در اولین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و دولت چند ملیتی بولیوی، دو کشور برای افزایش همکاریهای اقتصادی و فناوری توافق کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازشبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، اولین اجلاس كميسيون مشترك همكاريهای اقتصادي بین جمهوري اسلامي ايران و دولت چندملیتی بولیوی در تهران برگزار شد.
علی فکری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری در ابتدای این نشست با قدردانی و خیر مقدم به فردی مامانی ماچالا معاون وزیر روابط خارجی بولیوی و هیئت همراه با اشاره به اینکه، ایران و بولیوی دو کشور دوست و یاور همدیگر هستند که میتوانند در کنار مسائل سیاسی، به لحاظ اقتصادی و تجاری نیز از ظرفیتهای یکدیگر بهرهمند شوند.
وی افزود: يكي از راههای گسترش همكاريهاي دو جانبه به ويژه در حوزههاي اقتصادي، تجاري و صنعتي، بهرهگيري از ظرفيتهای اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي دو كشور است. لذا آمادگی داریم برای انتقال دانش و تجربیات به بولیوی در حوزههای مختلف اقتصادی به خصوص در حوزه ماشین آلات کشاورزی، محصولات دارویی، سلامت، فناوری، نانوتکنولوژی و اجرای پروژههای مختلف با بولیوی همکاری کنیم.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری خطاب به معاون وزیر روابط خارجی بولیوی گفت: همكاران ما و جنابعالي مذاكرات فشردهاي به منظور تدوين سندي جهت گسترش روابط اقتصادي دوجانبه داشتند كه در نهايت منجر به تنظيم يادداشت تفاهم پاياني اجلاس كميسيون مشترك شد که در سند مذكور زمينههاي همكاريهاي دو كشور در حوزههاي مختلف اقتصادي و بازرگاني، علمي و فناوري ترسيم شده است.
وی تأکيد کرد: اين سند چارچوب و بستر مناسبي برای گسترش هرچه بيشتر روابط اقتصادي دوجانبه فراهم میآورد.
امیدواریم با پیگیریهای مستمر نمایندگان دو کشور، زمینه گسترش روابط اقتصادی دو کشور و افزایش حجم مبادلات بازرگانی دو کشور فراهم گردد.
همچنین آقای فردی مامانی ماچالا نیز با ابراز تشکر از مهمان نوازی ایرانیان دستاوردهای اولین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بولیوی را قابل توجه دانست و افزود: زمینهها و ظرفیتهای بسیاری در حوزه همکاریهای اقتصادی بین دو کشور ایران و بولیوی به ویژه در حوزههای کشاورزی، فناوری، انرژی و ماشین آلات و صنایع مختلف وجود دارد.
وی با اشاره به اقدامات دولت بولیوی برای صنعتی کردن بخش کشاورزی در جهت افزایش قدرت اقتصادی این کشور، افزود: باتوجه به توانمندیهای شرکتهای تولیدکننده ماشین آلات از جمله تراکتور و قطعات ماشین آلات کشاورزی در ایران، تمایل داریم از این ظرفیت استفاده کنیم. در حال حاضر بخش کشاورزی ما نیاز مبرم به حضور و حمایت شرکتهای تولیدکننده ایرانی دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بولیوی در حوزههای معدنی این بخش را به عنوان یکی از مزیتهای طرف بولیویایی معرفی کرده و پیشنهاد نمود هیاتی کارشناسی برای بررسی زمینه های همکاری دوجانبه و سازوکارهای آن از سوی جمهوری اسلامی ایران به بولیوی اعزام شود. طرف بولیویایی همچنین با اشاره به ظرفیتهای فناوری جمهوری اسلامی ایران از بررسی همکاریهای دو جانبه در این حوزه استقبال نمود و خواهان انجام اقدامات عملی و اجرایی در این زمینه شد.