رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: امنیت شغلی عشایر با بیمه اجتماعی ممکن است اما هنوز در تامین اعتبارات صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر با مشکل مواجه هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی عباس پاپیزاده در نشست یازدهمین قرارگاه کرامت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر که در دفتر مرکزی این صندوق برگزار شد، با اشاره به اهداف شکلگیری صندوق، اظهار کرد: هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر این است که با بیمه و چتر حمایتی، جامعه عشایری و روستایی را که زنجیره غذایی کشور را حفظ میکنند، پوشش دهیم.
وی گفت: امنیت شغلی عشایر با بیمه اجتماعی ممکن است و با وجود تلاشهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تاکنون پوشش بیمهای جامعه عشایری قابل قبول نیست.
پاپیزاده افزود: امسال با وجود رشد ۶۰ درصدی سطوح درآمدی صندوق، مستمری بیمه روستاییان و عشایر دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است که کفاف زندگی بازنشستگان صندوق را نمیدهد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: ماده ۸ آییننامه بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر مصوب سال ۱۳۸۴ تصریح دارد که وقتی بلایای طبیعی و خشکسالی رخ دهد، دولت موظف به تامین افراد خسارت دیده روستایی و عشایری است و وزیر کار و رفاه اجتماعی موظف به پیگیری موضوع هستند.
وی ادامه داد: وزارت کار به دلیل بار مالی فعلا نسبت به اجرای این ماده پاسخی نداده ولی بحرانهای سیل و خشکسالی در این حوزه (مانند سیل مرداد ماه) فشار زیادی را به معیشت روستاییان و عشایر وارد کرده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که تمام عشایر کشور تولیدکننده هستند و بیکاری در جامعه عشایری وجود ندارد، گفت: ۳۵ درصد صنایع دستی کشور و بسیاری از محصولات غذایی و دامی ایران محصول کار عشایر است و همچنین ذخیره فرهنگی در سبک زندگی ایرانی و رسومات هستند و باید بیش از پیش به این قشر از مردم توجه کرد.
پاپیزاده ادامه داد: تک تک خانوارهای عشایری به صورت خودجوش و بدون هزینه دولت هستههای ایجاد اشتغال و تولید هستند و سازمان امور عشایر تنها یکی از چندین دستگاه خدماترسان به عشایر است اما از سوی سایر دستگاهها مشکلات آنان پیگیری نمیشود که یکی از مهمترین مشکلات آنان همین موضوع بیمه اجتماعی است.
توجه به ردیف بودجه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در برنامه هفتم
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در این نشست با بیان اینکه پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی حقوق مستمریبگیران صندوق را برای سال جاری به دولت دادهایم، گفت: باید در برنامه هفتم توسعه به ردیف بودجه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر توجه شود.
بیتالله برقراری گفت: برای حفظ حیات صندوق و گسترش دامنه خدمات به کشاورزان، روستاییان و عشایر باید بودجه صندوق به صورت واقعی در بندها و تبصرههای بودجه سنواتی لحاظ شود که دولت جهادی سیزدهم عزم و اراده جدی در این مهم دارد و در یک سال گذشته این موضوع در حال پیگیری و اجرایی شدن است و باید به این هدف و نقطه از کفایت مستمری برسیم که مستمری پرداختی صندوق حتما از حقوق مستمری پرداختی کمیته امداد به مددجویان بیشتر شود.
وی با بیان اینکه هرچه برای عشایر کشور کار کنیم کم است، گفت: ما به عنوان متصدیان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در حد خود به تکریم این قشر وفادار به کشور و انقلاب میپردازیم و افتخار میکنیم شاهد گسترش چتر بیمهای در بین عشایر هستیم و تفاهم نامهای نیز در این خصوص با سازمان امور عشایر منعقد کردهایم.
برقراری با اشاره به اینکه طی یکسال اخیر بیش از ۳۰۰ هزار نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه صندوق اضافه کردهایم، افزود: در سال ۱۴۰۱ در قالب قرارگاه کرامت و اقدام تحولی مدنظر دولت مردمی سیزدهم درصدد هستیم یک میلیون نفر از جامعه هدف فاقد پوشش بیمه اجتماعی را در کشور با اولویت مناطق محروم تحت پوشش صندوق قرار دهیم.
وی همچنین بیان داشت: در سال گذشته سطوح درآمدی مبنای پرداخت حق بیمه، بیمه شدگان صندوق را ۶۰ درصد افزایش دادیم که این مهم موجب افزایش مستمری پرداختی در سنوات آتی خواهد شد و در تلاش هستیم در قالب اصلاحات پارامتریک و ساختاری این روند را تا اصلاح نهایی در دستور کار قرار دهیم.