مدیرکل حوزه وزارتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در سفر به استان خراسان رضوی، با حضور در مرکز خدمات سرمایه گذاری این استان چالش ها و راهکار های حوزه سرمایه گذاری خارجی را بررسی کرد؛ نشست جداگانه با مدیران اقتصادی و اندیشه ورزان استان از دیگر برنامههای این سفر بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، سیدمحمد حسین قریشی در سفر به استان خراسان رضوی، از مرکز خدمات سرمایه گذاری این استان بازدید کرد.
در این بازدید چالش ها و راهکار های حوزه سرمایه گذاری خارجی و فرایندهای صدور مجوز کسب و کار، اخذ کد فراگیر، نقل و انتقالات ارز، مشکلات حسابهای بانکی سرمایه گذاران خارجی، اقامت آنها و همچنین ساختار نیروی انسانی و مشکلات اعتباری مراکز خدمات سرمایه گذاری مورد بررسی قرار گرفت.
برگزاری شورای هماهنگی مدیران استانی دستگاه های تابعه وزارت اقتصاد
در جریان این سفر همچنین شورای هماهنگی مدیران استانی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان خراسان رضوی باحضور مدیرکل حوزه وزارتی وزارت اقتصاد، مدیرکل اموراقتصادی ودارایی استان و مدیران دستگاههای تابعه این وزارتخانه در محل اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی برگزارشد.
این جلسه با دو دستور جلسه تفویض اختیارات وزارت اقتصاد به استانها و بازگشت مالیات شرکتهای بزرگ که فعالیت آنها در استان است ولی مالیات خودرا در استان دیگر پرداخت میکند، برگزار شد.
در موضوع تفویض اختیارات وزیر اقتصاد مواردی همچون مباحث خزانه، ماموریت ها و انتقال ها، سرمایه گذاری خارجی، بخشودگی جرائم مالیاتی، شماره گذاری خودروهای صفر دولتی، مفقودی سند املاک، ابلاغ سقف اعتبارات بانکی، تهاتر املاک مازاد بانکها، صدور کامل احکام هیئت ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، نحوه توزیع پاداش ۲۱۷، افزایش سقف رقم کالاهای فاسد شدنی موجود در انبارهای اموال تملیکی، اختیار کامل کالاهای سرمایه ایی برای واگذاری به دستگاه های حمایتی وایجاد تالار بورس در استان مورد بررسی قرار گرفت.
قریشی با تقدیر از فعالیت های شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد در استان گفت: حل مشکلات مطرح شده نیاز به دو مسئله مهم پیگیری و استمرار دارد که حضور در استانها موجب می شود ذهنیت بهتری نسبت به آنها داشته باشیم و مشکلات ملموسترخواهند شد که این دو موضوع در رفع آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی خواستار تعامل، پیگیری واستمرار از طرف مدیران کل در استانها برای رفع چالشها شد.
طرحهای پژوهشی تسریع و هدفمند شود
قریشی در این سفر همچنین در نشست اندیشه ورزی اداره کل امور اقتصادی و دارایی این استان شرکت کرد و در سخنانی خواستار تسریع در تعیین تکلیف طرح های پژوهشی ارسالی از استانها به پژوهشکده وزارت اقتصاد شد و تأکيد کرد: نگه داشتن و معطل کردن اساتید دانشگاه و دانشجویان برای پذیرش طرح های پژوهشی آنها مطلوب نیست.
وی با تأکید بر ضرورت تعامل بین اساتید دانشگاه و پژوهشکده وزارت اقتصاد بیان داشت: علیرغم مشکلات بودجهای و نیروی انسانی در این پژوهشکده داشتن نگاه مسئله محوری یکی از ضروریات است.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت اقتصاد عمده کار پژوهشکده وزارت اقتصاد را تأیید طرحهای پژوهشی و طرح آنها در شورای پژوهشی دانست وگفت: قبل از مسئله بودجه باید مشخص شود که آیا وزارت اقتصاد تمایلی به موضوعات پژوهشی ارسالی دارد یا خیر.
قریشی تصریح کرد: موضوعات ارسالی به پژوهشکده به دودسته ملی و استانی تقسیم میشود که موارد ملی پژوهشکده تشخیص میدهد در کدام استاد و دانشگاه انجام شود که در این مورد می توان با تشکیل کنسرسیومی، موارد مختلف پژوهش را بر اساس عناوین ارسالی برای استان ها فصل بندی و به آنها واگذار کرد. این نقش پژوهشکده بسیار مهم است ولی باید دقت داشت که این فرایندها که نیاز به بودجه ندارد به سرعت تعیین تکلیف شود.
وی همچنین بر اولویت بندی طرح های پژوهشی، تنظیم گری و نگاه فرآیندی در بحث های طرح های پژوهشی تأکيد کرد.
گفتنی است در نشست اندیشه ورزی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی که با حضور رئیس پژوهشکده وزارت اقتصاد، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان و اساتید و صاحب نظران اقتصادی برگزار شد، مسائل و مشکلات فرایند های پژوهشی در استانها و وزارت متبوع مورد بررسی قرار گرفت.