مهدي اسلامپناه، در جریان سفر به شیراز در جمع صنعتگران استان فارس، توليد باکیفیت را تنها راه نجات كشور از تنگناهای اقتصادی دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از استاندارد، اسلام پناه در این دیدار که در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، به عضويت ريیس سازمان ملي استاندارد ایران در شوراي عالي هيئت ناظر اتاق بازرگاني ايران، اشاره کرد و افزود: از طرفي قانون گذار عضویت اتاقهای بازرگاني، اصناف و اتاق تعاون را در شوراي عالي استاندارد تعريف كرده است.
اسلام پناه، سازمان ملي استاندارد ايران را وكيل مردم دانست و نظارت بر اداي حقوق اجتماع در بحث كيفيت، حق رضايتمندي مردم، حق ايمني، سلامت، محيط زيست سالم و ... را از وظايف ماهيتي اين سازمان برشمرد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به سابقه تاسیس این سازمان که نزدیک به یک قرن است گفت: سازمان ملی استاندارد ایران برای حمایت از تولید با هدف تولید باکیفیت و خدمات مطلوب به منظور جلب رضايتمندي عمومي مبتني بر اعتماد از هیچ کوششی دریغ نمی کند.
رئيس سازمان ملي استاندارد ايران بار دیگر تاکید کرد: بايد به سمت تقويت اعتماد عمومي در حوزه توليد برويم و سرمايه اجتماعي از دست رفته را در اقتصاد صنعتي را احیا کنیم.
اسلامپناه با بیان اینکه سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال در کشور است، گفت: براي صدور نشان حلال و گواهي هيچ منعي نداريم.
رئیس سازمان استاندارد ایران با اشاره به راهبرد دولت، شعار و گفتمان مردمی است، گفت: ما با شعار استاندارد مردمی، دولت مردمی، خدمتگزار مردم هستیم و در تلاشیم با نوآوری جدید تاثیر بسزایی در چرخه اقتصاد کشور و رضایت مردم داشته باشیم.
اسلامپناه همچنین با تاكيد بر افزایش تراز استانداردها در تولید كالا و ارایه خدمات ، افزود: طبق قانون به منظور تسريع در فرايند استاندارد سازي همه دستگاههاي قوه مجريه موظف هستند مقررات فني حوزه مربوطه خود را با رعايت استاندارد ملي و بينالمللي تدوین، اجرا و بر آن نظارت كنند و سازمان ملي استاندارد نیز نظارت استصوابی بر اجرای دقیق آن دارد.
اسلام پناه با اشاره به طرح تسریع در ترخیص کالاهای اساسی گفت: با تلاش شبانه روزی در ادارات کل استاندارد استانهای مرزی، مدت زمان ماندگاری كالاهاي اساسي به ٥ تا ٧ روز کاهش یافت.
دبیر شورای عالی استاندارد از صدور ٩٢ نشان حلال طي یکسال گذشته با رشد ٩٢٠ درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: اگر نشان حلال جمهوري اسلامي در بازار بينالملل، نقطه تلاقي مصرف بين مسلمان و غيرمسلمان باشد، بسيار ارزشمند خواهد بود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار کرد: استان فارس بايد با زيست بوم غذايي نقش موثري در تجارت حلال در بازارهاي همسايه ايفا كند.
رئیس سازمان استاندارد ایران همچنین از ارائه سند راهبردی سیستم مدیریت يكپارچه غذا طي روزهاي آينده به شوراي عالي استاندارد خبر داد.
اسلامپناه پيشنهاد داد كه توليد مواد اوليه حلال در فارس در دستور كار قرار گيرد و از اعلام حمایت صفر تا صدی سازمان ملي استاندارد ايران از تشكيل آزمایشگاه حلال در این استان خبر داد
رئيس اتاق بازرگاني فارس نيز در اين ديدار خواستار تفويض برخي استانداردها به استانها شد و گفت: مشكل عمده ما اين است كه اعلام ميكنند تقاضاهاي استاندارد بايد در تهران بررسي شود.
جمال رازقي ادامه داد: يك سوم صادرات ميوه و تره بار صادراتي كشور از فارس انجام ميشود و لذا نياز است كه براي حل مشكلات فعالان اقتصادي برخي از اختيارات تفويض شود.
او خاطرنشان کرد: بعضي از آزمايشات كه بايد در آزمايشگاههای خود استاندارد انجام شود اما گاهی به ديگر استانها ارسال مي شود كه نياز است در اين باره هم اختياراتي به استان داده شود.
رئيس اتاق بازرگاني در خصوص نشان حلال نيز گفت: برای تایید مدارک نشان حلال هم باید مدارک به تهران ارسال شود.اگرچه روحانی برای تایید نشان حلال به میزان کافی در استان داریم اما از سایر مناطق استفاده میشود.
رازقی تصریح کرد: در تدوين، تجديدنظر و اصلاحيهها نياز به نوآوري در تدوين و بازنگري استاندارد، خلاصه سازي متون استاندارد، توجه به كيفيت، مطابقت با استانداردهاي بينالمللي، بازنگري و به روز رساني استانداردهاي قديمي و ...داريم.
او تاکید کرد: زمانبندی در سازمان ملي استاندارد براي رسيدگي به درخواستها مدنظر نظر قرار گيرد.