گروههای مردمی و بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: قوانین حوزه ایثارگران دارای تکثر و پراکندگی است و برخی قوانین نیز منسوخ شده لذا بسته تنقیح قوانین و مقرراتی تدوین و به دولت ارسال شده است تا در قالب برنامه هفتم توسعه به قانون تبدیل شود تا نظمی در این قوانین ایجاد شده تا تبعیض در ارائه خدمات کاهش یافته و به نیازهای ایثارگران پاسخ داده شود.
وی با بیان اینکه بهکارگیری ایثارگران در جایگاههای مدیریتی و در اولویت قرار گرفتن آنها ابلاغ شده است، گفت: این ابلاغیه در برخی استانها در حال اجرا است و امیدواریم در استان اردبیل نیز شاهد اجرای این موضوع باشیم. توسعه آسایشگاه و بیمارستانهای بنیاد شهید و امور ایثارگران از برنامههای بنیاد است.
ولی اسماعیلی نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ گرمی و دشت مغان در مجلس نیز در این نشست بر ضرورت اجرای قوانین مصوب در حوزه خدمات رسانی به ایثارگران تأکید کرد و گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی عدم اجرای قوانین حوزه ایثارگران را پیگیری خواهد کرد به عنوان نمونه در مورد تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران موضوع از بالاترین مسئولان دستگاهها پیگیری خواهد شد.
نخبگان شاهد و ایثارگر در این نشست مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند و تفاهمنامه همکاری در امور تولید و دانشبنیان با هدف مولد کردن تولید بین «عادل مهری» مدیرکل دفتر دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر و «حبیب ابراهیم پور» رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل به امضا رسید.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در بدو ورود به استان اردبیل با حضور در گلزار شهدای بهشت فاطمه (س) با نثار شاخههای گل و قرائت فاتحه به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.
انتهای پیام/